תפילה בישיבה...

תפילה בישיבה...

בתקופה האחרונה אני כמעט לא קם לתפילה בישיבה(הרבה בגללכם) וזה בגלל שאני הולך לישון כל יום בסביבות שעה 3, אם יש לכם עצות איך אני יכול לגרום לעצמי לקום. אז כתבו.

בן מ ל ך

New member
למה אתה רוצה לקום?

עם רצון חזק אתה תקום! אתה קודם צריך לדעת למה או האם חשוב לך לקום לתפילה בישיבה.

האמת היא...

שהבעיה שלא קמים לתפילות בישיבות, זה בעיה בכל הישיבות ואצל הרבה בחורים, ולא שאני רוצה להגיד שזה מתיר לי לא לקום, אבל מאחר שאני רואה שכמעט אף אחד מהבחורים בישיבה לא קם אז גם זה משפיע עלי וגם אני קם.

דוסית1

New member
אתה מקיים בהידור את...

אל תפרוש מן הציבור.... :) אגב, בקיצור שלחן ערוך דיני השכמת הבוקר סעיף א` אם אינני טועה יש קצת עצות לפתירת הבעיה שלך... נקוה שזה יעזור, בכ"א שיהיה בהצלחה... (אם גם זה לא עוזר אז תקנה שכוי... זה לא הרבה כסף, אפרוח עולה 5 ש"ח... )

asaf2000

New member
רק החלטה שלך

אין שום נוסחת פלא, אתה צריך להחליט שממחר אתה קם לתפילה וזהו, וזה אומר לוותר קצת על הפורום בשעות מאוחרות, לוותר על טיולים ליליים ושקטים ברחובות בני ברק או\ו ירושלים, ולוותר על שיחות עם חברים אל תוך הלילה, אין ברירה אחרת רק החלטה שלך ללכת לישון מוקדם ולקום. אגב, אני הצלחתי להתרגל לקום לתפילה בשניה שהשעון מעורר מצלצל, פשוט להרגיל את עצמך.

אתה צודק הבעיה זה ההרגל...

מי שרגיל לקום אז אין לו כמעט בעיה לקום, אבל אני לא רק שיש לי בעיה לקום, אני בכלל לא שומע את השעון מעורר או את המעוירר.

asaf2000

New member
אז תבקש ממישהו שיעיר אותך

ואפילו שבהתחלה לא תקום לפני השינה תחליט על שעה שאתה קם בה ותרגיל את עצמך לזנק באותה שניה שמעירים אותך אפילו אם ממש קר בחוץ, ואפילו אם קשה תנסה שוב ושוב וההרגל עושה את שלו. לי, לדוגמא, היה נורא קשה לשטוף את הפנים בבוקר בישיבה כי יש רק מים קרים, עד שהחלטתי כל פעם לפתוח את הברז ובלי לגעת במים פשוט בבת אחת לזרוק אותם על הפנים וזהו וככה התרגלתי למים קרים

aesh50

New member
אנחנו מוותרים...

רפוש היקר אנחנו מוותרים על השתתפותך בפורום בשעות הלילה אם זו הסיבה העיקרית לאי יכולתך לקום מוקדם, אנחנו נסתפק בהגיגיך שתשלח בשעות היום. בהצלחה.

זהו שהבעיה...

היא לא הגלישה, אלא שאני מתחיל לגלוש ולא גומר,ז"א שאני מתחיל לגלוש בשעה מוקדמת יחסית אבל להפסיק לגלוש קשה לי מאוד.

מתנדב

New member
רפוש, היה לי חבר בישיבה שהוא היה

עצלן לקום בבוקר מוקדם כשכל הבחורים היו קמים, ובכל פעם הוא אמר מחדש ממחר אני יקום מוקדם כמו כולם, אבל כשהגיע הבוקר, הוא התעצל, הפוך המחמם בחורף עדיף, עד שייעצו עצה וזה באמת עזר, הוא בקש מחבר חדר שלו שיעיר אותו בכל בוקר כשמעירים את הבחורים, והוא לא יתן לו מנוחה, עד שהוא יקום, ואותו בחור נדנד לו, וזה לא עזר הרבה, עד שהוא שפך עליו קצת מיים, ואז הבחור שם קפיצה מהמיטה, כי להמשיך לישון כשהכרית רטובה זה לא נעים כל כך, אז בלית ברירה אתה קם מהמיטה, אז לדעתי תאמץ את הרעיון גם אצלך... ואני בטוח שאתה תמצא את הוועקר המתאים שהוא ישמח לשפוך עליך מיים

שתי בעיות...

א. גם חברי החדר שלי אוהבים לישון ב.מים זה לא הדבר האהוב עלי ביותר. אם יש לך המלצות יותר מציאותייות אשמח לשמוע.

שייקס35

New member
ביזכותכם אני הולך לישון עכשיו......

השעה 2:11 ועדיין לא הלכתי לישון והצלנו התפילה ב6:00 בערך אז אני ילך עכשיו כדיי שאני יוכל לקום לתפילה מחר

שייקס35

New member
אופס משכתי עוד כצת זמן בתעות

אבל עכשיו זה סופי אני הולך לישון (2:25)חחחחחחחח אני רק מכווה שאני יוכל לקום ב6:00

asaf2000

New member
שייקס תתביש חחח

חסר לך אתה לא בא מחר אתם רואים מה אינטרנט עושה לאנשים? גם אצל זו בעיה אבל בגלל שכבר אין לי מה לעשות באינטרנט אני לא גולש הרבה אבל לפעמים אני יושב ובוהה במסך העיקר "להיות באינטרנט", לדעתי כל אחד צריך להגביל לעצמו זמן, עד שעה מסוימת וזהו, אם לא זו סכנת התמכרות.

שייקס35

New member
חחח ברוך ה' הצלחתי לקום לתפילה../images/Emo6.gif

(עכשיו 8:27 בבורר)חחחחחחחחח ברוך ה'

מתנדב

New member
רק בגלל שאתה לא אוהב מיים

זה יעזור לך לקום מהר יותר, כי כשישפכו עליך מיים, אתה תקפוץ מהמיטה, זה יהיה ממש א מחייה לראות את זה...

למעלה