תעלומת עין כסלון

דליהרז

New member
תעלומת עין כסלון

לפי המפה שלי (סימון שבילים די ישנה) וגם לפי פרוט המסלול באתר מנהלת הטיולים של משרד החינוך, עין כסלון נמצא מדרום לכביש 395. ומצאתי אותו בקלות, מישהו בונה שם בריכה, תהליך הבנייה ממש באמצע... לעומת זאת במפה של קקל, הנמצאת בקופסת הפח המיועדת לכך ביער הקדושים כמה מאות מטרים משם, מצויין עין כסלון אחר, מצפון לכביש 395, אליו מוביל שביל מסומן בחום. מפאת קוצר הזמן לא בדקתי את המקום. מישהו מכיר? ואיך זה אותו שם לשני מקומות שונים?

Rebeccan

New member
אאל"ט האחד בתל כסלה

והשני במורדות היישוב כסלון, ליד התאנים הגדולות צריך לשאול את 0פי - הזכירי בבקשה על איזו בריכה את שואלת? כי יש בריכה גדולה ומבנה אבן ליד המעין של תל כסלה. קק"ל מוציאה שם טיולים. הזיהוי לא ודאי לגבי המעין (במפת סימון שבילים) במורדות היישוב היהודי. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

מדובר מעיינות שונים

לפי מפת סימון שבילים,עין-כיסלון מסומן אכן דרומית לכביש 395. צפון מערבית לחירבת כיסלא(צפונית לכביש 395) מצוי עין שיח'-אחמד שקק"ל החליטו לקרוא לו (בשטח ובדפדפות שלהם) גם עין כיסלון. אז של מי ה"כישלון" האמיתי?

חגית ב

New member
כסלון וכסלה

העליתי לפני כשנה את השאלה בפני איש קק"ל ששולט באזור היטב. תשובתו היתה שהשם שניתן ע"י הקק"ל למעיין הצפוני (זה שהשביל החום מוביל אליו) ניתן בטעות וכי השם הנכון היה צריך להיות עין-כיסלה. [אני השתתפתי בסיור קק"ל למעין הצפוני ואת כפל השמות גיליתי בבית לאחר הסיור כשעיינתי במפה).

חגית ב

New member
עין כיסלה

ככל הזכור לי יש עליו מבנה ששימש לאגירת המים, בנוי מחלק ישן מאוד וחלק "מודרני" מהשנים שלפני 48. בקרבת המבנה פיר או שניים (סתומים) לתעלות שהובילו מים מהמעין. בסביבה עצי הבוסתן שפעם היה שם. לטעמי, מקום נחמד לקפוץ אליו בדרך אגב (פקניק באזור, שילוב בהליכה רגלית באזור או כשמחפשים מקום לחלץ את הגוף לאחר שקבל צורה של כסא מנסיעה ארוכה).

למעלה