תעמולת בחירות

תעמולת בחירות

היום כשהגעתי לאסוף את הילדות מבית הספר, הופיע למרבה הפתעתי צוות גדול של אנשים המחופשים לבובות פרווה ולבושים בחולצות של אחד המתמודדים לראשות העיר. כל הצוות - בערך 10 אנשים מחופשים ועוד 5 אנשים מלווים למיניהם, נעמד בדיוק ביציאה מבית הספר. כשהערנו להם שהם מפריעים לילדים לצאת, הם אכן זזו קצת וחלקם אף עברו לצד השני של הכביש בדיוק ליד מעבר החציה, מה שגרם לקושי לעבור את הכביש ולעלות על המדרכה. כששוחחתי עם האחראי הוא הודיע לי חגיגית שהם לא עושים שום דבר לא חוקי. שכחתי לציין שהמועמד אותו ייצגו היה בעברו מנהל בית ספר תיכון, ושנים רבות ראש מחלקת חינוך בעיר (כלומר איש חינוך). חוקי, אך עדיין יש טעם לפגם, או שאני מגזימה ברגישות יתר לגבי תעמולת בחירות ליד ילדים?

שי ז.

New member
אני הייתי מנצל את ההזדמנות להסביר לילדים

איך מחליטים למי להצביע ומסביר להם שמי שלא מתחשב בי ומפריע לי לא כדאי שאצביע בשבילו גם אם הוא מבטיח דברים יפים כי מי שלא מתחשב בי לפני הבחירות בטח לא ילחשב בי כשהוא כבר לא יצטרך ממני כלום.

בחירות

אצלנו ביישוב החודשיים האחרונים בלתי נסבלים. מעבר לעובדה המעצבנת מאוד שאיך שהוא, כל רשימות המיילים של ההורים במושבה הגיעו לידיהם של המועמדים ואנחנו מוצפים בתעמולת בחירות- אז בימי השישי האחרונים איך שאנחנו יוצאים מבית הספר- אנחנו נתקלים במועמדים עצמם, בתוספת כמה חברי סיעה נלהבים. אני למדתי להיות פוליטיקלי קורקט... אני לוקחת את הפלייר, מחייכת בנדיבות ובבית זורקת את התעמולה לפח. אין ספק שהילדים חווים תעמולת בחירות אגרסיבית במיוחד. קצת שוחחנו על העניין בכיתה כי במקום קטן הילדים הרבה יותר מושפעים מאשר בעיר, ויחד עם זאת, אני גם בדעה שזה מוגזם.

חני ב

New member
לדעתי את מגזימה

הם יודעים שבימי שישי הרבה הורים באים לאסוף את הילדים מבי"ס, לכן היתה התגודדות. עוד 3 ימים וזהו!

recordion

New member
מילא בחירות

זה באמת קורה רק פעם בחמש שנים אבל ברחבה שהיא מרכז לשלושה בתי ספר בשכונה שלנו, עומדים כמעט מדי שבוע נציגים של חברות סחריות ומחלקים טובין (לא רק עלוני פרסומת אלא פוסטרים, קלפים, פוגים, הזמנות לפעילות באירועים ומה שלא יהיה השגעון הנוכחי) לילדי בתי הספר - כולם בתי ספר עממיים. ואז כמובן שהילדים רוצים עוד, או לקנות את הפריט המדובר, להשתתף בהגרלה הגדולה (שכמובן הם בטוחים שיזכו בה), וזה לא תמיד מתאים להורים. ולעניין הבחירות - הגדול שלי (כתה ג') התעניין כבר בסיבוב הקודם, ואפילו שמח ללחוץ יד למועמד "שלנו". את הקטנה זה לא מעניין בינתיים, כמו רוב נושאי החדשות.

היום היינו בפארק עירוני גדול, הסתובבו שם

אנשים לבושים בחולצות של מפלגה מסויימת וחילקו לילדים סוכריות ושאלו אותם - איפה ההורים שלכם? אנחנו רוצים לדבר איתם. הילדים הובילו את הנציגים להורים. אני הזדעזעתי מהרעיון של פיתוי הילדים ו(הקלות בה ילדים מובילים אנשים זרים להורים שלהם לאחר שהובטחה להם סוכריה)

אם היו מצליחים לפתות את הילדיםש לי ומגיעים

אלי כבר היו שומעים מה עתי ליהם ועל האופן בו הם מתנהלים. לשמחתי ילדי לא התעניינו בסוכריות שלהם.

למעלה