תעמולת בחירות

פלגיה

New member
תעמולת בחירות

אז בת ה- 13 הצטרפה עם חברות ל"נוער XXX" והיום הם נסעו כדי לחלק פלאיירים בצמתים. הנסיעה מאורגנת בצורה אחראית, וזאת המפלגה ה"נכונה" (כלומר זאת שאני מצביעה עבורה
), וזה חינוך לדמוקרטיה, ולמעורבות חברתית, והיא נסעה עם טלפון והיינו בקשר והכל היה נהדר. אז למה אני מרגישה טעם מריר בפה?

מיכל שב

New member
למה טעם מריר?

אני זוכרת שבתור נערה גם אני הצטרפתי לאחת המפלגות כדי לסייע לפני הבחירות. אני חושבת שזה נהדר שהנוער לוקח חלק בעיצוב המדינה שלנו (רק שישמרו על עצמם בצמתים
)

noaagr

New member
אולי בגלל

שהבחירות עבורנו שייכות לעולם "המבוגרים", שהן נתפסות (בעיניי בכל אופן) לא כפאר הדמוקרטיה בלבד ,אלא יש גם אלמנט מניפולטיבי, מנצל, "מלוכלך" מלווה בתככים ושקרים... זה בהחלט נהדר שיש לה מודעות שכזו, רצון להיות מעורבת ולהשפיע (וזה חסר בהרבה בני נוער אחרים) אבל בשבילך ייתכן שזה מסמל את סוף עידן התמימות שלה, עוד שלב במעבר לעולם המבוגרים...

iris mom of two

New member
דווקא זה מובן לי

אני הייתי פעילה כילדה (ודווקא לא תמיד באותה מפלגה כמו ההורים). ההורים שלי חינכו אותי להיות פעילה, והרגשתי הרגשת שליחות. היום אני מרגישה שאותה פעילות באה ממקום מאד נאיבי והרבה מזה היה גם ניצול של מבוגרים את הנאיביות שלי כילדה. אבל... זה עשה לי טוב ותיעל את האקטיביות שלי למקומות טובים. אז כל עוד שהפעילות שלה היא חיובית, ולא מלחמתית אני חושבת שאת יכולה להיות גאה בה.

פלגיה

New member
כי היא הלכה בגלל החברות

החברות הלכו מתוך רצון "לעשות משהו" וזה לגיטימי. המפלגה גייסה אותם - כי זה כוח עבודה זמין וזול. וזה נראה לי ניצול ציני.

לורליי43

New member
זול? למה, שילמו לה משהו?

תמיד יש מתנדבים שלא משלמים להם, גם גדולים.

פלגיה

New member
לא שילמו לה

אבל היתה הסעה, היתה האכלה, וכו. תמיד יש מתנדבים - בוגרים. שמודעים למה שהם עושים. אולי אני צריכה להתרגל לזה שבגיל 13 היא הולכת ומתבגרת, ושהיא כבר לא הילדה הקטנה שלי.

לורליי43

New member
ואת צריכה להשגיח שלא ינצלו אותה

למרות שהיא מתבגרת. תבדקי יחד איתה את הנתונים, שהיא תבין בעצמה למה את מתכוונת, כי לא תמיד זה ניצול. ואם היא מוכנה לקחת את הסיכון אחרי שהסברת לה- אז זה כבר לא מחוסר ידיעה.

מ נ ו ר ה

New member
אולי זה לא ניצול?

בעד מפלגה מסוימת הייתי מוכנה להתנדב בעצמי , לו יכולתי. וזו היתהמ מפלגה שאת תומכת בה. ונתנו לה בילוי חברתי , בחברת חברותיה, שבו עיסוק בפעילות דמוקרטית, וגם הסעות ואוכל, והיה כיף. היא גם למדה משהו חשוב, שתבין אותו אחר כך. מה רע? דרך אגב, התמולה לדעתי לא משפיעה על הציבור הרחב, אלא רק על המשוכנעים מראש.

פלגיה

New member
למבוגר - זה לא ניצול

לבני נוער - לדעתי זה עובר איזה גבול דק של שימוש באידאליזם של נעורים להפקת רווחים.

למעלה