תעלת הימים שוב

goro11

New member
תעלת הימים שוב

אני חוזר ושואל על הפרוייקט הבומבסטי ביות רבמגירות של המדינה (תעלה שתחבר בין ים סוף או הים התיכון לים המלח) ראיתי כתבות באינטרנט ועדיין לא מצאתי איך גם מייצרים חשמל בזכות הגרביטציה וגם מוצאים פיתרון למים אחרי שים המלח יתמלא . אשמח מאוד לפיתרון רציני או הפניה לפורום מתאים.

לא מסובך

מים שנופלים מגובה עשרות מטרים, אפשר לשים בדרכם טורבינות ולקבל חשמל. כך עשה הזקן מנהרים וכך עושים בסכר אסואן, במפלי ניאגרה ועוד. חום השמש מאייד מים מפני הים. אם ישמרו על קצב הזרמת המים שלא יעלה על קצב האיוד, ים המלח לא יתמלא מעבר לרצוי.

goro11

New member
מטמטיקה והיסטוריה בתעלת הימים

לכל המצטרפים אני בודק כבר שבוע האם תוכנית תעלת הימים היא תוכנית טובה מבחינה כלכלית או פיקציה . כל התוכניות אומרות מים יועברו עד לנקודה X משם ישפכו לים המלח ייצרו חשמל ומשם ירדו לים ויתאידו להם או יותפלו. מה שאני בעצם רוצה לבדוק מתי ים המלח התחיל לרדת (בטח קשור למוביל הארצי)כמה מים היה צריך בשביל להשאיר את ים המלח על אותו מפלס ? . השאלה השנייה במשוואה כמה מים הטורבינות של החשמל צריכות כדי לעבוד בתפוקה טובה . שתי נקודות נוספות זה המקום היחיד בעולם שמייצרים חשמל לא ממים מתוקים (אין בהמשך ים או חקלאים כדי לקלוט עודפים)

נשמע כמו פרוייקט לבית ספר

אני מתאר לעצמי שהמתכננים כבר עשו את החישובים. בטח יש אצל נשיא המדינה עותק. שמעתי שהוא מקבל אורחים בסבר פנים יפות והוא בטח ישמח לספר לכל מי שמוכן לשמוע. אם זה מסובך מדי, צא וחשב בעצמך: לשם כך, קבל קישור לתחנות כוח הידרואלקטריות. יש שם גם סעיף הדן בתעלת הימים http://stwww.weizmann.ac.il/energy/energysources/Hydro/Hydro1.htm

hastings

New member
תיקון והערה

זה ממש לא המקום היחיד בעולם שבו מייצרים חשמל ממי ים. יש כמה וכמה תחנות כוח על חופים שמנצלות את אנרגית הגלים ואת הבדלי הגאות והשפל כדי להפיק חשמל. בנושא מפלס ים המלח - לך לשנתון הסטטיסטי לישראל, יש שם נתונים על גובה המפלס. קח בחשבון שקצב הירידה של המפלס מושפע מגורמים רבים, שמפעל המוביל הארצי הוא רק אחד מהם. כמה גורמים נוספים: סכירת הירמוך במקומות שונים לאורכו; סכירת ואדיות ונחלי אכזב המתנקזים לירדן ממערב וממזרח לו; מפעל המים "תעל הע'ור" בעבר הירדן המזרחי; שטחי אגני הניקוז של מפעלי ים המלח של ישראל ושל ירדן; השתנות קצב התאדות בשל שינויים בתנאי אקלים - שנים שחונות ושנות בצורת, שינויים בטמפרטורה הממוצעת. נקודה נוספת ובעייתית מאוד בקשר לחישוב הירידה במפלס היא ההשפעה של ניתוק האגן הדרומי של ים המלח מהאגן הצפוני שלו. מכיוון שהזרימה בין שני אגנים אלה מווסתת כיום, קשה לדבר על "ירידת המפלס של ים המלח" אלא צריך לומר האם הכוונה היא לאגן הדרומי או הצפוני. בקיצור - החישוב הרבה יותר מורכב מכפי שאתה מציג אותו. ועוד לא נכסנו לשאלת חישוב העלויות של הקמת התעלה. ועדיין לא אמרת לאיזה משתי (או שלוש) התכניות אתה מתכוון.

למעלה