תענו לי בבקשה!!

ברוני2

New member
תענו לי בבקשה!!

בתי בת 12 סובלת מ- ADD כיום היא בכיתה ז' ולוקחת ריטלין LA מ"ג 30 , בעבר ניסינו קונצרטה אולם הפסקנו בגלל תופעות הלוואי. הריטלין הנוכחי טוב ליום ארוך, וכמעט אין לא תופעות לוואי, אולם אני מרגישה שהוא מסייע לה בשיעורים שוטפים בבי"ס אולם למבחנים הוא לא מסייע.לדוג':היא למדה למבחן במתמטיקה ,ידעה את החומר מעולה, וקיבלה ציון די נמוך כשהטעויות היו לדוג: דילוג על תרגילים שלמים, פיספוס של מספרים וכו' ,התיסכול הוא נוראי. איזה כדור או באיזה מימון אפשר להגיע למימוש הפוטנציאל. אשמח ואודה מאוד על תשובות מהפסיכיאטרים שבפורום, או מהורים בעלי ניסיון. תודה רבה נ.ב שלחתי גם אתמול ולא הייתה שום תגובה יש לי גם שאלה:האם התגובות ומה שנכתב בפורום לא מסודר לפי ימים ושעות? אני פשוט חדשה כאן....

ריטלין, לימודים והצלחה

לרוב מנהלות הפורום מתייחסות לכל הודעה, ואני מניח שגם היום תזכי לתגובה. מאחת מהן לפחות. אני מניח שתגובתם תהיה לך לעזר. לגבי מינון תרופתי זה נושא להתייעצות עם רופא מומחה שמכיר את הילדה. לגבי המבחן וריטלין, הריטלין מסייע לשמירה על ריכוז, אולם לצד זה מומלץ לסיע לילדה בפיתוח מיומנויות למידה, זאת בנוסף לריטלין. אם הבעיה היא רק עם מטמתיקה אולי כדאי לבצע איבחון דידקטי כדי לשלול או לראות לקות למידה מתמטית- דיסכלקוליה. בכל מקרה, הריטלין לרוב אינו מספיק לשינוי הרגלי למידה וניצול טוב יותר של הפוטנציאל. חשוב לשלב עימו גם מויומנויות חברתיות (במידת הצורך) וגם מיומנויות למידה (במידת הצורך). חשוב, לא ללחוץ על הילדה ולבוא אליה בטענות מדוע לא הצליחה במבחן. כי ברור שהיא רוצה להצליח.. לגבי התיסכול, לעבד אותו ולנסות לפרוק אותו. תיסכול מצטבר גורם לרגשי אשם, ועלול להביא להתרצויות זעם. כדאי לעודד אותה לשוחח על כך איתכם או עם איש מקצוע. גיל

בנוסף על תשובתו של גיל,

בהחלט הייתי ממליצה להתיעץ בקשר למינון. במידה והמינון נמוך, לעיתים הוא מספיק בכדי לשמור על הקשב, אך לרוב במבחנים מיד שמים לב הילדים שלי לבעיות מינון אם ישנן. בדיוק היום עשה הבן מבחן חוזר, כי בקודם המינון היה לו מעט נמוך, המורה הסכימה למבחן חוזר ועם המינון החדש הרגיש שהיה הרבה יותר מוצלח. באם תרצי להוסיף שאלה לשרשור היעוץ אל דר' מנור- השרשור ייפתח ביום חמישי בערב. הוסיפי שם גם את משקל הילדה.

אחת לשבוע, ביום חמישי בערב, נפתח

שרשור אליו מוסיפים הודעה עם השאלה שלך. במהלך השבת, עונה הרופא/ה.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני עדיין לא שמעתי על תרופה שמשפרת אסטרטגיות למידה... ובטח לא על תרופה שתסייע לילדה בזמן מבחן! התרופות נועדו לשפר את הקשב והריכוז ולאפשר לילדה ללמוד ולא ללמד אותה איך ללמוד ואיך לעשות מה...לצורך זה היא זקוקה ל....מורים. ולא "סתם" מורים, אלא מורים שיתנו לה כלים איך ללמוד למבחן, איך לענות לשאלות במבחן, איך לנהל את הזמן שעומד לרשותה במבחן, איך לבקר את עצמה בעת המבחן ואיך להתמודד רגשית עם המבחן. כך, שאת מבינה שהיא זקוקה למורה שתקנה לה את האסטרטגיות והמיומנויות הדרושות וזה נמצא בתחום המקצועי של המורות להוראה מתקנת. אשמח לדעת מאיזה איזור את בארץ ואולי להמליץ לך על אחת מעמיתותי למקצוע (מורה לחינוך מיוחד, מומחית בלקויות למידה, הפרעת קשב ומאבחנת דידקטית, כן, זו אני....). בנוסף אני מצרפת קישורים רלוונטיים לעיונך:

למעלה