הרבה מהדברים האלה מעידים שהסיבה הראשית היא כדי להראות מושכות
ובהתחשב בכך שרוב הנשים הן סטרייטיות ולא לסביות, אז כמובן שזה יותר עבור גברים מאשר עבור נשים. זה שיש גם גברים כמוך וכמוני שלא צריכים את רוב הדברים האלה על האישה ואפילו רואים בזה מראה לא כל כך אמיתי, ובצדק, לא אומר שמרבית הגברים חושבים כמונו בנושא הזה. אתה ברצינות חושב שדברים מיניים מובהקים כגון נעלי עקב, פושאפ, אודם אדום, והסרת שיער בשילוב עם לבוש שיראו את זה שהן הסירו שיער גוף, זה לא בשביל גברים במקור? נכון שיש נשים לא מעטות שאוהבות לטעון שזה בשביל לראות טוב בלי קשר לגברים, אבל השאלה אם אתה קונה את זה. תראה עכשיו זה גם עניין חברתי, וברור שיש לחץ גם מהחברה בכללי, כלל נשים שהן אובססיביות לכל הנושא הזה יותר מגברים, וזה לא פלא משום שהן אלו שמתעסקות בזה ולא גברים, בדרך כלל. אפילו אם אתה בן זוג של אישה כזאת ומוכן לאפשר לה לוותר על רוב הדברים האלה, זה עדיין לא אומר שהיא תוותר עליהם, בין אם משום שהיא כבר כל כך התרגלה לזה, ובין אם משום שהיא עדייו פוחדת מהתגובה של החברה, וכן לרוב הנשים אין עמוד שדרה, ממתי נשים ידועות באומץ שלהן? אומץ זה תכונה גברית. ללא ספק אם הבן זוג תומך באישה לוותר על הדברים האלה אז יהיה לה הרבה יותר קל לוותר עליהם, אבל זה עדיין לא אומר שכל הנשים ינצלו את ההזדמנות, במיוחד אם הן לא פמיניסטיות, ואפילו הרבה מהפמיניסטיות לא מעזות לוותר על המראה הנשי המלאכותי, ובמקרה כזה הן פמיניסטיות יותר בדיבורים מאשר במעשים. בכל אופן אני מסכים איתך שבכל הקשור להסרת שיער אצל נשים אז החלק של הגבות הוא הכי מיותר, בעוד שהחלק של השפם הוא הכי הגיוני, אני גם מסכים איתך שדברים כגון לק, בנית ציפורניים, איפור, נעלי עקב, פושאפ, מחטבים, צבעים בשיער, הם עוד יותר מלאכותיים מאשר הסרת שיער גוף.
"אוטול החליטה לערוך ניסוי. היא נמנעה מהסרת שיער, ובדקה במשך כמה זמן תוכל להמשיך להסתובב טבעית ושעירה. בחלוף שנה, הבינה האירית כי היא מרוצה מהמראה ההיפי. "בהתחלה זה באמת לא היה פשוט. מאוד התביישתי בשיער בית השחי שלי, והתכסיתי בקרדיגנים. לאט לאט למדתי להתאהב בשיער הגוף שלי", סיפרה. ומה אומרים הגברים? אוטול מספרת שלחבר הנוכחי שלה אין שום בעיה עם השעירות שלה: "לגברים בכלל לא אכפת, הרי גם להם יש שיער גוף והם לא נגעלים ממנו"."
http://www.mako.co.il/women-beauty/cultivation/Article-c52aa4d5f272731006.htm
"לפני שראיינתי את הנשים לכתבה, שיערתי שנשים שאינן מסירות את שיער גופן נתקלות בקשיים עם בני המין השני, אשר נרתעים משיער גופן או מוצאים אותן כלא מושכות. להפתעתי התבדיתי. כל אחת מהנשים שרואינו ציינה כי מעולם לא נתקלה ברתיעה מצד גברים."
"יעל מספרת: "לרוב הגברים שיצאתי איתם ממש לא היה איכפת. תמיד ברגע הראשון קצת חששתי איך הוא יגיב כשהוא יגלה, אבל אז שמתי לב שזה לא מפריע להם. עוד לא פגשתי בחור שהדבר הזה הבריח אותו, והיו גם כמה שזה אפילו הלהיב אותם"."
"אסנת מחדדת את הנקודה: "אף גבר לא אמר לי 'איכס זה מגעיל', כשהוא ראה אותי. רק נשים אמרו לי את זה. נשים מגיבות בצורה חריפה יותר מגברים, בעוצמה נרגשת של זעזוע, וגם אם הן לא מזועזעות - זה נראה להן מאד מוזר"."
"מדוע נשים מגיבות בחריפות רבה יותר מגברים? ובכן, נשים נולדות לתוך מציאות קיימת שבה מצופה מהן להוריד שערות, ורובן עושות זאת מבלי להרהר על כך פעמיים. על כן, יש לשער שכאשר הן רואות אשה המתנהלת בצורה שונה מהמוסכמות החברתיות, הדבר מערער את תפיסת המציאות שלהן. הן רואות שאשה מסתובבת עם שיער גוף "גברי" ולמרות זאת היא עדיין נשית, והדבר יוצר שבר בתבנית "נשית = חלקה", ומעורר בהן שאלות ותהיות לגבי עצמן."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313271,00.html