הסיפור על איך פגשתי את המורה שלי...
הקדמה: אני רקדנית בטן כבר כמה שנים, ומזה שנתיים לומדת אצל מורתי הנוכחית, אורלי פורטל. ולהלן הסיפור: נכון, רוב הגדול של בני האדם לא אוהד מושבע של מופעי מחול- ובסוד אני אגלה לכם, שגם לי הרבה פעמים אין סבלנות גדולה לכל המחול הזה, שלא נכנס ללב- כלומר, אם הוא כן נכנס ללב, אז אני יכולה להתענג, אבל אם הוא לא... גם ריקודי בטן יכולים להיות משעממים ממש- מסתכלים על הבחורה, בוחנים את מה שהיא לובשת (אם זה גבר, אז כמה זה חשוף ומה אפשר לראות לה, אם זו אישה- אז כמה זה חינני ואיך האסתטיקה של זה...) מסתכלים קצת על הוירטואוזיות, אומרים: "וואללה, היא יכולה להפריד כל שריר..." ועוברים הלאה, לאתגר\סיפוק\עניין הבא.... אם היא חברה טובה שלכם- אז אפשר כבר לגלות יותר עניין, אבל בטח חלקכם חושבים- בחייאת, בזה היא משקיעה כל כך הרבה זמן??? בקיצור, פעם בכמה זמן יוצא לבן אדם לראות מופע ריקוד שבאמת מלהיב אותו מהאצבעות של הרגליים עד האצבעות של הידיים, ופעם, לפני 3 שנים, הלכתי לפסטיבל של רקדניות בטן (עוד אחד מהדברים האלו שאתם לא מבינים למה הם טובים) וניסיתי כל מיני מורות, וחשבתי כל מיני דברים, ובערב היתה סדרת מופעים של כל אחת מהמורות, שבאה להציג את מרכולתה, כדי למשוך תלמידות... אחת אחרי השניה הן עלו לבמה מפורכסות, מקושטות, מאופרות עדויות ומעונדות, חצי מעורטלות וחצי מגולות (ה"טעות" מכוונת...), ניסו לעורר את רוח היושבות (שמראש היו בעדן, כי כולן באות מהעולם הזה, כן?), וכן, אודה ולא אכחיש שהיו ביניהן כמה מרהיבות (אחת מהן רקדה בחליפה מוזהבת "קומפלט", כמו ש"צריך", אבל כשהיא עמדה על הבמה, משהו בתוככי תוכי נרעד ונסחף אחריה, ובסוף הערב ניגשתי אליה והבעתי הערכתי הכנה והנרגשת...), ששובבו את הנפש, שגרמו לאיזו התעוררות באיזור החזה, הלב, הנשימה, אבל הרוב המוחץ היו נראות כמו תלמידות של תלמידות של תלמידות, כאלו שעושות ניסויים וניסיונות על הבמה, או כמו ילדות בכיתה ב' של הבלט הקלאסי, אבל הלא מוכשרות שבהן, אלו שיפלו אחרי שנתיים מפרכות ומלאות כעסים מול אמא, שחלמה שתהיה לה בת בלרינה... אגב, עכשיו אתם יכולים להתחיל להבין למה ומדוע לי כל כך קשה לעלות על הבמה- המחשבה שאני נראית כמו הגרועה שבהן- חסרת בטחון עצמי, רעועה, משעממת את עצמי, עילגת בתנועותיי... כל אלו מפילים אותי לפחים, שמהם לקום ולהתחיל לרקוד זה מאמץ אינסופי... בכל אופן, נסחפתי, אחזור לסיפור הקטן... אז כך עבר לו הלילה הראשון בפסטיבל, ואני חשבתי- נו טוב. היה נחמד. למחרת עוד יום של סדנאות ובערבו הופעות. עולות ובאות מורות שלמדתי אצלן ושעוד אלמד, עולות ובאות תלמידות מוכשרות שכבר התחילו לרכוש לעצמן שם, והנה, בתוך כל הבליל המקושט, מאופר ומפורכס למשעי, עולה ומגיעה גברת רזה, כמעט שטוחה, בשמלה מלאה וקצת מסמורטטת, יותר כמו גלביה מהשוק הבדואי, באדום, שיערה הארוך, החום, המלא, הגלי, הפזור- נטול קישוטים, פניה נטולי איפור, והיא מתחילה את ההופעה הקטנה שלה בגובה העינים, על רצפת האולם, ולא על הבימה, ידיה אוחזות מקלות שעליהם תלוי בד רחב, אדום, והיא נכנסת בסיבובים, נכנסת ומסתובבת, נכנסת ומסתובבת והמראה הוא כאילו הסיבוב הזה סוחף את כולה, הנה עוד רגע היא מרחפת, שיערה מסתובב כמו חצאיתה, הצעיף, והנפש, והלב הצופה, המביט מהצד, נוהה אחר הסיבוב הזה, רוצה להסתובב איתה- והסיבוב רך ועדין, לא מתפוצץ מאנרגיות, לא מועמס עד בלי די, כאילו היא חיה בתוך הסיבוב הזה, נחה בתוך הסיבוב הזה, שלווה בתוך הסיבוב הזה, הסיבוב הזה הוא כל מהותה המדיטטיבית, וכך, בסיבובים, היא כובשת אט אט את לבבות הצופות, והחדר מתמלא קריאה אחת גדולה, משורה ראשונה ועד אחרונות הן נעמדות, כל הנשים נרגשות, המוזיקה מהלהקה החיה שיושבת על הבמה נעלמת בבליל הנרגש של צרחות ההתרגשות... היינו שלה, לעשות בנו כרצונה מאותו הרגע והלאה- כשהיא הניפה ידיה בשלווה הזו- הרגשנו נסחפות באויר הנח על כנפי הצעיף האדום, כשהיא הניחה אותו בצד- היתה זו כמעט מחווה של התערטלות אינטימית (למרות שהיא נשארה לבושה מכף רגל ועד ראש, כן?), שובבית, כשהיא הניעה בטנה מתחת לשמלה לא הדוקה, כולנו הרגשנו את מה שהיה ראוי להרגיש (כל אחת ופרשנותה היא, אני מדברת על התעוררות מרכז העוצמה הנשי שלנו...), כשהיא התישבה על קצה הבמה ופלרטטה איתנו בכתפה הדקיקה, המכוסה לגמרי- היתה שם נוכחות חושנית גדולה כל כך, שקשה היה לדמיין שגוף רזה כל כך יכול להכיל כל כך הרבה ממנה... וכשהיא נעמדה שוב ורקדה על הבמה- היא כבר לא היתה צריכה להוכיח כלום, כולנו ידענו שזה בידיים שלה, עמוק עמוק בגוף שלה, בלב שלה, בפנים שלה, בשיער שלה, בידיים שלה, באגן שלה, בכתפיים שלה, ברגליים שלה, באצבעות הרגליים שלה, בציפורניהן, ובכל תא מגופה- היא שם. וכולנו רצינו להיות שם. למחרת היא העבירה סדנה בבוקר. אני כבר ידעתי שאני הולכת ללמוד אצלה, אבל חוצ ממני הגיעו לסדנה עוד יותר מ-100 נשים נרגשות. לא רוצה להגזים, אבל לא נראה לי ששום סדנה אחרת צלחה באותו בוקר. כמובן שהיא לא הצליחה ללמד. כולנו רצינו לשאול, להבין, לשמוע- איך הלב של כולנו, כולם כולם בחדר, התעורר ולא חזר לנוח בזכותה, מאיפה השמלה, האם היתה כוריאוגרפיה, והאם היא תמיד כזו מדהימה, ואיך, הכי חשוב, איך לעזאזל נהיים בדיוק כמוה... כולנו רצינו להיות היא, לרקוד כמוה, להביא את עצמנו כמוה, להיות ברגע כמוה... לא היתה כוריאוגרפיה, השמלה של חברה מורה, הצעיף- זה בכלל סיפור מצחיק, כי היא שכחה בביתה את המקלות שלו, ונאלצה לקחת שני קני-סוף כאלו, שהיו בעציץ בכניסה למלון, המוזיקה גם לא היתה מתוכננת- היא פשוט בחרה ועלתה באילתור... כך פגשתי את מי שהיום אני מחשביה כ"גורו" שלי, את מי שאם היו נותנים לי שנה לא לעבוד, הייתי מתמסרת ללימודים אצלה, את מי שלימדה אותי לאהוב את עצמי, להנות מהריקוד בלי ביקורת, וגרמה לי להבין את מה שכתוב למטה בציטוט (שם כתוב מפי יוליה, למורתי קוראים אורלי פורטל...) זהו