תערובת

popi199

New member
תערובת

לאחרונה נאלצתי להחליף לסוס תערובת מכופתיות לתפזורת, האמת נראה לי עדיף כי רואים מה מקבלים.ומה שראיתי שאני מקבלת זה טונה תירס, לפי דעתי הרבה יותר מהמומלץ וגם יש הרבה סובין שאני ממש לא אוהבת.חשבתי אולי לקנות שעורה לחוצה נקייה ולהוסיף ויטמינים ואולי קצת כופתיות אספסת. למישהו יש ניסיון עם העניין? האם זה נשמע לכם תזונה מאוזנת? חוצמזה הוא מבחינת החציר הבסיס שיבולת עם תוספת תלתן.הסוס עובד כמעט כל יום עבודה קלה, אפילו קלה מאוד.

jgut

New member
הסוס שלי היה תקופה ארוכה על שעורה לחוצה נקיה

בלי תוספים (חציר שיבולת עם תוספת תלתן).
במקרה שלו זה היה בגלל שהוא אלרגי לתירס ולאספסת.
הוא השמין וניראה מעולה בתזונה הזו. זה היה אחרי שהוא היה ירוד במשקל והפרוה שלו ניראתה רע (קרחות קטנות ובלי ברק).
&nbsp
לאחרונה אנחנו מנסים תערובת מיובאת מחו"ל. היא ניראית יותר טוב ולא יוצאת משמעותית יותר יקרה מהתערובת שקונים בארץ. כרגע הסוסים שאוכלים אותה מגיבים אליה יפה. לדעתי היא לא מכילה כמעט שעורה.
אני יוכל לעדכן בהמשך אם אנחנו עוברים אליה או לא.

jgut

New member
זו תערובת מתוצרת HAVENS

אפשר לראות את האתר שלהם: http://www.horsefeed.nl/total-product-range/
אנחנו משתמשים ספציפית בPower-Plus Mix
אני לא מצליחה כרגע למצוא בשלוף את הרשימת מרכיבים. יש שם PDF שניתן להוריד

jgut

New member
ועכשיו שהיה לי זמן לחפש

אז יש בזה שעורה. אבל יש גם שיבולת שועל, חיטה, סובין, כוסמין, אספסת, סויה ופשתן. חלק מהגרעינים מגיעים בצורה שאנחנו מכירים משעורה (לחוצים) וחלק בכופתיות כאלה. זה ניראה כמו גרנולה...

מצורפת תמונה שבה החלק העליון זו התערובת החדשה, לעומת מה שיש למטה, שזו התערובת הקבועה שלנו...

popi199

New member
התערובת הרגילה

זה פחות או יותר מה שאני מאכילה, תירס עם שעורה ולדעתי התירס באחוזים גבוהים מדי, לפי מה שקראתי תירס באחוזים גבוהים רק מעמיס על מע העיכול של הסוס.

למעלה