תעריף מאייר.

• פותח הנושא is00
  • פורסם בתאריך

is00

New member
תעריף מאייר.

מישהו יודע מה התעריף הממוצע לשכירת מאייר?!

is00

New member
דוגמא.

נגיד שמישהו כתב תסריט לחוברת קומיקס. כעת מה שנותר לו זה למצוא מאייר שיאייר את החוברת. במקרה כזה, בין איזה מחירים יכול לנוע התעריף?

amitais

New member
במקרה כזה

קומיקס זה המון עבודה. מאייר מקצועי ידרוש ממך בין 250-500 דולר לעמוד צבעוני, אולי פחות אם הוא לא עובד כמאייר. יותר פשוט למצוא מישהו שיתחבר לתסריט וייעשה שותף מלא ליצירה, ויעשה את זה כפרוייקט אמנותי ולא כמאייר להשכרה. עם זאת, הוא בוודאי ירצה להיות מעורב בהחלטות היצירתיות, כולל השפעה על התסריט.

is00

New member
נו שיהיה להם לבריאות.

בין 250$ ל-500$ לעמוד?! אתה רציני?! ז"א ,שאם נגיד יש לך 50 עמ' הסכום יכול להגיע ללמעלה מ-100 אלף שקל?כנראה צריך להיות בן של מיליונרים ,כדי להכניס את עצמך להרפתקה כזאת. אני מניח שזאת הסיבה שכמעט ואין בארץ קומיקס מקורי. כי זאת השקעה שכמעט בוודאות הכותב לא ייקבל בחזרה. בכל מקרה,אני מודה לך על התשובה. אני חושב שכבר עדיף לנסות לצייר את זה לבד,או באמת לנסות למצוא מישהו,שיהיה מוכן לעשות זאת כפרוייקט אמנותי.

fogen

New member
אם אני לא טועה

רוב החוברות שיש היום או שיש שיתוף פעולה בין הכותב למאייר (שניהם "שותפים לעסק") או שהכותב והמאייר זה אותו אדם אז פשוט תמצא מישהו שיתחלק איתך בהוצאות והרווחים (או משהו כזה) מאיירים ברמה שכזו דיברו לוקחים בדר"כ החברות הגדולות או עיתונים או מגזינים

is00

New member
הלוואי שזה היה כל כך קל.

תאמין לי ניסיתי,אבל ברגע שהזכרתי את העובדה שאני לא אוכל לשלם להם במהלך העבודה עליו,לא שמעתי מהם יותר.

ailag

New member
הבעיה היא שזה דורש המון השקעה

ציור דורש המון השקעה, ציור טוב עוד יותר, וציור טוב ומתאים לקומיקס (ברמת הבימוי שהכותב משאיר לצייר. אני מניחה שאתה לא אומר לו איפה למקם כל בלון) עוד יותר זמן ונסיון. אז אתה גם צריך בנאדם מנוסה וגם צריך שיהיה לו מה לאכול בזמן שהוא לא יכול למצוא עבודה כי הוא עסוק בלצייר כי זה לוקח לו המון זמן.. הרי בארה"ב זו עבודה במשרה מלאה לפעמים. והבעיה היא שלפעמים הברירות הן לא להוציא (ואז אין קומיקס טוב בארץ) או לחפף (ואז אין קומיקס טוב בארץ) או לעשות אותו נורא קצר (ואז יש רק חלקי קומיקס טוב בארץ). אם כי בשנים האחרונות אנשים נוטים להוציא חוברות מושקעות בהפרשי זמן גדולים יחסית (יחסית לחו"ל) כי מה לעשות, תראה את הברירות האחרות. אפשר לחטט ולשאול על מה הקומיקס שלך? אולי אפילו לקרוא קטעים ממנו?

is00

New member
השוק האמריקאי מול השוק הישראלי.

ממה שאני יודע(אולי אני טועה) -בארה"ב קומיקס זה ז'אנר פופולארי,יחסית,וגם אם לא...בארה"ב יש למעלה מחצי מיליארד תושבים(קונים פוטנציאלייים לקומיקס) וגם עם השוק,עדיין, קטן,כמעט כל דבר שם זול יותר מבארץ ויש סיכויים גדולים יותר שהכותב ייקבל ,את רוב ההשקעה שלו בחזרה על הרפתקה כזו. פה בישראל- קיים שוק לא גדול לנושא,אבל היחס לז'אנר הקומיקס בארץ,לעומת זאת הוא יחס מזלזל(בדומה ליחס לתחום המד"ב והפנטסיה) ובגלל היחס הזה וחוסר הפתיחות אליו(כרגע) השקעה של למעלה מ-50000 שקלים,על משהו שכמעט בוודאות לא יחזיר לבעליו את ההשקעה הוא סוג של התאבדות כלכלית(אם אין לך גב כלכלי יציב,מאחוריך שיכול להרשות לך את הסיכון הזה). זאת לפחות דעתי. בכל מקרה,אם מאייר/ת כלשהו שנכנס לפה רוצה לשמוע יותר על הקומיקס שכתבתי ואולי לקרוא קטעים ממנו, יכול לשלוח לי הודעה לתיבה הפרטית שלי ב"תפוז", או לכתובת הדואר - [email protected].

ailag

New member
רק תיקון קטן: לא ז'אנר, מדיום ../images/Emo3.gif

שנוגע בז'אנרים רבים.

למעלה