תפילת שמונה עשרה

תפילת שמונה עשרה

התפללתי פעם אחת מנחה כיחיד בביכנ"ס שבאותו זמן אמרו מזמורים שלפני קבלת שבת בצעקות רמות, התפללתי שמונה עשרה בקול של דיבור, מובן שלא שמעו מסביבי כי היה המון רעש אבל האוזניים שלי כן שמעו, לא הצלחתי להתפלל בלחש כהרגלי, זאת עבירה? ושאלה שניה למה נקבעה שמונה עשרה כתפילת לחש ואסור להשמיע לאוזניים כלום?
 
תשובה

זאת לא עבירה כי עבירה זה רק שאתה מפריע לאחרים בתפילתך, אם זאת נאמר שמי שמתפלל שמונה עשרה בקול הוא מקטני אמונה אבל אם הדבר מסייע לך לכוונה אז מותר לך להתפלל בקול, ואם אתה בבית אפילו לכתחילה כי אתה לא תפריע לאף אחד וזה דווקא עוזר לך לכוון. אולי כי תפילת שומה עשרה היא ה"תפילה" ה"עבודה שבלב" ועבודה שבלב אומרים בלחש וזה אישי וזה מצריך את שיא הכוונה ואם כל אחד היה אומר את זה בקול אנשים היו מתבלבלים.
 
1 - מותר לאדם להרים מעט (מעט) את קולו

אם זה יעזור לו בכוונה (במיוחד במצב של רעש סביב) - ואם אין רעש- יתפלל כרגיל - שיא הלחש 2 - בלחש כי יש יצורים של טומאה שאסור שישמעו את התפלה (ובגלל זה אומרים קדיש בארמית - כדי שהם לא יבינו) ספרים מומלצים "בן איש חי" להגאון האחרון "עבודת הקודש" להחיד"א
 

asaf2000

New member
אם אני לא טועה

כתוב בהלכה שתפילת שמונה עשרה צריך לומר בלחש כך שאתה תשמע אבל אחרים לא ישמעו.
 

Blackpanter1י

New member
קשה מאוד לכוון בלי להוציא קול בכלל

איך אתה אמור לדעת אם אתה אומר את המשפט נכון?
 
בשביל זה לא כולם מקובלים

וישתדל אדם להנמיך קולו מה שפחות - במסגרת המאפשרת לו כוונה
 
למעלה