תעשיה וניהול

טיפטופ

New member
תעשיה וניהול

התעניינתי בלימודי ראיית חשבון אבל לא בטוח עד כמה זה יעניין אותי. הכי דומה לזה שנראה לי זה תעשיה וניהול. אבל פה לא ברור לי תוכן העבודה כמו בראיית חשבון. יצא לי להכיר רק את התפ"י ולא אהבתי בכלל. זה כאב ראש אחד גדול כל הטלפונים והבעיות! מצד שני הבנתי שיש "נישות". השאלה מהן האופציות האחרות ומה עושים בהם? אני אגיד על עצמי שיש לי העדפה להתמחות במשו שאני עושה ולהתעסק בו ולא להיות אחראית על כולם כמו בתפ"י כי אין לי השכלה ספציפית. כלומר, ניהול זו לא שאיפה גדול אצלי. אם כן, שווה לי להחליף את הראיית חשבון בתעשיה וניהול?

טיפטופ

New member
דבר נוסף

מהנדס תעשיה וניהול שהתמחה בכלכלה- מה האופציות שלו? ואם הוא למד לתואר שני כלכלה האם הוא יכול להתחרות עם כלכלנים בעלי תואר שני, או רואי חשבון על משרות דומות?

כלכלה והנדסת תעשיה

הנושאים המגוונים הכלולים בהכשרתם של מסיימי תכניות הלימודים השונות של הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול, הביאו לפיתוח מספר שטחי התמחות: שטח הנדסת תעשיה עוסק בנושאים הפרופסיונליים של מהנדסי התעשיה, כולל נושאים של מערכות ייצור משולבות מחשב וניהול הייצור. שטח מערכות מידע עוסק בנושאים הקשורים בשימוש בטכנולוגיות מיחשוב מתקדמות וניצולם לשם תכנון ובניה של מערכות מידע. שטח הכלכלה עוסק בנושאים הקשורים בתכנון, הערכה וניהול של מערכות כלכליות בסקטור הפרטי והציבורי. שטח הניהול עוסק בנושאי ניהול שונים, הכוללים מדיניות ניהולית, שיווק, ניהול מחקר ופיתוח, חשבונאות ותמחיר ועוד. שטח מדעי ההתנהגות עוסק בנושאים של פסיכולוגיה ארגונית, סוציולוגיה ארגונית, ניהול משאבי אנוש ויחסי עבודה במשק הישראלי. שטח הסטטיסטיקה עוסק בנושאים השונים של תורת ההסתברות והסטטיסטיקה, כולל בקרת איכות סטטיסטית. שטח חקר ביצועים מטפל במתודולגיות המדעיות והמתמטיות של ניהול מערכות. כלכלנים, בוגרי הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול, מקבלים הכשרה לעסוק בתכנון, הערכה וניהול של מערכות כלכליות בסקטור הפרטי ובסקטור הציבורי. תוכנית הלימודים משלבת את מדעי הכלכלה עם מדעי הניהול, ההתנהגות וההנדסה, ומערכות המידע. תמהיל מקצועות זה מאפשר לבוגר התוכנית למלא מגוון רחב של תפקידים בכל מגזרי המשק. במיוחד מתאים הבוגר למלא תפקידים בתעשיה, הקושרים בין המערכת ההנדסית של המפעל למערכת הכלכלית והשיווקית שלו. בעל תואר שני בכלכלה לאחר תעשיה וניהול בהחלט יוכל להתחרות עם מי שלמד לאורך כל הדרך כלכלה. ראית חשבון הוא תחום נפרד. לא כלכלן ולא מהנדס תעשיה יכולים למלא את תפקידיו.

טיפטופ

New member
תודה! שאלות נוספות בבקשה:

1) עד כמה חשוב להיות יצירתי ועמצאי,ואדם שמתקשר טוב עם אנשים, ובעיקר: רגוע במקצוע הזה (תעונ) לעומת מקצועות אחרים? 2) האם המקצוע מבוקש גם בחול? רק כדי לראות את ההיבט הבינלאומי של המקצוע? 3)אם המגוון של התפקידים גדול, מה שכר ממוצע של איש תעשיה וניהול? 4) איזה מההתמחויות שציינת מבוקש יותר? 5)עד כמה צריך תואר שני לעומת הנדסות אחרות?

תעשיה וניהול

1. אלה תכונות חשובות בכל מקצוע, וגם בזה. 2. כן. 3. סביב 10000 למתחיל. 4. אל תנעל כעת. הבחירה היא רק בשנה ג' ללימודים, ועד שתגיע לשם הדברים עשויים להשתנות. 5. לא חובה.

טיפטופ

New member
תודה רבה :) דעה אישית:

זה נשמע כמו אחלה מקצוע במיוחד למי שלא סגור על עצמו. אבל הרבה אנשים הפחידו אותי בזה שאפשר ליפול על עבודות פקידותיות אחרי התואר כי הוא לא מוגדר. וגם עם זה שכדאי מאוד להציג שאיפות ניהוליות. מה תכלס קורה בשוק מ2 הבחינות האלה?

תעשיה וניהול

זה נשמע כמו אחלה מקצוע במיוחד למי שלא סגור על עצמו. אבל הרבה אנשים הפחידו אותי בזה שאפשר ליפול על עבודות פקידותיות אחרי התואר כי הוא לא מוגדר. -קשקוש.פשוט לא נכון. וגם עם זה שכדאי מאוד להציג שאיפות ניהוליות. -לא ברור מה שאלתך.

טיפטופ

New member
הסבר:

שכדאי מאוד להציג שאיפות ניהוליות. אמרתי למישהו שאני די מתעניינת בתעשיה וניהול אבל בלי הקטע של ה :ניהול"- אני יותר אדם של עבודה ספציפית בלי תלות באחרים עד מידת האפשר. לדעתו (הוא מהנדס תעו"נ) ממש לא כדאי להציג את זה כשבאים לחפש עבודה ובכלל, שניהול זה קטע מרכזי במקצוע.

ניהול

ניהול-זה בשם המקצוע. עם זאת יש להבחין בין לנהל אנשים לבין לנהל פעילות או פרויקט.אבל אם אינך מעונינת בניהול למה לבחור בהנדסת תעשיה וניהול ולא בתחום אחר?

טיפטופ

New member
כי אני רוצה הנדסה- וכל הנדסה יש בה

ניהול פקוייקטים. אבל אין הנדסה שממש מושכת אותי ולכן בחרתי באופציה ה"כוללת יותר"

הנדסה?

כי אני רוצה הנדסה- אבל אין הנדסה שממש מושכת אותי . אז למה בכ"ז הנדסה?

טיפטופ

New member
סיבה 1: כסף. סיבה נוספת:

ביקוש ובעיקר, כי לא מצאתי מקצוע אחר (לגמרי) בשבילי. כמו שרשום למעלה חשבצי על חשבונאות. אך זה נראה לי ספציפי מדי ואני לא בטוחה שאני אוהבת את זה. לפני כמה שנים עלה על הפרק רוקחות. כי אם יש משהו שמעניין אותי ברמה הכי פשוטה בלי להתעניין יותר מדי זה תרופות. אבל בסופו של דבר רוקח ימכור תרופות, ואני לא רוצה בזה.

Kiru

New member
רוקח יכול גם לפתח תרופות,

לא למכור. טבע עושה מזה הרבה כסף.

stkachov

New member
רוקח

לא מוכשר לפתח תרופות מבחינה תעשייתית כמו בטבע... את זה לומדים רק בחו"ל. אין את המקצוע הזה בארץ.

Kiru

New member
ובכל זאת

הרבה רוקחים מועסקים בטבע, והם לא מוכרים תרופות. אבל נכון שרוב המחקר נעשה בידי מי שלמד כימיה תרופתית.

שאלה קצת מסובכת !

מה קורה אנם אני בוגר תואר ראשון כלכלה ונהול מהאו"פ ומעוניין לעשות תואר שני תעשייה ונהול ?( אם בכלל יש תואר שני בתעשייה ונהול)..... תודה מראש על העזרה ..

למעלה