תפיסת כלי פריצה

MOTISA

New member
תפיסת כלי פריצה

בעת סיור של צוות מתנדבים קבוע נתקלנו באדם חשוד ביקשנו ממנו להזדהות בהתחלה או אמר שהוא גר פה ונלך איתו ואו יראה לנו תעודה מזהה לאחר כמה שניות פתאום או החליט שיש לא רשיון נהיגה עם תמונה בבדיקה מול מסוף הנ"ל בדוקאי עם עברות רכוש היחלטתי ביחד עם שאר הצוות לעכבו לנקודת יבנה בחיפוש שנערך נתפס מברג ומפתח לרכב המשך טיפול קצין תורן תחנת רחובות ובילוש יבנה

לא עברתם על החוק???../images/Emo26.gif

אני לא מבין יותר מידי בתחום החוק או המשפט - אבל למה מותר לעשות עליו חיפוש בכלל??

MOTISA

New member
תגובה

לגבי חיפוש מותר לעשות כי יש חשד שהנה"ל מחביא משהו???? כדי לפנות לנוהלים ללמוד ולדעת????

ESU Boscorelli

New member
MOTISA זה לא נכון

לפי מה שידוע לי למתנדב קלאסי אין סמכויות חיפוש, לגבי השאר אני לא יודע

Super Go

New member
אין לכם פנקס כיס?

בפנקס הכיס, חובות זכויות, אומרים באילו מקרים מותר לבצע חיפוש בכליו ועל גופו של אדם. ואם מבצעים חיפוש אז צריכים לעשות זאת בצד במקום לא הומה אדם. מותר לבצע חיפוש על אדם!

דווקא יש לי פנקס-כיס.../images/Emo26.gif

והסעיף היחיד שמדברים על חיפוש הוא סעיף 6(א) בו נאמר במפורש שחבר במשא"ז לא יבצע חיפוש... (אלא אם היא נחוצה לביצוע מעצר - מה שלא קרה במקרה הנ"ל).

בוא נעשה סדר../images/Emo88.gif../images/Emo26.gif

קודם כל - אמרתי שאני לא יודע - לא צריך לתקוף. במיוחד לא חכם לתקוף כשבכלל לא ברור מי צודק. הרי לא מדובר כאן בעבירת סמים או פח"ע - מדובר כאן בחשד (לא מבוסס - הרי לא ראיתם אותו יוצא מחלון של בית למשל) לעבירת רכוש. העובדה ש"נראה לך" שמישהו מחביא משהו - לא נותנת לך סמכות לחפש עליו. ואם אני זוכר נכון - חיפוש היא לא סמכות נלווית לעיכוב. ככה שאני אשמח אם תפנה אותי לנוהל שאתה מדבר עליו כדי שאני אוכל ללמוד ולהבין איפה אני טועה.

Super Go

New member
חס וחלילה לתקוף, זה דיון

חס וחלילה לתקוף, אני מתנצל אם לא הבנת אותי נכון. כוונתי היתה להפנות לפנקס הכיס ולא לתקוף. אני אצט מתוך פנקס הכיס: "חיפוש בכליו של אדם, או על גופו או בכלי רכבו, ייערך אם יש חשד שאותו אדם נושא עמו, שלא כדין, כלי יריה או חומר נפץ או אם יש חשד שכלי יריה או חומר נפץ נמצא של כדין בכלי הרכב, או אם יש חשד שאותו אדם נושא עמו, שלא למטרה כשרה, סכין או אולר או כל כלי בעל להב המסוגל לדקור או לחתוך". מברג אשר נחשב כלי פריצה יכול גם לשמש ככלי תקיפה (דקירה). לכן אם אני לא טעוה זה נכלל בסמכות החיפוש.

../images/Emo4.gif כמה דברים:../images/Emo26.gif

1) התגובה שלי היא להודעה של MOTISA...
(תסתכל שוב על השרשור) 2) לא מצאתי את הציטוט הנ"ל בפנקס-הכיס - איזה סעיף זה?... 3) כך או כך - אל תהיה מצחיק: את העובדה שיש עליו מברג, אתה יודע רק כי חיפשו עליו...
לפני שחיפשו עליו לא היה חשד סביר שאותו אדם נושא כלי-נשק. 4) מברג? כלי-נשק שלא כדין??? אני אגיד לך משהו - אם תעשה עלי עכשיו חיפוש - אתה תמצא בדיוק מה שמצאו על אותו בדוקאי: מפתחות ומברג (הוא משמש אותי לחיזוק הברגים במשקפיים). אני יכול להבטיח לך שני דברים: * אני לא עובר בכך על שום חוק. * אין לך בתור מתנדב משא"ז כל סמכות לבצע עלי חיפוש רק כי מתחשק לך (גם אם היה לי ר.פ. במסוף...) אם יש חשד סביר שמישהו ביצע עבירת רכוש - יש לך סמכות (לאחר שדיווחת וקיבלת אישור מקצין תורן) לעכב את החשוד כדי שיבצעו עליו חיפוש בתחנה. אין לך סמכות לבצע עליו חיפוש בשטח במקרה של עיכוב. ושוב - אני לא מתנדב ותיק, ורמת הידע שלי בינונית. אם מישהו מוכן להראות לי איפה אני טועה - אני אשמח לשמוע.

למעלה