תפילה לכל אדם!

E טי

New member
"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה."

אלברט איינשטיין

ESER101

New member
תפילה לכל אדם!

ערוץ התורה‏ https://www.facebook.com/harutzhatorah/

"דקה עם אבא"

"רבונו של עולם, פתח פיך לאילם כמוני וזכני לסדר תפלתי ותחינתי ובקשתי לפניך כראוי באמת בכל עת, שאוכל לפרש שיחתי לפניך תמיד, ואת כל אשר עם לבבי אשיחה באמת ברחמים ותחנונים באופן שאזכה לעורר רחמיך עלי ותמלא בקשתי ברחמים תמיד"
אנא יי, רחם עלינו ברחמיך הרבים, ועזרנו שנזכה להגיע לכל מה שבקשנו מלפניך, שנזכה בכוח וזכות עסק התורה של צדיקי אמת שיומשך עלינו הארה גדולה והתנוצצות חזק משורש נשמתנו, עד שנזכה להתעורר באמת אליך, ולשוב בתשובה שלמה לפניך באמת על כל עוונותינו, עד שנזכה להעלות הכבוד דקדושה מעומק הגלות, מעמקי הקלפות, מזלותא דגלותא ונזכה שיתגדל ויתקדש ויתעלה ויתרומם כבודך הגדול והקדוש על ידינו תמיד, ויתגלה כבודך בכל העולם כולו תאיר ארץ מכבודך, כמו שכתוב: "והארץ האירה מכבודו" ויקוים מקרא שכתוב: "ונגלה כבוד יי, וראו כל בשר יחדו, כי פי יי דבר":
מצוה להפיץ ולזכות את הרבים - "כל המזכה את הרבים זכות הרבים תלוי בו".

מתלמד8

New member
ESER -צר לי לאכזב אותך,זה בליל של השפלה עצמית מול שום כלום

ריבונו של עולם? איפה הוא,כבר -2800 שנים?,הוא כמו הצוללנים,"איש לא שמע ואיש לא ראה"(אין סיבה להאמין שאז הוא היה,אז נגיד).
אילם-למה אילם?,נראה לי שאתה לא אילם,אתה פשוט מפחד מהבלוף שהלעיטו אותך.
שאוכל לפרש שחתי לפניך,,אזכה לעורר רחמיך,,ותמלא בקשתי ברחמים,מה ההתבטלות הזו ? הלא אלוהים(אם קיים בכלל),,,,אל קנא פוקד עוונות על בנים על שלישים ועל רביעים לשונאיי (ממש רחום וחנון ומלא חסד) ועושה חסד לאלפים.
אני נחשב משונאיו(אע"פ שאי אפשר לשנוא דבר שלא קיים),,אז אפה ההבטחות שלו לחסל אותי ושכמותי?...
ועושה חסד לאלפים?,איזה חסד ואיזה אלפים ?,מה עם המיליונים שהלכו בשואה,במלחמות על בית ראשון ושני,בפרעות ,בפוגרומים ולאורך כל הגלות,,,,, וגם עם הקמת המדינה "ראשית צמיחת גאולתנו"?,קמצוץ מהם-לא אלפים ,לא שייך לזכאי החסד?, כמה אפשר להאמין בבלופים???.
להמשיך???,,,,,די כבר אין לי כח להמשיך ולסתור את התחינות ההשפלה העצמית וההתבטלות בפני כלום,,,
ושאלה !! ספרו לי,מתי ולמי עזרו צרורות התחינות הנ"ל ?
ועוד מצווה להפיץ את את ההבלים??-ממש נחמד .

קליט

New member
ולעובדו בעל לבבכם זוהיא תפילה

קשה לקבוע האם התפילה הזאת שפורסמה היא לעניין, לא כל אחד ראוי לחבר תפילות שכוללת את שם ה' במפורש.
זו לא תפילה שמוכרת לי, וזה נראה תפילה חובבנית.

מתלמד8

New member
קליט-תתפסו פעם לתמיד-כל התפילות הן מלמולים בעלמא-

מישהו יכול להוכיח לי שהתפילה,אמירת תהילים,או קריאת משניות עזרה פעם למישהו? .
סיפרו לנו סיפורים מאז חורבן בית שני (עלק "נשלמה פרים שפתינו")ואתם מספרים סיפורים לעצמכם ולבאים אחריכם שהתפילות נשמעות ומועילות,לא רוצה להביא דוגמאות מהשנים האחרונות שאנשים אמרו תפילה תוך כדי אסון דקות ספורות לפני מותם האכזרי,,,ושום דבר לא קרה,שמא תגידו שאני "רוקד על הדם,
מספיק עם הרמאיות .
יתר על כן-תפילת הקדיש,תופסים האדם בשעת שיא צערו כשאחד מבני משפחתו נפטר ואומרים לו תגיד קדיש-זו מצווה ומסבירים לו,הקדיש הוא תפילה לעילוי נשמתו של המת,בכל קדיש ואמירת אמן נשמתו של הנפטר מתוקנת ועולה השמימה,
באימא שלכם !! מאיפה ההמצאה הזו? חז"ל לא ידעו מה קורה מסביבם ,חשבו שיש "רוחות רעות" בשום,בצל וביצים מקולפים שנשארו במשך הלילה,שליקוי חמה נוצר עקב משכבי זכר,או אי הספד של אב"ד שנפטר והיום כולכם מתרצים אותם בכל מיני גמגומים והאשמת "מדענים" של התקופה,
אז איך מי שמסביר את "ההטבות" לנפטר באמירת קדיש יודע בדיוק איך זה עוזר לו ואיך נשמת הנפטר מטפסת??
מדוע אומר הקדיש לא מקבל דווח בכמה דרגות הוא העלה את הנפטר שלו מאז שהתחיל להגיד קדיש ועד לאיזה מדרגה הוא הגיע??.
ואם אני רשע מרושע נישאתי ל 4-5 נשים(התגרשתי והתאלמנתי כדי להגיע ל-5 נשים כשאני עדיין נמצא באוני) הצלחתי ללדת 30 בנים זכרים ,אם כל בניי יגידו כל יום -20 פעם קדיש ביום,הם יוכלו להכניס אותי לבלוף ששמו גן עדן?.
מה יהיה עם הסיפורים הדמיוניים ??

קליט

New member
כן, תפילות עוזרות

ויש אנשים שיודעים להוכיח שכל דברי חז"ל אמת.
יש מחקרים שתפילות עוזרות בפועל ממש.
וחוץ מזה שתפילה - מרגיעה, ומחזקת את האמונה, וזה וודאי שזה טוב לנפש ולגוף.

מתלמד8

New member
קליט ו-E טי ! רוצים דם מול העיניים? קבלו בכאב לב-

אז ככה-רציתם?,,, קבלו במפורט .
א.המשפחה האומללה שנסעה ממגדל העמק לטבריה,הרכב נכנס להאצה בלתי נשלטת בירידות של טבריה, 8 מבני משפחת אטיאס נהרגו,פרט לילדה קטנה. המשפחה היתה במגדל העמק בטכס הכנסת ספר תורה ,בזמן כל התהלוכה המשפחה התפללה ושרה דברי הלל לאל ולסיפרו(לפחות אבי המשפחה),האבא השתתף בתפילת ערבית לפני היציאה,
לפני תחילת הנסיעה אמרו "תפילת הדרך",כשהתחילה התקלה בדרך שומעים בקלטת שיחה עם המשטרה,צעקות ותפילה של האשה-"שמע ישראל-שמע ישראל",,,כואב הלב על ההרוגים,,,,,אבל זה עזר למישהו?, אשאל בציניות (כי אתם טוענים שמחקרים מוכיחים שתפילה עוזרת ) למה רק הילדה ניצלה,כי לא התפללו מספיק?????.
ב.בבית הכנסת בהר נוף נכנסו מחבלים,מתי? באמצע התפילה נהרגו 4 מתפללים ושוטר,(מעניין,מי שלא החסיר תפילת שחרית אחת ב-12 שנים,דווקא באותו יום לא הגיע וניצל)התפילה עזרה למתפללי השחרית באותו יום מר ואכזר????? הרי יש מחקר ,
התפילה עזרה לשוטר הדרוזי שנפצע והציל מתפללים רבים?,
ג.מיום שהשוטר הדרוזי נפצע ועד מותו,יהודים רבים התפללו וקראו תהילים להחלמתו,זה עזר?? אז איפה המחקר?.
ד.רוצים עוד???? ולצערי הרצח הכי טרי,הרב מיכאל מרק ר' ישיבת עותניאל נהרג ביום ו' בכביש 60 השאיר אישה פצועה קשה ו-10 יתומים,הוא לא מתפלל מספיק?,הוא לא אמר תפילת הדרך ?,תוסיפו לזה את כל נפגעי הירי ממכוניות של מחבלים ארורים,רוב הנפגעים אנשים דתיים שמקפידים על תפילת הדרך-התפילה עזרה להם?????.
תהילים צז' פסוק י', "אוהבי אדוני שנאו רע-שומר נפשות חסידיו-מיד רשעים יצילם".
נו???,כל ההרוגים הנ"ל,גם התפללו וגם היו אוהבי ה', לא עזרו להם לא התפילות ולא ההבטחה הברורה,,,,,וגם לא המחקר.
חוזר-כל אות הוקלדה :-
א.בכאב עצום,(מדובר ביהודים ומשפחות שנהרסו)אבל זה לא משנה את העובדות,כל הנרצחים היו דתיים שהתפללו והיו אוהבי ה'( גם הפעם מישהו יגיד שאני מסלף?),
ב. הרמתם לי להנחתה.
ג.ציטטתי פסוק מתהילים בדיוק כמו שדתיים יודעים לעשות ומקרים ודאיים ,(מתתפללי בית כנסת הם לא חילוניים ור' ישיבה לא יכול להיות חילוני),שמא קליט וחבר מרעיו יקפצו עם המשפט-"אתה מסלף".
,,,,אז אנא פשפשו בדתכם,לא הכל שם אמת צרופה.

E טי

New member
החשיבה הילדותית מוליכה אותך שולל

כמו שכבר כתבתי בעבר תפילה היא לא מכונת משקאות, ויהדות היא לא תעודת ביטוח.
הנחות היסוד שלך הן:
א. תפילה חייבת להתקבל ולהתקיים.
ב. דתיים/אוהבי ה' הם צדיקים.
ג. צדיקים לא מתים.
&nbsp
כל הנחות היסוד האלו הן מוטעות.

מתלמד8

New member
האמת קשה וכואבת-אבל חייבים להגן על הבלופים,לכן ילדותיות-

,אי ידיעה אי הבנה וכל מיני השמצות אישיות,קשה-קשה לכם עם הסיפורים.

E טי

New member
אתה לא יודע להבחין

בין טיעון לבין השמצה.
&nbsp
הטענה שהחשיבה שלך היא ילדותית היא לא השמצה אלא טיעון.
והנחות היסוד שלך שהצגתי הן פירוט הטיעון.
אני לא מנסה להעליב אותך, אלא להסביר לך איפה הטיעון שלך הוא מוטעה.
הטיעון שלך הוא מוטעה בכך שהוא ילדותי.
הוא מוטעה בכך שאתה מניח הנחות יסוד פשטניות.
ואם תרצה לחזור לדיון תצטרך להתמודד עם הנחות היסוד שלך.

קליט

New member
כמובן שיש עוד משתנים בתמונה

לדוגמא ; מים זה בריא ונחוץ לבריאות,
ויתכן שאדם ימות באמצע שתיית מים !
כי האדם הזה למשל היה זולל בכמויות חטיפים מלאים מלח רחמנא ליצלן

מתלמד8

New member
קליט- "יש-אנשים שיודעים להוכיח שכל דברי חז"ל אמת"? שוב נפלת

תמצא לי את האנשים שיוכיחו את דברי חז"ל הבאים:-
א.ליקוי חמה נוצר בגלל משכב זכר,אב"ד לא הוספד וכו',,,
ב.אסור לאכול שום,בצל וביצים קלופים משום "רוחות רעות",כן אסור לאכול דברים
בזוגות.
ג.זמרי בן סלוא שכב עם כוזבי בת צור-424 פעם ביום אחד( בלי תירוצים על גוזמא בעלמא,לפחות שיסביר איך הגיעו ל-424 ולא 450,או-350?).
ג.רב אחד ראה עוף גדול שהטיל ביצה ענקית,הביצה הרסה כפרים ונוזל הביצה הציף עשרות כפרים .
ד. אישה כי תזריע וילדה זכר,לפרט את פירוש הפרופסור לגניקולוגיה רבי שלמה יצחקי(רשי).
ה.כל הרוצה לעשות כל בניו זכרים-יבעול וישנה(נדה לא),מעניין שרש"י שידע כל מילה בתלמוד,לא הצליח בנושא, נולדו לו רק בנות.
אשמח להוכחות המקצועיות של דברי חז"ל.

מתלמד8

New member
E טי -הפעם אתה ממש מצחיק,הנושא השני עליו בקשתי הוכחה-

הוא סיפור "הרוחות הרעותך" הנמצאות ב 3 דברים קלופים שעבר עליהם לילה, אתה מיד שולף את 3-4 דפים של הרמב"ם כאילו הם התשובה האולטמטיבית לכל נושא דברי ההבל של חז"ל,(ואם הרמב"ם אמר-מי אמר שאני חייב לקבלם?,אז הוא אמר)
אז לאט לך,הרמב"ם פשוט התעלם מהסיפור המגוחך של הרוחות(כנראה בגלל אי הסכמה,או לעג לדברי השטות) ואין אפילו רמז בכתביו לנושא,

יש לציין שכל המפרשים שבאו לצטט את פירושו של הרמב"ם ציינו שהוא לא התייחס לנושא.
אז אולי תפרש אתה את דברי רשב"י ממציא הזוהר הקדוש על "הרוחות הרעות"?.
ולדברי הרמב"ם המגינים על דברי חזל השטותיים אותו אתה מצטט,,,
מפרשים לא דתיים שלא נוהגים להאליל את קודמיהם אומרים ש"הנשר הגדול" נהג בצביעות בהגנה על הדברים המוזרים שכתבו חז"ל לאורך התלמוד.
גם הרמב"ם עצמו לא חף מפירושים "לא מוצלחים".
אז אנא אל תקפוץ כל שני וחמישי עם עותק מדיברי הרמב"ם.

E טי

New member
זה מרגיש כמו תקליט שבור

כבר שאלת שאלה זו, וקיבלת תשובה

א. חכמי ישראל תקנו תקנות מפני סכנות שונות שהיו ידועות ל"מדע" המקובל בימים ההם.
לכן יש מי שסובר, כמו הרמב"ם, שתקנות אלה לא תקפות היום, על פי ההבנה המדעית הנוכחית.
מסיבה זאת הרמב"ם לא מונה תקנות אלה בהלכותיו.

ב. יש הנהגות שהנהיגו חכמי ישראל, שמקורן בסודות תורה.
סודות אלה מובנים למי שלומד ובקיא בהם. (כמו הזוהר)

קליט

New member
מתלמד, אתה כזה מוזר

אתה קופץ בהתלהבות שיש לך כמה וכמה דברים שאינך מבין !
&nbsp
ומכאן אתה מסיק שחכמינו זכרונם לברכה דיברו שטויות !!!! ???... זה ממש לא הגיוני.
&nbsp
אני נוטה להסיק שאתה לא רוצה להבין את דברי חז"ל, כי אז חלילה תצטרך לקיים מצוות .

מתלמד8

New member
כן,חז"ל בחלק מהדברים דיברו שטויות והבל,אתה ואי טי מערבבים-

את הפורום,לא נותנים תשובות לעיניין,מספרים סיפורים מסביב,בורחים מלענות על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון(ביקשתי מה הפירוש של הרמב"ן והרד"ק על הפסוק"ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"-קבלתי תשובה??? )
אתם מתרצים תירוצים,חושבים שחילוניים צריכים לחשוב כמו דתיים ולכבד כל שטות כאילו הם דברי אלוהים חיים,די ! צא מהבועה,
כמו שבכל קבוצה של אנשים יש יותר טובים,פחות טובים,חכמים יותר,חכמים פחות,כך בחז"ל,היו בהם גם אהבלים,גם חולים,גם סוטים,בטח גם שטופי זימה,
היום מוצאים את זה בכל הקהילות,האירגונים והממשלות בכל העולם ורק חז"ל כולם היו מלאכים ???.
עזבתי את הבלוף ששמו אלוהים ואחריו את כל הסיפורים,אז אני צריך את חזל ?
ההבדל ביננו שאני מבין יפה את חז"ל,כמו שהתכוונו,אבל זה לא מסדתדר לך עם האמונה והדת,לכן אתה רץ אחרי כל מיני מפרשים שמייפים לך את התמונה.

E טי

New member
הבעיה היא

שאתה חושב שדתיים צריכים לחשוב כמוך.
צא מהבועה

מתלמד8

New member
אי טי-אני מתפלא עליך !!,דווקא כאחד מהציבור הציוני הדתי-

שקרא תיגר על הרבה מנהגים והלכות עתיקות של חז"ל,
למשל המפתיע בינהם
הוא שהמוסד הדתי הציוני הראשון שבו הבנות למדו תלמוד נקרא "פלך"
(זה היה לפני 50 שנה-כנס היובל היה ב-30/6/2016 , לפני 6 ימים)
אולי כתגובה(בלשון העם-קונטרה) למשפט המרגיז נגד נשים
"אין חכמה לאישה -אלא בפלך" ? .

שיהודי דתי-יוצא הציונות הדתית,חיים זיסוביץ אומר בהשתאות(ו"המימיקה" בפרצופו אומרת הכל)בתוכנית טלביזיה לקראת חגי תשרי "אני לא מבין את המנהג הזה הנקרא "תשליך" שבאים בראש השנה ליד מקור מים מרוקנים ומנערים את הכיסים ואומרים "ותשליך במצולות ים כל חטאינו",מה זה?,
עוד 3-4 חברים מוכרים מהציונות הדתית היושבים מסביב לשולחן מהנהנים בהבנה,או מגניבים חצי חיוך.
אותו זיסוביץ הגיש בימי שישי ברדיו ברשת ב' תוכנית על "פרשת השבוע" ,חיבר בין הפרשות ועינייני האקטואליה,לא הסתמך על הפירושים המסורתיים,אלא נתן להם לפרשות הסברים משלו,,,שלא תאמו את שלל המפרשים והפוסקים מחז"ל ועד החזון איש.
ועוד יש דוגמאות כאלה הרבה,,,
אז כולם רוציטם שהדתיים יחשבו כמוהם?? צריך להשתעבד לפירושי חזל הנראים לפעמים מאוד מאוד הזויים?

למעלה