תפילת השל"ה

תפילת השל"ה

מחר ערב ראש חודש סיון, השל"ה, אחד מגדולי ישראל בדורות האחרונים (קבור בטבריה במתחם קבר הרמב"ם), התקין תפילה מיוחדת הנאמרת בערב ראש חודש סיון, להצלחת הבנים. " אתה הוא ה' אלוהינו עד שלא בראת העולם, ואתה הוא אלוהינו משבראת העולם, ומעולם ועד עולם אתה אל, ובראת עולמך בגין לאשתמודע לאלהותך באמצעות תורתך הקדושה כמו שאמרו רבותינו ז"ל בראשית, בשביל תורה ובשביל ישראל, כי הם עמך ונחלתך, אשר בחרת בהם מכל האומות ונתת להם את תורתך הקדושה וקרבתם לשמך הגדול. ועל קיום העולם ועל קיום התורה בא לנו ממך ה' אלוהינו שני ציוויים כתבת בתורתך "פרו ורבו", וכתבת בתורתך: " ולמדתם אתם את בניכם", והכוונה בשתיהם אחת. כי לא לתוהו בראתה כי אם לשבת, לכבודך בראת יצרת אף עשית, כדי שנהיה אנחנו וצאצאינו וצאצאי כל עמך בית ישראל יודעי שמך ולומדי תורתך. ובכן, אבוא אליך ה' מלך מלכי המלכים, ואפיל תחינתי ועיני לך תלויות עד שתחנני ותשמע תפילתי, להזמין לי בנים ובנות, וגם הם יפרו וירבו, הם ובניהם ובני בניהם עד סוף כלהדורות, לתכלית שהם ואני ואנחנו כלנו נעסוק בתורתך הקדושה, ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי תלמוד תורתך באהבה, והאר עינינו בתורתך, ודבק ליבנו במצוותיך לאהבה וליראה את שמך. אבינו אב הרחמן, תן לכולנו חיים ארוכים וברוכים, מי כמוך אב הרחמן זוכר יצוריו לחיים ברחמים. זכרנו לחיים נצחיים, כמו שהתפלל אברהם אבינו "לו יחיה לפניך", ופרשו רבותינו ז"ל ביראתך. כי על כן באתי לבקש ולחנן מלפניך שיהא זרעי וזרע זרעי עד עולם זרע כשר ואל ימצא בי ובזרעי ובזרע זרעי עד עולם שום פסול ושמץ, אך שלום ואמת וטוב וישר בעיני אלוהים ובעיני אדם. ויהיו בעלי תורה בעלי מקרא בעלי משנה בעלי תלמוד בעלי רזא בעלי מצווה בעלי גמילות חסדים בעלי מידות תרומיות ויעבדוך באהבה וביראה פנימית, לא יראה חיצונית. ותן לכל גויה וגויה די מחסורה בכבוד. ותן להם בריאות וכבוד וכוח. ותן להם קומה ויופי וחן וחסד. ותהיה אהבה ואחוה ושלום ביניהם. ותזמין להם זיווגים הגוניםמזרע תלמידי חכמים, מזרע צדיקים. וגם הם - זיווגם יהיו כמותם, ככל אשר התפללתי עליהם, כי זיכרון אחדעולה לכאןולכאן. אתה ה' יודע כל תעלומות ולפניך נגלו מצפוני ליבי, כי כוונתי בכל אלה למען שמך הגדול והקדוש ולמען תורתך הקדושה. על כן ענני ה', ענני בעבור האבות הקדושים אברהם יצחק ויעקב. ובגללם תושיע בנים להיות הענפים דומים לשרשם. ובעבור דוד עבדך רגל רביעי במרכבה המשורר ברוח קדשך. שיר המעלות אשרי כל ירא ה' ההולך בדרכיו. יגיע כפיך כי תאכלאשריך וטוב לך. אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתך, בניך כשתילי זיתים סביב לשולחנך. הנה כי כן יבורך גבר ירא ה'. יברכך ה' מציון וראה בטוב ירושלים כל ימי חייך. וראה בנים לבניך שלום על ישראל. אנא ה' שומע תפילה. יקוים בי הפסוק : " ואני זאת בריתי אותם אמר ה' רוחי אשר עליך ודברי אשר שמתי בפיך לא ימושו מפיך ומפי זרעך ומפי זרע זרעך אמר ה' ועתה ועד עולם." יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.

רותי ב.

New member
../images/Emo48.gif תודה על כל מה שאת מביאה

ומשכילה אותי פה. כן יהי רצון וכל התפילות יתגשמו כולן.

faridi

New member
תפילה מאד רלוונטית לגביי../images/Emo8.gif

בתקוה שה' יזכה אותי בזיווג הגון ובהצלחה בחיים.

למעלה