תענו לי בבקשה

manew

New member
תענו לי בבקשה

יש פה מישהו שמקיים את המצוות בגלל שהוא חושב שכך צריך ולא בגלל שככה לימדו אותו מאז שהוא נולד? והאם היה איזה קטע של מחשבות וספקות על הדת לפני זה? חיים

beckham17

New member
לדעתי

כל מי שמקיים את המצוות, מגיל מסויים נוסף לקיום ולאמונה שאותם לימדו אותו גם פן אישי. כלומר, מגיל מסויים אדם מתחיל לשאול שאלות באמונה, ובד"כ אלה ש"חוזרים בשאלה" עושים זאת מאחת משתי סיבות: או שלא ענו להם על שאלות שלהם באמונה, או שהם לא ניסו למצוא תשובות לשאלות שלהם באמונה. אבל העובדה, שאדם מקיים מצוות בגלל ש"ככה לימדו אותו", נכונה רק עד שהאדם מתחיל לחקור בעצמו, אז הוא מגלה את נפלאות דרכי התורה, ואת צדקתה!

MANEW היקר שלום!

בס"ד אני מקיים את המצוות בגלל שאני חושב שקח צריך וזה מה שהקב"ה ציווה ואנחנו צריכים לעשות זאת... אני בא מבית מסורתי ואף פעם לא כפו עליי לעשות מצוות אז זה אני, וזאת התשובה לחלק הראשון של השאלה. גם לי היו מחשבות וספקות על הדת וחשבתי הרבה לפני שנכנסתי לדת ועד היום מתעוררות בי פה ושם מחשבות על הדת, ואני חשבתי אז שזה הטוב ביותר ניסיתי ואני עכשיו מתוך נסיון אומר שהדת זה זה! יש הרבה משמעות לדת וזוהי דרך החיים... אשמח לעזור לך או לענות לך אם תרצה... שבת שלום!!!

רועי ב

New member
אז ככה

היה יש ותמיד יהיה
זה לא קל ולא פשוט להיות דתי

beckham17

New member
אז אולי תשתף אותנו בספקות שלך...

אנחנו מבטיחים שנשתדל לענות תשובה שתספק אותך. שבת שלום אריאל

למעלה