תערוכות ואומנים

תערוכות ואומנים

חיפשתי חומר על ראובן ותחילת החיים בת"א ולהפתעתי הרבה מצאתי עבודת רקמה המתקשרת לשמו.
חיפוש בגוגל הביא אותי לאומנית רקמה שמעבירה את ציורי ראובן תך לאחר משיכת מכחול ובמידת דיוק רואיה להשתאות.
אידה רייכר.
וזה מה שכתבו על אידה רייכר בפורטל הישראלי לאומנות:
"האמנית אידה רייכר יוצרת עבודות רקמה ייחודיות תוך כדי תהליך עבודה מדוקדק ופרטני שנמשך בין שנה לחמש שנים לכל דימוי, בהתאם לגודל הציור.
תחילה מצוירים קווי המתאר של היצירה בעפרון על גבי בד-רשת צפוף ואחר-כך מתבצעת רקמה של נקודות זעירות באמצעות 4 – 5 מחטים במקביל, כשבכל אחד מהם חוט בגוון שונה (בדומה לטכניקת הפוינטיליזם)
אידה רייכר משלבת סיבי חוטים מצבעים שונים לחוט אחד, על מנת ליצור את הגוונים שהיא מחפשת.. כשמביטים בעבודה ממרחק נוצרת תחושה כאילו לא מדובר בכלל ברקמה נקודות הרקמה הצבעוניות מתמזגות ונוצר הרושם של משטחי צבע."
הצמונה המצורפת רקומה על פי ציור של ראובן מתחילת שנות ה20.

אידה רייכר רוקמת ראובן

התערוכה המדוברת משנת 2009, האם היא עדין נוצגת במוזיאון?
מה דעתכן על לקיחת תמונה מורכבת של צייר והעתקתה אחד לאחד לרקמה עם בד.
האם זו אומנות או טכנאות?

maybesure

New member
אמנות

כי לכל אחד יש אינטרפרטציה שונה בעת הביצוע. תני ל 2 רוקמות מנוסות לרקום אותה תמונה ויתקבל משהו שונה.
העבודה שרקמתי עד סוף שנה שעברה בחוג שלי לקוחה מציור. במקור זה ציור בתוך ציור כמסגרת או שתיים מפרידות ביניהם ויוצרות תלת מימד. אני עשיתי כך שמסגרת אחת תפריד ואחת תמסגר את כל העבודה. עוד מישהי רקמה את אותו ציור שאני בחרתי, אבל בטכניקה שונה לגמרי - ויצא לה משהו אחר.

אני חושבת שרוב הרוקמות לא מציירות את הדוגמאות בעצמן ובכל זאת בעיני כולן אמניות בעיני.

מצד אחד, לאורך כל ההסטוריה

של האומנות פעלו בעלי מלאכה שהעתיקו את ציורי האומן אל עבודת הטכסטיל - למשל שטיחי הקיר הנהדרים מתקופת הרנסנס באירופה..תמיד בית המלאכה זכה לכבוד מקצועי, אך בדרך כלל לא הוצגה העבודה בשמו, אלא :"בוצע על ידי".
אותי מקומם לשמוע שהעבודות שלה "קיבלו השראה" מראובן. ולמה? כי היא לא הוסיפה שום מימד משמעותי למסר של העבודה. היא תרגמה את זה לרקמה.
ולכן יש גם חשיבות למשך הזמן שלקח לה. על יצירת אומנות אנו אומרים טובה או גרועה, ולא כמה זמן לקח לצייר אותה. כאן אין משמעות לומר על העבודה טובה או גרועה, כי היא בעצם לא שלה.
זה לא פשוט לקחת עבודה שמטבעה היא מלאכה, ולהפוך אותה ליצירת אומנות של ממש... ואני לא חושבת שזה מתקיים כאן, למרות שיש לי כבוד להשקעה המרובה.
שאלה מעניינת העלית כאן, ורדה.

למעלה