תעסוקה/ לימודים

motii011

New member
תעסוקה/ לימודים

בהמשך לשרשור הרעיונות שהוצע למטה...
בקשר לתעסוקה / לימודים ליוצאים / אנוסים או כל מי שרוצה להשתחרר ממלתעות העוני של המגזר.
א. שפה
בעיני החלק הכי חשוב למי שיוצא / מתכנן יציאה או חושב לעבוד.
גם אם חלום חייכם הוא להיות קבלן שיפוצים או שליח על קטנוע, עדיין החלק הכי מגביל למי שיוצא מהעולם החרדי זה ידיעת השפה האנגלית!
מכיוון שרוב מי שגדל במערכת החרדית אין לו מושג בזה. אשתף אתכם בתחום זה מהנסיון שלי.
שלב ראשון:
יש כמה דרכים להתחיל ללמוד. אבל מה שבעיקר חשוב זה להגיע למצב של יכולת דיבור, להשלים כמה משפטים, אח"כ יש המון דרכים לשפר אותה. אבל אם אתם לא מסוגלים לדבר ברמה בסיסית, אתם דיי תתקעו!
לאוטודידקטים שביניכם, אלה שמסוגלים לדגור ולתפרנים, יש תוכנה בשם רוזטה סטון ניתן לקנות (או להוריד באופן פיראטי בטורנט) (מי שצריך הדרכה איך להוריד ולהתקין בפרטי)
לאחר כמה שיעורים תצטרכו להתחיל לתרגל דיבור! (תקראו בהמשך)
מי שחייב מסגרת יכול להתחיל ללמוד בוול סטריט (אני למדתי שם) גם אם אתם הולכים לשם, אל תתפתו לקנות את כל הקורסים! תתחילו אם אחד תראו אם זה מתאים לכם בכלל.
הקורס בנוי שם בצורה כזו.
4 רמות
SURVIVAL=מתחילים
WAYSTAGE=בינוני
UPER-WAYSTAGE=בינוני ומעלה
ADVANCED=מתקדמים
כל רמה מורכבת משלשה ספרים. כל ספר מורכב מ 4 יחידות. כל יחידה מורכבת משלש שיעורים מול מחשב. (במשך שעתיים וחצי) ובסופו שיעור מסכם עם מורה.
ברמה העקרונית מי שמסיים את הרמה הראשונה, יגלה את עצמו מצליח לדבר ברמה בסיסית. אבל עדיין מדבר!
המחירים דיי יקרים, אני הצלחתי למצוא הרבה שקנו קורסים ולא השלימו אותם, ומכרו את הזיכוי ביד 2 במחיר של 1000 ש"ח לספר.
בגדול מי שעובר את רמת המתחילים ואולי אפילו את הבינוני, יכול לסיים שם ולעבור לשיפור השפה במקומות אחרים.

יש אתר מאוד טוב שם ניתן למצוא מורים ברמת שפת אם, במחירים מצחיקים 16 20 שקל לשעה, תלוי ברמת המורה. בנוסף יש שם דוברי שפת אם שרוצים לעשות החלפת שפות.
http://www.italki.com
כמובן למי שאין את הבסיס, שזה או רוזטה סטון או איזה קורס בבית ספר לשפות או כל אתר אחר, לא יצליח לתקשר באתר מסוג זה.
ב. לימודים אקדמיים
למי שחשקה נפשו בתואר ומתעתד לבלות את זמנו בהשלמת בגרויות לא בטוח שזה הכרחי.
מאוד תלוי מה הולכים ללמוד אבל ישנם קיצורי דרך ששווה לשקול אותם.
למי שלא יודע ישנו אפיק מעבר לרוב האוניברסיטאות בארץ דרך האוניברסיטה הפתוחה.
תצטרכו לסיים חמש קורסים בממוצע ציונים גבוה, לעמוד בדרישות האנגלית, ודרככם סלולה לכמעט כל האוניברסיטאות בארץ. בלי פסיכומטרי, ובלי לבזבז זמן על לימודי אזרחות/ גאוגרפיה /תנ"ך או כל נושא אחר שלא מעניין אותכם.
כמובן מי שמתעתד ללמוד קורסים במדעים מדויקים, יצטרך לעשות השלמה (אישית) במתמטיקה... (כדי שיוכל בכלל לעבור את הקורסים המתמטיים) אבל תאמינו לי זה הרבה יותר קל וקצר מלהשלים אנגלית.

ג. עוד דברים שקשורים לתעסוקה בהמשך לא אחפור יותר מידי...

Sonic hedgehog

New member
תודה רבה על ההודעה המושקעת

(אני יוצאת מנקודת הנחה שלא באמת התכוונת לעודד אנשים לפעילות לא חוקית וכל הנכתב על הורדות פיראטיות נכתב כמשהו שאחרים אולי היו עושים).

לא ידעתי על אפשרות המעבר מהאונברסיטה הפתוחה ואני משערת שזה יהיה מאוד שימושי עבור אנשים. זה תקף לקבלה לכל המסלולים גם אלו הנחשקים יותר?

לגבי אנגלית המלצה שלי מחברים (לא ניסיתי אישית) הוא בנוסף לכל דרך אחרת שתבחרו ללמוד או לפני שאתם מתארגנים על להתחיל ללמוד תצפו בסרטים באנגלית ותנסו להתמקד יותר במה אומרים ופחות בתרגום, קריאת ספרים גם היא דרך מעולה. אם מישהו רוצה המלצות על ספרים קלילים אשמח להמליץ.

motii011

New member
כמעט לכל המסלולים

הנה לינק לכל התוכניות
http://www.openu.ac.il/afik/
שימו לב שמי שעומד בדרישות חייבים לקבל אותו!
לגבי האנגלית רק מי שיש לו חוש לשפות זה יעבוד לו! מניסיון אישי מי שאין לו את זה חייב ללכת בדרך הארוכה...
קריאת ספרים צפיה בסרטים וכ'ו זה רק בשלב ב' מי שאין לו בסיס יהיה מאוד קשה חבל שיתאכזב לחינם...

nonsensical

New member
לי יש במחשבי אלפי ebooks באנגלית.

אם מישהו מעוניין בספר מסוים, שפשוט יבקש...

פרחאדום

New member
אז גם אני

בת 40 עם שני ילדים. כשהתגרשתי לפני כשנה התגרשתי גם מאלוהים והדת. הגרוש שלי המשיך להיות דתי למרות שחי בזוגיות עם חוזרת בתשובה ללא חתונה ... בכל אופן את הילדים אני מגדלת כדתיים למרות היותי חילונית... לא פשוט. לאט לאט אני מספרת לגדולה שאני לא ממש דתיה. יש לי בן זוג חילוני מבוגר שטוב לנו ביחד מאוד ולמשפחה קשה מאןד לקבל את המצב והקהילה התנתקה ממני לגמרי... מורכב. לא קל.

פרחאדום

New member
גם אני פה

בת 40 עם שני ילדים. ביום בו התגרשתי העזתי לומר את מה שהיה כבר בתוכי הרבה שנים. אני חא מאמינה באלוהים ואיני דתיה. את ילדיי אני ממשיכה לגדל כדתיים ולאט לאט מטפטפת להם את האמונה שלי. החיים מורכבים מאןד. רוב הקהילה התנתקה ממני לחלוטין. למשפחה קשה לקבל אותי כמו שאני ועוד יותר את הבן זוג החילוני מאוד. ניסיתי לחפש תמיכה לנשים במצבי אבל לא מצאתי כל התמיכה החילונית היא לצעירים.. אשמח לדבר עם נשים במצבי

פרחאדום

New member
גם אני פה

בת 40 עם שני ילדים. ביום בו התגרשתי העזתי לומר את מה שהיה כבר בתוכי הרבה שנים. אני חא מאמינה באלוהים ואיני דתיה. את ילדיי אני ממשיכה לגדל כדתיים ולאט לאט מטפטפת להם את האמונה שלי. החיים מורכבים מאןד. רוב הקהילה התנתקה ממני לחלוטין. למשפחה קשה לקבל אותי כמו שאני ועוד יותר את הבן זוג החילוני מאוד. ניסיתי לחפש תמיכה לנשים במצבי אבל לא מצאתי כל התמיכה החילונית היא לצעירים.. אשמח לדבר עם נשים במצבי

למעלה