תעמולה למען ישראל

תעמולה למען ישראל

גם מי שלא תומך של ביבי מוזמן לקרוא את החלק המבריק של הראיון איתו הבוקר לטלביזיה הבריטית. המראיין שאל את ביבי כיצד הוא מסביר שיותר אזרחים לבנונים נהרגו מאזרחים ישראלים (שאלה נבזית בפני עצמה). ביבי אמר לו :"אתה לא רוצה לא באמת רוצה ללכת בכיוון הזה?" המראיין נפל בפח ושאל :"למה לא?" וביבי ענה: "כי יותר אזרחים גרמנים נהרגו במלחמת העולם מאשר אנגלים ואמריקאים ביחד ואין ויכוח שזה נבע בגלל התוקפנות של גרמניה. בנוסף אנגליה בתגובה אחרי ה"בליץ" הפציצה ומחקה את העיר הגרמנית האזרחית "דרזדן" לחלוטין. ואני רוצה להזכיר לך שבשנת 1944 כשהבריטים רצו להפציץ את מטה הגסטפו בקופנהאגן, הטייסים שלכם החטיאו ושרפו בית חולים לילידים עם 83 ילדים דנים בתוכו"... המראין נדם. כמה חבל שלא מנצלים את הכשרון הזה של ביבי יותר בשרות ההסברה המחורבנת שלנו ושהטלביזיה שלנו לא מראה את זה יותר.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

כלומר, כמה חבל שאולמרט שונא את ביבי ומפחד ממנו, ולכן לא נותן לו להיות המסביר הלאומי למרות שאין טוב ממנו בזה. תמיר.

vinney

Well-known member
אני לא יודע את מי אולמרט שונא

אבל כשבCNN שאלו את אותה השאלה את דני גימלרמן, הוא ענה לכתב בציניות "אני באמת מצטער שאין לנו יותר הרוגים להראות לכם".

asafz8

New member
הוא אמן הסברה בפני עצמו.

אין לי ספק שהוא יהיה פעם שר חוץ מעולה.

vinney

Well-known member
רק שלא יגדל להיות ביבי

(שגם היה שגריר ישראל באו"מ).

asafz8

New member
../images/Emo45.gif

ביבי הוא אחד מהמנהיגים הטובים ביותר שידעה מדינת ישראל. הן מבחינה הסברתית הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מדינית.

אשרת

New member
ולכן הוא נחשב לאחד מראשי הממשלה

הגרועים ביותר שהיו לנו? :D אין ספק הוא יודע לעשות את ההסברה בצורה מעולה, ולא נשאר חייב. אבל בין זה לבין להפוך אותו למנהיג דגול.. נו שאויין.

מה זה "נחשב"?

על פי כל פרמטר תקופת כהונתו כראש ממשלה הייתה מצוינת. הן מבחינה כלכלית והן מבחינת מספר ההרוגים הישראלים כתוצאה מטרור. גם לא זכורה לי שחיתות כל כך קשה בתקופתו. לגבי כהונתו כשר אוצר, כל מי שמבין קצת בכלכלה חושב שהוא היה אולי שר האוצר הטוב ביותר שהיה לנו. לצערי התקשורת עוינת אותו מאוד ויצרה לו תדמית שאינה נכונה.

אשרת

New member
אף אחד לא התייחס להיותו שר אוצר.

וכמובן, התקשורת אשמה. וכמובן פרשת בראון-חברון, זה כלום ושום דבר. בסדר.

זה אכן אירוע חמור

אבל זה היה לכאורה למטרה טובה, לא? להחזיר את חברון, חשבתי שאת תומכת. הרי התקשורת שלנו התעלמה ממעשיה של משפחת שרון בשביל ההינתקות, אז מה זה מינוי יועץ משפטי תמורת השגת הסכם מדיני? חוץ מזה, היועץ המשפטי, שהיום הוא שופט בית המשפט העליון, ניקה אותו מכל אשמה ועתירה נגד ההחלטה נדחתה, אז אם בג"ץ החליט מן הסתם מדובר בעלילת שווא, לא?
בכל מקרה, אין ספק שלביבי יש צדדים פחות טובים, אבל במבחן התוצאה תקופת כהונתו כראש ממשלה הייתה בסה"כ טובה מאוד, למגינת ליבך.

אשרת

New member
מה הקשר?

יש דברים שאני לא מכונה לבלוע אותם, כולל לא הנחות שלהם לגבי אי הגשת כתב אישום נגד שרון. הרי ברור שלך ולכל 'אוהבי' שרון יש את כל חומר החקירה, וברור שלאנשים אין שום אינטרס לצאת בהצהרות כאלו ואחרות, לא? ולגבי היועצ המשפטי, הוא אמנם 'ניקה' אותו פלילית, אבל מוסרית... נתינהו חטף ממנו על הראש. וברור - שלשחרר את דרעי מהכלא , זאת אכן מצווה.
למנגינת ליבי? תסלח לי, אבל אתה בין היחידים שחושב שנתינהו היה ראש ממשלה גרוע. כי אם הוא היה כל כך טוב הוא לא היה מובס על ידי ברק בפער די רציני, וגם עכשיו הוא לא היה מוביל את הליכוד ל-12 מנדטים. ולא, להטיל את האשמה על התקשורת, זאת לא חוכמה יתרה. אגב, מתי קנית את הפונפונים והצטרפת ללהקת המועדדות של ננתיהו?

בוודאי, התקשורת בהחלט השחירה

את פניו. למשל עניין המתנות שהוא כביכול קיבל. בניגוד אליך יצא לי להכיר את התקשורת שלנו, היא בעייתית מאוד בלשון המעטה. לגבי הפסדו לברק, אין שום קשר לאיכויותיו, יש קשר לאיך שהציבור תופס אותו. תיקחי את פרס שהפסיד לביבי, נו? אז פרס עוד יותר גרוע? ומה בקשר לעובדה שמאז המהפך בדר"כ הימין מקבל את מירב הקולות? זה אומר משהו לגבי השמאל? אני לא שייך ללהקת המועדדות של נתניהו, אני פשוט מבין שהוא הציל את כלכלת המדינה ואני פשוט יודע את העובדות היבשות לגבי תקופת כהונתו, תרצי או לא תרצי, אם תמדדי את התקופה שלו על פי כל פרמטר שהוא ותשווי אותה לתקופת שאחריו, את תראי שתקופת כהונתו הייתה הטובה ביותר.

למעלה