תפיסת הזמן במקרא

תפיסת הזמן במקרא

כיצד המירו חכמים את מושגי הזמן במקרא למושגי הזמן בתקופתנו אנו? האם מושגי הזמן בכל תקופה ותקופה הם אחידים? לדוגמא: 1. 7 ימי בריאת העולם- שקולים לכמה זמן כיום? 2. 960 השנים בהם חי מתושלח ו600 השנים בהם חי נוח. 3. 40 שנות ההליכה במדבר.

אחר

New member
לא נראה לי שהמירו

לא ידוע לי שחז"ל עצמם מייחסים קנה מידה שונה לזמן המופיע במקרא. על פי המקרא לפני המבול אכן תוחלת החיים הממוצעת הייתה של מאות שנים, ולאחר המבול אלוהים החליט להגביל אותה ל 120 שנה (שזה גם כן אופטימי למדי, לא?) ישנה תיאוריה מגוחכת למדי של פרופ´ נתן אביעזר בו הוא מנסה להתאים בין ששת ימי הבריאה לפרקי הזמן (של מיליארדי השנים!!!!) שארך כל שלב עפ"י תיאוריית המפץ הגדול. כמובן שהוא מפרש את מושגי הזמן של תחילת ספר בראשית בצורה שונה לגמרי מפשוטם.

הלל-לא ימחקו-הם אינם ארגון להחזרה

בשאלה אלא-ארגון המסייע לחוזרים בשאלה. ולכן ההודעות לא ימחקו. אם אדם יפרסם את ארגונים כגון "חופש" או "שופר" הודעתו תמחק לאלתר.

masorti

New member
הצחקת אותי.

ה.ל.ל הינו ארגון החזרה בשאלה. האם הארגון מחכה עד שאדם ישלים את תהליך התפקרותו בטרם יעזרו לו, או שמא הם שמחים לסייע לכל מי שמגלה |הגדש|ספק קל באמונתו או בדרך חייו? ("לסייע" = להראות לו את הדרך ה"נכונה") .....ושמחתי לגלות שכבודך אובייקטיבי.

אחר

New member
מענה לשאלתך

ה.ל.ל בשום אופן אינם ארגון החזרה בשאלה. וכיון שאני מניח שאתה אף פעם לא היית בקשר עם ה.ל.ל, אני בטוח שתשמח לשמוע כי זהו המצב ולא כפי שחשבת עד כה. ולשאלתך, ה.ל.ל מסייעת אך ורק לכאלו שכבר החליטו לצאת בשאלה, וכל מה שמפריע להם הוא קשיים חיצוניים- משפחתיים, כלכליים וכדו´. ה.ל.ל בשום אופן אינה מתערבת בתהליך גיבוש ההחלטה עצמה!!

grinberg

New member
לצערי הרב ה.ל.ל. לא אגון החזרה

בשאלה בכלל, בדרך כלל הם מונעים לחזור בשאלה, ומנסים לשכנע כמה שהצעד קשה ומסובך - אז תירגע

למעלה