תפילה לכל אדם!

E טי

New member
לא קרא ולא תיגר

ציבור הציונות הדתית קורא לחזור למורשת ישראל העתיקה.
לחזור לארץ ישראל ולתורת ארץ ישראל שהיא עתיקה בהרבה מתורת הגלות.
&nbsp
חיים זיסוביץ לא מייצג לא אותי ולא את הציונות הדתית.

מתלמד8

New member
כן תיגר-במורשת ישראל העתיקה,בנות לא למדו תורה ותושב"ע-

בנות הקיבוץ הדתי לומדות תורה ותלמוד כמעט מהקמת המדינה,
המוסד הדתי ציוני לבנות בירושלים שקם לפני -50 שנה בעל השם המיוחד "פלך" (אולי קראו למוסד פלך כ"אצבע בעין" לפסוק "אין חכמה לאישה אלא בפלך"?)
מלמד גם תלמוד

יותר ויותר בנות הציונות הדתית מתגייסות לצבא-לא יודע אם זה היה קיים במורשת ישראל העתיקה .

לגבי חיים זיסוביץ לא יודע ,לא מכירו אישית.

E טי

New member
טעות בידך

במורשת ישראל העתיקה ודאי שבנות למדו תורה.
דבורה הנביאה לא רק שלמדה תורה ותושב"ע, היא גם הייתה שופטת.
&nbsp
גיוס בנות לצבא נאסר על ידי כל רבני הציונות הדתית, למעט אולי אחד.
ולא ברור בכלל שיש עליה בכמות גיוס בנות דתיות.

מתלמד8

New member
בנושא דבורה אני יודע,לגבי גיוס בנות תקבל את הנתונים מחר-

אתה ממש לא מעודכן לגבי נתוני הגיוס של הבנות מהמגזר הדתי ציוני,במיוחד הבנות שנולדו וגדלו ביהודה ושומרון,
מספיק עם הגישה שמי שלא דתי,בעינייני דתיים,לא מבין לא יודע,או הכל שמועות .

E טי

New member
שמח שאתה מבין שטעית

לגבי הנתונים - זה לא ממש משנה.
העובדה היא שרבני הציונות הדתית פסקו לאסור.
ואם יש בנות שמתגייסות הן עושות את זה על דעת עצמן, לא על דעתי.

מתלמד8

New member
אני ממש לא טעיתי-תוציא לך מהראש-חז"ל ממש לא מתלהבים-

מדבורה הנביאה(מכיר את סיפורה של דבורה-לזה אני מתכוון לא יותר),אז אל תשמח להגיד שטעיתי,
לגבי הנתונים-כל דבר שלא על דעתך הוא ממש לא חשוב,לא ראיתי לא שמעתי,אם הרבנים העתיקים פסקו אחרת,אז זה ממש לא חשוב.
לא על דעתך? למה צריך לשאול דעתך ?

E טי

New member
אתה ממש טעית

אתה טענת "במורשת ישראל העתיקה,בנות לא למדו תורה ותושב"ע"
העובדות מראות שזה לא נכון.
&nbsp
ולגבי גיוס בנות,
אתה אומר שאני "כאחד מהציבור הציוני דתי שקרא תיגר על הרבה מנהגים והלכות עתיקות של חז"ל"
אז לא. בציבור הציוני דתי לא קוראים ולא תיגר.
העובדה שבנות מתגייסות היא לא על דעתי ולכן אין לי שום קשר אליהן.
והעובדה שכל רבני הציונות הדתית אוסרים גיוס לצבא מראה גם שהן לא ממש קשורות לציונות הדתית.

קליט

New member
לא ענית על השאלה שלי

למה שאנשים, ועוד אנשים חכמים כמו חז"ל - ידברו שטויות ?...
להזכירך שהיו עשרות ואולי מאות חכמים שמופיעים בגמרא, ואף אחד לא קם לצנזר את השטויות שחלק מהחכמים אמרו ?...
אז היו כמה חכמים שערכו סופית את הגמרא,
נגיד שהם היו טפשים, שזה ממש לא מתקבל על הדעת, אז שוב, למה החכמים אחר כך - לא מחקו את השטויות שחותמי התלמוד כתבו זה לא מכבר ?...
התוכל להסביר לנו מה הטעם שחז"ל כתבו שטויות ?....
תודה
&nbsp

מתלמד8

New member
קליט-כי אותי זה מצחיק,כי חלק מחז"ל לא היו אכן חכמים-

כמו שהציבור הדתי/חרדי/מסורתי/מאמין(איזה חרטא זה הציבור ה "מאמין") עושה מהם,ואני חייב להביא דוגמאות:-
א.נשים קלות דעתן-אומר את זה הרשב"י ומנמק נימוק מגוחך, שהנשים לא יכולות לעמוד ביסורים,למה הוא רופא? היה בשב"כ? ,יש עינויים יותר קשים מלידה? ,אז מה הוא מתנהג בזילזול?.
הסיפור המרושע של רבי מאיר בעל הנס עם אישתו באותו משפט לא יותר מטומטם?,,,לפחות הוא "לקח אחריות" וברח לבבל,אבל המעשה נשאר מחריד ומביש.
ב.התיאורים על עופות גדולים המטילים ביצים גדולות המחריבים ומציפים ישובים לא נשמע מטומטם?.
ג. להגיד "כל הרוצה לעשות כל בניו זכרים-יבעול וישנה"(נדה לא),זה נראה רציני כהסבר של רב?,מי עשה אותו גניקולוג? ומה על כבודה של האשה,היא בובת מין? ,,,בעצם יש תקדים "ואל אישך תשוקתך-והוא ימשול בך",,,אם ככה,אני רוצה בן אז א,,, אותך כל הלילה.
זה נראה מוזר,הזוי,מתנשא לא אנושי וכו',,,.
למה לא צינזרו ? לדעתי 2 סיבות.
א. זו היתה התרבות הקלוקלת של חז"ל והעולם באותה תקופה.
ב.מסורת היא שחכמים לא ביקרו את קודמיהם,כי תמיד גימדו עצמם מול קודמיהם.
למה הרמב"ם כתב את "כתב ההגנה" שלו נגד הביקורת על חז"ל?,כי הוא שמע הרבה "רחש בחש" במאה ה-12 על השטויות של חז"ל,אבל לצערי הוא נהג בצביעות בנושא והמשיך לא לבקר,
בנושא לינת לילה רבינו תם חלק על רשבי "בעדינות" לא רצה לכתוב שזה אמונות טפלות והסביר שהרוחות הרעות לא שורות בימנו,
רב אחר במרכז אירופה(לא זוכר מי) "עקף" את הרשבי עם הסבר מצחיק אחר שהרוחות שורות בבבל.
יש עוד עשרות אימרת מטומטמות,אבל אביא דוגמא מימנו-כשמפלגת ש"ס ומר"צ היו ביחד בקואליציה של רבין,נפל ויכוח עם מנהיגת מר"צ-שולמית אלוני,
כשהרב עובדיה נשאל בשידור על דעתה של אלוני-הוא לא התבייש וצעק "אשה! אישה !
אין חכמתה של האישה-אלא בפלך".
הוא צחק?,הוא לא התכוון?קדחת, העלו דעתה של אישה מול דעתו-וזו היתה תגובתו המחפירה.
אתה יכול להגיד הרבה דברים על דיעותיה של שולמית אלוני-אבל על שיכלה החריף(וידיעותיה בתנ"ך,בתלמוד ובהלכה היהודית) לא היה עוררין .
עד כאן דעתי על חז"ל.

קליט

New member
אני לא קראתי מה שכתבת

כי לא יעזור מה שנענה לך,
עוד שבועיים תשאל את השאלה שוב.
&nbsp
כולנו נוכחנו לדעת שאתה לא נמצא כאן כדי להקשיב.
&nbsp
כנראה אתה חושש שמא תשתכנע שהתורה אמת.
&nbsp
אני מציע לך שתיהיה אמיתי, זה הכי חשוב בחיים.
&nbsp
אם תירצה לא לשמור מצוות - תוכל להגיד שהתורה נהפכה לך לסם המוות, אני פטור

קליט

New member
איסור חמור ביותר

לסלף את התורה, אי לכך -לא יתכן שתמצא בחז"ל דברי תורה מסולפים חלילה. לגבי האישיות של חז"ל וכל המוזכרים בגמרא ובחז"ל, זה סוגיה שאינני מכיר, ממש לא מחייב שכל מי שמוזכר בחז"ל היה חכם או צדיק כל ימיו. ממש לא חסר רשעים בתנ"ך, וגם היו בין חז"ל שנהפכו לצדוקים, כמו אלישא בן אבויה, אותו האיש, יוחנן כהן גדול. אתה יכול לעמוד על רגליך האחוריות ולטעון מה שבא לך בקורקבן, ועדיין יתכן אולי שאתה טועה, פה אתה סתם בא להתנצח כי משעמם לך

מתלמד8

New member
קליט-בשומים האשמתם את המדענים,מה עם הציפור שהטילה ביצה

גדולה שהרסה ערים והציפה כפרים??.
את זה סיפר שראה רב מהחכמים שלך?
אם הדיוט יגיד את זה-יאושפז מיד!!

קליט

New member
זה שיש לך שאלה

זה לא אומר שאתה יכול להצמיד לה תשובה מה שבא לך. חז"ל היו חכמים, בזה אין ספק. ברור שזה לא ימנע ממך לקשקש כאן שוב ושוב עם שאלות, ולמחזר שאלות, ולא להיות צמוד לאמת. יש המון ""אגדות"" שלא מבינים.

למעלה