תעתיק מפולנית

nitzoops

New member
תעתיק מפולנית

אולי מישהו יכול לכתוב לי בעברית את השם הבא שכתוב בפולנית: SZNAJ יכול להיות שזה מפתח לתעלומה רבת שנים. תודה, ניצן

bilen

New member
וביידיש... המשמעות היא שלג. אולי עוזר במשהו

nitzoops

New member
שאלת המשך

יכול להיות שזה סיני כמו חצי האי, או שאולי השתבש ונעשה סיני במשך הדורות?

Ohle74

New member
Schnee גרמנית ויידיש- שלג

ההסבר באשר לסיני נשמע מוזר, אולם יש מקרים דומים כהן שהפך לקהן Kahn (סירה) שהפך ל Schiff (ספינה) (ז"א ששם עברי גורמן וקיבל משמעות אחרת ואף שונה לשם גרמני "יוקרתי" יותר). אני הייתי נשאר עם שלג עד להוכחה ברורה.

יפית מן

New member
שבת שלום לכולכם ידידי היקרים../images/Emo106.gif../images/Emo16.gif

אני חיבת לשתף אותכם בגלוים שגיליתי.אמש חזרתי מחופשה בבית מלון בטברי-ה ביחד עם בן-זוגי!. וכשנכנסתי לביתי צלצול בטלפון:ועל הקו בן דודי שלא הייתי בקשר איתו מעל 20 שנה,בנו שצפה בפורום זה,גילה פרטים שתואמים למשפחת אביו ושתף בזה את אביו,אביו גלש בפורום זה וגילה שאכן הנתונים מתאימים למשפחתו, הוא השיג דרך 144 את הטלפון שלי ויצר איתי קשר,שוחחנו רבות בכלל וגם על השורשים המשפחתיים,אביו היה דודי(אח אמי)ובניגוד לאמי ,אביו שתף אותו ,ובן דודי שיתף אותי בכל הפרטים שידע על קורות סבינו וסבתנו המשותפים,וידע אותי שקיימים ברשותו תמונות שלהם,וכן סיפר שהם ברחו לרוסיה ,ושם מצאו מקלט בתוך חדר בבית קברות,והתפרנסו ממלאכת הקודש של קבורת המתים,יחד איתם ברח גם בנם מנחם מענדל,לימים חלתה סבתי בטיפוס עקב התנאים הסניטריים הגרועים,ושבוע לאחמ"כ חלה גם סבי, סבתי נפטרה בכ"ג אדר,וסבי בו" סיוון ולא ידוע באיזה שנה ,בנם מ"מ קבר שבוע אחר שבוע את שני הוריו,ומיד ברח שבור ורצוץ לפרטיזנים, ועלה לארץ כפליט ,ובזה נסגר מבחינתי המעגל המשפחתי החשוב,סבי בנימין בייניש הסניס(האוזנר)הי"ד וסבתי ליבע(לבית שטורמלאופר)הי"ד מהעיירה דינוב,(דינייב) אני ממש מודה מקרב לב לחברי הפורום שנעזרתי בהם מאוד,ובמיוחד לבן דודי היקר חנן הסניס ובניו שנהניתי מאוד משיחתנו המענינת, עכשיו אבקש פרטים על סבי וסבתי מצד אבי,סבי:ירוחם פישל וקסמן הי:ד, וסבתי :שיינדל וקסמן ובנם בן ציון וקסמן מהעיירה ברסטיצ'קה(בפולנית ברסטיצ'קו) Beresteczko בנם (אבי)התגורר בחיפה ושמו היה ר' שלמה זליג וקסמן,אדם צנוע ומיוחד שקרא בתורה משך עשרות שנים,בבתי הכנסת בעיר התחתית של חיפה,(קרית אליהו ,ואליעזר) שבת שלום וכל טוב,

bilen

New member
מאוד מרגש. חבל שלא פתחת הודעה חדשה כדי

שיהיה לנושא הזה מקום משלו. אולי ארנון יוכל להפריד את ההודעה מהשרשור.

ד ו מ ב

New member
יפית שלום

כל כך שמחתי לקרוא שפתרת את התעלומה למשפחת הסניס-האוזנר. רציתי רק להפנות את תשומת ליבך לתאריכים השונים במעט בספר דינוב וגם ישנה שם שנת פטירתם. בדף ההנצחה למשפחת האוזנר, עליו חתום גם מנחם הסניס כתוב שסבתך נפטרה בכ"ז אדר תש"ג, וסבך בה' ניסן תש"ג. כל טוב, צביה

יפית מן

New member
תודה רבה לגב' דומב ושבת שלום

תודה רבה על העזרה הנוכחית ולאורך כל הדרך ,תבורכי בכל הברכות,שבת שלום וכל טוב,

ellaco1

New member
משפ האוזנר

יפית שלום שאלתי אותך על קשריך למשפ האוזנר ולא ענית לי המשפחה שלי ממורבסקה אוסטרבה בצכיה

לאילקו 1 שבוע טוב ומבורך../images/Emo106.gif../images/Emo16.gif

לשאלתך תשובתי! סבי מצד אימי שמו בנימין בייניש האוזנר וכן סבתי ליבע -האוזנר האם יש לך או לך קשר למשפחה הזאת אשמך לשמוע לא עניתי לך כי אני שומרת שבת ורק עכשיו במוצאי שבת פתחתי את המחשב והרי תשובתי לך!אשמח לקבל מענה...

.הבהרה::שמי יפית מן

שמי יפית מן כרגע אני נמצאת אצל ביתי וכותבת מהמחשב שלה ולכן כתוב שם ביתי אבל אני יפית מן

ellaco1

New member
משפ האוזנר ממורבסקה אוסטרבה

אשר בצכיה ולא מוכרים לי השמות שהזכרת

יפית מן

New member
ellaco 1 ערב טוב וחודש טוב../images/Emo82.gif../images/Emo82.gif

יכול להיות שסבי היה מעיירה אחרת ואחרי נשואין יכול להיות שעבר לדיינב(דינוב) כי מה שאני יודעת בודאות ,שכל משפחת אמי ז"ל גרו בעיירה דינוב וסבא רבא שלי הרב הגאון היה אב בית דין ודיין של העיירה דינוב וסביבתה,שמו הי-ה דוד אברהם שטורמלאופר אולי תנסי לברר אם יש קשר משפחת אימי הי-ה גם הסניס מה הסיבה לשני שמות משפחה אינני יודעת ואין חשיבות לדעת..

yarpd

New member
שטורמלויפר

יפית שלום, ברכות על הגילויים. רציתי להפנות אותך (למקרה שלא ראית) לערך שטורמלויפר באנציקלופדיה למאורי גליציה של מאיר וונדר - כרך ש-ת, ע' 146. מופיע שם: ר' דוד אלימלך כהן כ"ץ שטורמלויפר (המקור לגביו מאמר של וונדר עצמו בספר דינוב, בע' 87-88). נאמר עליו: "דומ"ץ וראב"ד דינוב כיובל שנים. מורה הוראה מובהק, ומרביץ תורה לתלמידים. מחסידי צאנז, ובצעירותו נתברך אביו מהדב"ח (חיים הלברשטם מצאנז) שבנו יאיר ישראל בכשרונותיו. נפטר אחרי תרצ"ה (1935). היו לו 3 בנים ו-5 בנות: 1. מאיר 2. יהודה ליב, שילדיו: בלהה שוורצמן בת"א ; פנחס ; 3. אברהם יצחק ממלא מקומו כדיין בדינוב. ילדיו: ישראל בר-דיין בת"א; בת בחיפה 4. חיה אשת יצחק קרישר (בחיפה). בתם אמו של משה ליפשיץ מבני ברק. 5. דינה 6. מרים 7. אהובה עד כאן מוונדר. שימי לב להבדל בשם - אצלו כתוב דוד אלימלך, אך נראה לי לפי מה שכתבת שזהו אותו אדם ....

למעלה