תפוז שמוטי?

alahambra

New member
תפוז שמוטי?

שלום אני קונה תפוזים אורגניים ,ועד הזמן האחרון ,מכרו תפוזי-דם. בזמן האחרון נגמרו תפוזי הדם ,והתחילו למכור תפוזים מזן "שמוטי". אני פחות אוהב אותם,אבל בלית ברירה - קניתי. והנה ,נתברר לי שהתפוז הזה מקורו במוטציה ,כלומר הוא לא תפוז "טבעי". לכן ,השאלה היא אם מותר לקרוא לתפוז הזה אורגני ,מאחר והוא מוטציה (לפי מה שאני יודע ,אחת הדרישות לאוכל אורגני ,היא שהוא יהיה מזן טהור ,כלומר לא עבר השבחות גנטיות למיניהן ,או מוטציות). תודה לעונות ולעונים

lisa s

New member
שאלה לי

כתבת "לא עבר השבחות גנטיות למיניהן ,או מוטציות" כלומר אתה מבדיל בין שני הסוגים. אז אם המוטציה, כלומר השינוי הגנטי, לא נעשה במסגרת השבחה גנטית, אלא במסגרת שנניח נקרא לה "אבולוציונית" מה הבעיה בדיוק? מוטציות מתרחשות בדנ"א כל הזמן.

alahambra

New member
אכן

אבל השמוטי כבר לא מתרבה בעצמו ,אלא רק ע"י רביה עצמית (וגטטיבית). אני רוצה לדעת איפה עובר הגבול ,אם בכלל זה מוגדר.

lisa s

New member
ומה רע ביחורים?

האם גידול מסוג זה מהווה מפגע אקולוגי/בריאותי? ואם כן, למה?

alahambra

New member
סליחה על התשובה המאוחרת

אכן לא הוכח שזה פחות טוב לבריאות ,אני פשוט מעדיף את התפוזים מהסוג הראשון ("וושינגטון" וגם תפוזי דם). אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג - אשמח לקבל המלצות.

דורית 407

New member
לא מדובר בהנדסה גנטית...

מוטציות זה דבר שיש כל הזמן, זה לא משהו בלתי טבעי מה שהופך ונהיה "על טבעי" או יתר נכון סינטטי, זה הנדסה גנטית שבאופן מתוכנן עושים שינויים גנטים. זה אסור באורגני למיטב ידיעתי, אך שמוטי זה זן וותיק, לפני שעשו שינויים בעזרת הנדסה גנטית.

squalus

New member
לא מדיוק

צריך לעשות את ההבחנה בין מזון שעבר השבחה גנטית למזון שעבר הנדסה גנטית. השבחה גנטית בחקלאות זה משהו שקיים מאז שהאדם הקדמון החל בחקלאות. האדם הרביע צמחים עם תכונות שהוא רצה, וקיבל צמחים עם תכונות משופרות. גם אם התפוז מקורו במוטציה, השאלה אם זו מוטציה טבעית שקיימת בטבע, או מוטציה שהתקבלה פשוט מהרבעה של שני צמחים, ואין בכך שום דבר פסול. הנדסה גנטית זה כבר סיפור אחר, בו לוקחים גנים מאורגניזם אחר (צמח או בע"ח) ומכניסים אותם לצמח בשביל לקבל תכונות "לא טבעיות", כמו הגנה ממזיקים, חיי מדף ארוכים יותר וכו'. בארה"ב בכל אופן, כל צמח שמקבל תווית "אורגני", זה אומר שהוא לא עבר שום מניפוציה גנטית באמצעות הנדסה גנטית - GM - Genetically Modified אין שום מניעה שצמח שעבר השבחה יקבל תווית אורגנית, מהסיבה הפשוטה שכל הצמחים שבשימוש החקלאות המודרנית כיום עברו השבחה כלשהי.

למעלה