תעסוקה מיאשת

אדד 222

New member
תעסוקה מיאשת

אני בן 19 ויש לי בעיה שכבר נגררת קרוב ל 5 שנים והיא תלישת שערות הראש והגבות וזה דוחה את הסביבה ומעצבן אותי רציתי לדעת האם יש פיתרון לבעיה זו ואיך(חשוב לי לציין שאני סובל מ ADHD ולוקח ריטלין ובשעת השפעת התרופה הדחף לתלוש גובר מאד) תודה מראש

ייתכן

שזה נובע מבעיית ויסות, שהיא חלק מהתמונה התפקודית של אנשים עם בעיות קשב וריכוז. כדי לדעת אם זה אמנם כך, יש לעבור תהליך איבחון ויעוץ אצל מרפאה בעיסוק. אם התופעה אמנם קשורה בבעיות ויסות, המרפאה בעיסוק תוכל להציע לך מגוון שיטות להתייחסות לבעיה. בברכה שרון שני גונן

מוּסקט

New member
תלישת שיער

הידועה גם כטריכוטילומניה, היא סוג של התנהגות כפייתית (קומפולסיבית) נוטים לחשוב שהבסיס לבעייה הוא חרדתי, ואתה קושר את התגברות ההתנהגות דווקא תחת השפעה של ריטלין. הטיפול בטריכוטילומניה מתמקד בשלושה תחומים: טיפול פסיכולוגי התנהגותי/קוגניטיבי (ניתן גם לשלב היפנוזה) בניסיון להתמודד עם התופעה ברמה המיידית, טיפול פסיכולוגי דינמי שאינו יעיל בד"כ להפסקת התלישה בטווח הקצר אך יכול לעזור לטפל בתשתית הנפשית שעומדת מתחת לבעיה במקרים רבים, וטיפול תרופתי, בד"כ בתרופות נוגדות חרדה או דיכאון. חשוב לדבר עם פסיכיאטר או מי שרשם לך את הריטלין ולנסות לעזור לך לפחות באיזון התרופתי. במשך הזמן אתה תחליט אם ברצונך להתחיל טיפול התנהגותי או אחר. תוכל גם לפנות לפורום טורדנות כפייתית (OCD), כאן בתפוז. האנשים שם יוכלו לתת לך יותר אינפורמציה, יעוץ ותמיכה.

למעלה