תפילה

תפילה

האם יש חלק בתפילהשאתם מזדהים איתו? עד כמה שהיא מטופשת עם כלהשבחים/ ברכות/בקשות שלה, היא אומנות! והחלק שאני הכי אוהבת, זה:"ולמלשינים אל תהי תקווה..." וואלה, אני באמת שונאת שטינקרים!

mister xy

New member
ברכי נפשי

המזמור הזה מתאר יפה מאוד את היופי שיש בעולמנו הקטן. (כמובן בלי הפסוק הראשון והאחרון)

אשר יצר

תפילת הדרך לא זוכרת כבר איזה תפילות יש שמעניינות. רק פעם אחרונה שתחבו לי ליד חוברת של תהילים המחולק (לפני שנות דור?) קראתי את המילים של דוד המלך(?) וזה לא היה רע בכלל. עד מתי רשעים יעלוזו?

אל תשליכני לעת זקנה

ואני מוצאת ת'צמי גם ממלמלת לעצמי: שלח רפואה שלימה לחולי עמיך....

הברכה המועדפת עלי

אשר צג אגוז בגן עדן שושנת העמקים בל ימשול זר במעין חתום, על כן אילת אהבים שמרה בטהרה וחוק לא הפרה, ברוך הבוחר בזרעו של אברהם. גגלו את המקור, לא תאמינו....

למיטב זכרוני

נאמרה הברכה גם נאמרה, או שישנה תפילה אחרת שכן נוהגת היום וזכרוני מטעני?

עץ שתול

New member
אין על שיר השירים... אוחחחחח

כל מילה מיותרת

mister xy

New member
מה קרה לך?

שיר השירים כולו קודש קדשים. (בטעות החלפתי כובע עם המשגיח של מיר
)

יש שם פסוק שרק באידיש הוא מובן

שנים תמהתי על המשורר שמלטף את כל אבריה של אהובתו ואת העיקר הוא שכח עד שקלטתי שזה מוזכר באידיש בפסוק תורי זהב .................

כשאני שומע את שיר השירים בבית כנסת

אני תמיד משתומם, על יכולת הניתוק מהטקסט. הבעל קורא קורא ברגש "שנייי שדייך כשני עפאים תאומי צביה" ואף אחד לא מתפוצץ מצחוק. או "כי חולת אהבה אני" ואף זקן לא צועק "פריצות" או "שמאלו תחת לראשי וימינו תחבקני" לפעמים אני רוצה לכתוב תרגום לעברית מדוברת לחלק מהטקסטים בתנ"ך כדי להדגיש את האבסורד. למשל: בסיפור של יוסף ואשת פוטיפר, או יעקב ורחל, דוד ובת שבע, ועוד ועוד.

ה' רועי לא אחסר

בנאות דשא ירביצני, על מי מנוחות ינהלני, וכו' וכו' יופי של שירה, רק חבל שהמציאות בדרך כלל אפרורית יותר...

הקטע שאני הכי מזדהה איתו

אומנם בשינוי הפיסוק מהמקור, "לעולם יהא אדם" ורק אח"כ "ירא שמים" וכו'

אני לא מזדהה עם כלום!! אבל נהנה כהוגן

מתפילות שבת וחג מושקעות, עם חזנים טובים ומנגינות עריבות. ביום חול אני כמובן משתדל להתחמק... אצלי זה הופך את התפילה, מסיוט ארוך - לחוויה מוזיקלית מענגת. כשאני הוא ה"בעל תפילה" אני ממש חוגג... יש לי הנאה מיוחדת "לרגש" את הציבור, להוציא אותם עם תחושה "מרוממת", כאשר האמת ידועה רק לי...

למעלה