תפוח אדמה

crema2

New member
תפוח אדמה

אני מעוניינת להתחיל דיאטה .
אמא שלי תמיד מטגנת תפו"א עם מלא שמן וטוענת שהמחבת נשרף עם אין עליו מספיק שמן.
ניסינו בתנור אבל התפו"א המטוגן יותר טעים .
יש דרכים יצירתית לבשל תפו"א ושטעמו יהיה דומה לתפו"א המטוגן?
אותו שאלה גם לאורז שנדבק לסיר אם לא מטגנים אותו מספיק.
עמדתי ליד אמא והיא הראתה לי איך הסיר של האורז מתחיל להישרף אם לא שמים מספיק שמן(מעבר למה שמונלץ בדיאטה)

denur1

New member
אוכל לתת לך רק עיצה קטנה מניסיוני.

אוהב מאד צ'יפס, את תפוח האדמה החלפתי בכולרבי,
יוצא צ'יפס נהדר (לטעמי).
נתתי לטעום לידידים שלא ידעו שזה מקולרבי, הם לא הרגישו בהבדל.
לוקח מספר פעמים עד שמגיעים למרקם הרצוי אבל אחרי האימון הקצר
זה שווה את המאמץ. ולא יותר מידי, צ'יפס רק מידי פעם.

Kfir Shamgar

New member
תשובה שמקווה שתספק

קודם כל, הסיר באמת יישרף אבל אם תשתמש בסיר קרמי או טפלון לא תגיע למצב הזה וגם תוכל להשתמש במעט שמן.תמיד. אני משתמש בספריי שמן מה שמקטין לי את כמויות השמן. לידיעתך, טיגון בשמן עמוק עדיף הרבה יותר מטיגון רגיל ומעבר לזה: קחי את תפוחי האדמה ותסדרי את הציפסים על מגש אפייה עם נייר אפייה. תתיזי שמן מספרי עליו ותאפי על חום גבוה בתנור.זה אולי לא יהיה טעים כמו צ'יפס מטוגן (כי לטעם המטוגן אין תחליף) אבל התוצאה בריאה יותר וטעימה מאוד. עם קולורבי,ד"א (לתגובה שאחריי) זה אפילו טעים הרבה יותר.מקווה שעזרתי

Pלמוני

New member
כשיודעים לבשל..

אפשר לעשות אוכל טעים גם ללא הרבה שמן.
תפו"א אפויים:בישול מוקדם במים מורתחים מראש-אח"כ מכניסים לתנור מחומם מראש,מתבלנים כהוגן ומערבבים מידי פעם.
אורז:עדיף לבשל בסיר עם תחתיות עבות (כמו סולתם וכד').מחממים את האורז היבש במעט מאוד שמן,מערבבים מידי פעם,כשזה חם מאוד מוסיפים כמות כפולה של נוזלים רתוחים,מערבבים מדי פעם,כשנגמרים הנוזלים מורידים את החום למינימלי ביותר,משאירים עוד כעשר או עשרים דקות,מערבבים מדי פעם,כשזה נראה מוכן מורידים.

yair and sveta

New member
כמה פתרונות

הי, תרשי לי מילה בלי קשר למה שאלת

כשאת בדיאטה לא חייבים ואפילו לא מומלץ לאכול תפוח אדמה, ולגבי האורז , אם את אוכלת אורז לבן זה גם לא תורם לך לדיאטה בכלל
עדיף להחליף תפ"א בבטטה ואורז באורז מלא וכמובן לאכול מגוון קיטניות.
לעינייננו, נכון צריך שמן כדי לבשל את כל המאכלים האלה, השאלה כמה ואיזה שמן
אם את משתמשת בשמן זית או שמן אבוקדו או כל שמן לא מזוכך אחר זה בסדר גמור כל עוד הכמויות סבירות.
שימי שמן בסיר והאורז לא ידבק, וגם אם קצת ידבק לא נורא.
לגבי תפ"א בעלי עושה אותו בתנור (אפוי) ושם בתבנית שמן בירא, מה שדיברנו מקודם, הרבה פפריקה ועוד תבלינים וזה יוצא טעים בטירוף.
אגב טעים או לא טעים זה עיניין של הרגל, כרגע נראה לך שתפ"א מטוגן יותר טעים רק בגלל שהתרגלת למטוגן
אם תאכלי תקופה של 3 שבועות לפחות תפ"א אפוי יש מצב שתגיעי למסקנה שאפוי יותר טעים מהמטוגן

בהצלחה בדיאטה

למעלה