תפוז סיני - עזרה

tanel

New member
תפוז סיני - עזרה

העץ כבר מלא בתפוזים ואנחנו מחפשים מתכונים. אשמח במיוחד לקבל מתכון לליקר... תודה רבה אורלי

clcl

New member
ליקר קומקווט ללא אלכוהול /הרברונן

ליקר קומקווט ללא אלכוהול מאת: הרברונן זמן: 13/12/2003 23:17:00 שוטפים ומנגבים את התפוזונים חוצים ומסלקים כמה שיותר מהגרעינים מניחים בצנצנת גדולה: שכבת תפוזונים חצויים שכבת סוכר וכך הלאה (ביחס בערך 1:1 משקל התפוזונים והסוכר) שמים גם כמה מסמרי ציפורן ומקל שבור של קינמון סוגרים בגאזה מקופלת ל4 או במכסה שלא סגור עד הסוף שמים במקום אפל לחודש וחצי בערך לא נבהלים מהריח הלא נעים בהתחלה אחרי שהתסיסה נגמרת, מסננים היטב (בגאזה מקופלת ל 8) טועמים, ומתקנים אחוזי אלכוהול בעזרת ברנדי

clcl

New member
ליקר קומקווט מהיר במיקרו

ליקר קומקווט מהיר במיקרו מתכון של מירי גולדנפלד, עפ"י ספר של יעקב לישנסקי 1ק"ג קומקווט (תפוזים סיניים) 1 ק"ג סוכר 1 כפית מלח לימון בערך כוס אלכוהול % 95 ( אפשר גם ג'ין) • שוטפים את הפירות היטב ומנקבים עם קיסם. • מערבבים סוכר ומלח לימון. • בכלי נקי שמתאים למיקרו מסדרים שכבות קומקווט וסוכר. אוטמים ומכניסים למיקרו בעוצמה מלאה ל - 7 - 8 דקות. זהירות - הקומקווטים עלולים להיחרך - כדאי לבדוק מדי פעם. • מסננים נוזלים מהפרי. שומרים נוזלים לחוד ונוזל לחוד. • מסדרים את הפירות בצנצנת. מוסיפים 2/3 מהנוזל המסונן ומוסיפים אלכוהול עד לגובה אצבע מעל מפלס הפירות. אוטמים ושומרים לתקופות ארוכות. ניתן להקפיא.

clcl

New member
ריבת תפוזים סינים שהועלה ע"י הרברונ

מתכון: ריבת תפוזים סינים רכיבים: 1 ק"ג תפוזים סינים סוכר 2 תפוחי עץ 1 לימון אופן הכנה: לחרוץ ארבעה חריצים בקליפת כל תפוז (אך להשאירם שלמים). להשרות במים במשך הלילה. להרתיח את התפוזים פעמיים (בכל פעם יש לשפוך את המים כמובן) להוצאת המרירות. לאחר שהתפוזים מתקררים יש להוציא את הגרעינים. לשקול את הפרי ולהוסיף סוכר במשקל הפרי. להוסיף שני תפוחי עץ מגוררים בפומפיה גסה. לבשל על אש בינונית - חלשה עד שמסמיך והתפוזים נעשים שקופים. להוסיף מיץ מלימון גדול. לקרר ולשים בצנצנות מעוקרות. מצטער, לא זוכר של מי המתכון כל טוב, רונן

meir185

New member
../images/Emo97.gif שלום אורלי.

שלום אורלי. מה אני עושה. עוד בתחלית ההבשלת סינים אני קוטף את הפרי. ועכשיו מתחילה העבודה. בקערה עם סבון כלים ומים שוטף הייטב ומסנן מהמים. לקוח קערה וקרש חיתוך ,חוצה לחצי וסחוט עד שהגלעינים יוצא וחותך פרוסות דקות כמה שאפשר,את הגלעינים אוסף(אסור לזרוק). ככה את הכל. לאחר זה שם בסיר גדול (תלוי בכמות) ושם על האש וממתין קצת ואחר כמה זמן בסבלנות מערבב עד רתיחה , אז מוסף סוכר אפשר ביחס אחד על אחד ק"ג ,אפשר פחות סוכר. לוקח שורש גינג'ר משהו בערך 50 גרם וחותך לארבע,מוסיף אותו לסינים והסוכר. לוקח את כל הגלעינים ועוטף בפד גזה רפואי ככה שחס וחלילה לי יברח אחד אפילו. מבשל שוה עד רתיחה. מוריד מהאש ומצנן ,אחרי השריבה מתקררתי אני בודק את הסמיכות הרצויה לי. עם לא סמיך מספיק אני שם שוב על האש ומביא לרתיחה. ואז מוציא את השקית של פז הגזה,את הגינג'ר. מחטא צנצנות,ממלא וסוגר הטיב והופף. לבריאות מאיר כרמיאל

meir185

New member
../images/Emo97.gif אורלי לא לשפך שום מים.

אורלי קראתי המצלה לשפוך ,להרתיח לא ולא בשום אופן. כל שפיכת מים מורידה את הטעם המקורי. עם יצא לך דליל אז יש לקנות אגראגר (יקר אבל שוה מאוד) לקנות לכל ק"ג כ 10 גרם (זה מין אצה בצבע לבן ,לקנות אותו לא טחון) יש להשיג בחנות של הודי כי הם מביני דבר. לקחת את האגראגר לפשוט להוסיף לריבה ,הוא מקשה קצת ונותן את הצורה של גלטין כזה. מאיר

clcl

New member
ריבת תפוזונים (קומקוואט) עם כוסברה

ריבת תפוזונים (קומקוואט) עם כוסברה

meir185

New member
../images/Emo97.gif מה זה? ירוק או יבש (גד)

שלום . אני המום. מאיר כרמיאל

clcl

New member
מתכון: סורבה תפוזונים של אמירה

מתכון: סורבה תפוזונים רכיבים: 1/2 קילו תפוזונים סיניים 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1/2 מקל וניל(או תמצית וניל משובחת) 1 כף ליקר תפוזים(לא חובה) אופן הכנה: לנעוץ סכין בכל תפוזון, להכניס לסיר עם מים ולהרתיח. לשפוך את המים, לשים מים חדשים, להרתיח שוב ולסנן. לחתוך כל תפוזון לחצי ולהוציא את החרצנים. בסיר נפרד להמיס את הסוכר בכוס המים, להוסיף את מקל הלימון או התמצית, לבשל בערך 5 דקות, לכבות, להוציא את מקל הוניל ולגרד ממנו את הגרגרים לסירופ, להוסיף את התפוזונים ולצנן היטב. להעביר את כל הכבודה דרך מסננת, תוך כדי מעיכת התפוזונים. ליצוק לכלי, להכניס לפריזר , כשקופא, להוציא, ולערבב בעזרת מזלג, להכניס חזרה להקפאה..וזהו... הערות: מקור המתכון: אמירה

3קטנה

New member
וכמעט באותו עניין - תפוזונים כבושים

שאלתי את עצמי - אם כובשים לימונים קטנטנים למה לא לכבוש תפוזונים? מישהו ניסה? תובנות? המלצות?

למעלה