תפילה

בעיקרון...

בשמונה עשרה צריך להתפלל או בעיניים סגורות או העיניים לסידור אני יודע בעיקרון את הרוב של השמונה עשרה אגב בקריאת התורה חייבים לקרוא מתך הספר תורה ואסור להתפלל העל פה אחר כך שאר בני הכנסת לא יצאו על ידי חובה! ואני יודע את הנחת תפילין בעל פה!!!

תפילה

האם אתם נוהגים להתפלל גם מתוך הלב(התבודדות או איך שלא קוראים לזה) ולא רק מתוך הסידור? אתם יודעים, לפעמים זה קשה להתפלל מתוך סידור, כי זה משהו שכתבו אותו לפני המון זמן, וגם זה פחות אישי... זה יותר כללי, אז בגלל זה מאבד חלק מהיחודיות של התפילה. מה אתם חושבים?..

tamarhp

New member
אממ..

כן, אני נוהגת להתפלל לפעמים מתוך הלב - כשאני מרגישה צורך לבקש או להודות לקב"ה. (קפצתי רק לרגע למחשב, ואני הולכת עכשיו לישון)

mayakol

New member
לא יודעת בקשר ליחודיות,

אבל בהדלקת נרות אני מתפללת מתוך הלב. מרגישה הרבה יותר מחוברת לקב"ה אחרי תפילה כזו, אבל עדיין החשיבות והמשמעות של התפילות מתוך הסידור היא גדולה בעיני.

lali37

New member
...

אני, ובעצם אני חושבת שכל אחד, מתחברת יותר לתפילה אישית שבאה מהלב, ויש הרבה כאלה במהלך היום, לפעמים פשוט כי לא יצא להתפלל... ולפעמים זה מאד קשה להתפלל מתוך הסידור, אבל אני חושבת שזה דבר חכם והכרחי (שיש לנו תפילה כתובה בסידור), אחרת התפילות שלנו היו נורא אנוכיות, ורק בקשות, ובכלל תפילה הייתה הופכת להיות משהו אחר... ולדעתי לא לטובה...

אצלי זה ההפך!

כשאני לא מסתכלת על הסידור אני חולמת ומסתכל על הבגד של חברה שלי, ועל הציפורים שבחוץ, ואפילו על המרצפות המרתקות... אבל כשאני מסתכלת על הסידור - אני רואה את המילים והרבה הרבה יותר קל לי להבין את הכוונה!!! אני מתייחסת לזה כאילו שזה איזה סיפור או קטע שצריך להבין ולהפנים אותו. אחרי שהתרגלתי, עכשיו הרבה יותר קל לי להתפלל עם כוונה אמיתית!!! אבל ב-18 זה שונה. כיוון שב-18 לא מזיזים את העינייים מהסידור, השנה ישבתי בכוונה ליד קיר כדי שאם אני אסיט את עיני מהסידור - אני אראה קיר! תעשו את זה גם, זה טוב!!! אבל במקרה ואני מרגישה צורך להתכוון יותר אני כ-ן מסיטה את העיניים מהסידור, אבל עוצמת עיניים. אני מרגישה ממש שאני בתוך זה!!!

טוב זה תלוי בהרגשה...

בס"ד אם אתה מרגיש צורך להתפלל גם מעבר למה שכתוב בסידור אז מבורך העניין... הרעיון המרכזי הוא שצריך כן להתפלל מתוך סידור אך תוכל להתבודד ולהכניס את מילותיך האישיות בכל מיני קטעים בתפילה כמו ב"שמע קולינו" למשל... אני לפעמים מוסיף גם מעצמי...

shadow dancer

New member
שמע......

בס"ד אני נוהג להתפלל גם לא מתוך הסידור בעיקר במקרים שאני רוצה משהו מאד או שאני צריך משהו. לרוב אני עושה את זה בתוך התפילה ב("אב הרחמן" בתפילת שמונה עשרה.) או עם פרק תהילים. ובקשר לתפילה המנוסחת- חכמים תיקנו תפילה שעונה על כל מה שאנחנו צריכים(אם זה תשבחות, הודאות וגם בקשות(ובתוך הבקשות מוזכרים הדברים החיוניים שאנו צריכים)). אם תעיין טוב בתפילה תראה שאתה כן יכול למצוא כל מני דברים שנוגעים לך(במיוחד בשמונה עשרה ובכל שאר תפילות הבקשה) לכל חלק בתפילה צריך התייחסות אחרת! למשל... אתה לא יכול לבוא לפסוקי דזמרה ולתחבר לבקשות וכאלה. אני מקווה שאני מסביר את עצמי טוב.... ומקווה שהבנת את הכוונה.....

tamarhp

New member
כן,

אבל לפעמים זה דברים מאד מאד אישיים וקטנים שאין בתפילה. למשל - הייתי צריכה לעשות אתמול "שיחת טלפון גורלית" (המבין יבין) וממש התפללתי וביקשתי לפני כן מהקב"ה שיתן לי את המילים הנכונות.

אני יודעת מתי זה היה

אבל לא יודעת עם מי זה היה... וזה גם לא מעניין אותי

טוב

הסיבה שהיעלתי את הנושא הוא בגלל שאני רק נוהג להתפלל ככה... אני לא מתפלל מתוך סידור... כי אני לא חושב שככה אני מתחבר עם הקב"ה... זה לא בא מהלב שלי... ואם אתם שואלים האם אני דתי? אז לא, אני לא דתי.. אבל אני מרגיש את עצמי מאוד קרוב לכל העינינים האלה... אני ממש אוהב את התנ"ך... קורא בו הרבה.... ובאלוהים אני מאמין כבר הרבה זמן... אבל אני לא מצאתי את התשובה בבית כנסת.. בהרבה מקומות יש שחיתיות ורמאויות, וכל מיני זייפנים... וצבועים, בגלל זה אני לא מצאתי את עצמי שם... מה שאני חיפשתי זה באמת את התשובה איך מגיעים לאלוהים?

למעלה