תעלומת ארון הברית

אלי 33

New member
תעלומת ארון הברית

ארון הברית היה הכלי הקדוש ביותר של עם ישראל בימי קדם \ הוא נמצא בקודש הקודשים בבית המקדש , ולפי הסיפורים נגיעה בו משמעותה הייתה מוות לנוגע . ושם הוא נשאר עד שיום אחד נעלמו עקבותיו... מאז הועלה השאלה מה קרא לארון ? האם הוא ממשיך להתקיים עד עצם היום הזה ? אולי בתחתית הר הבית \ בהר נבו , באתיופיה , באירופא ואולי באמריקה? את התשובה לשאלה זאת ראו :

רוזן71

New member
כלי בית המקדש.

בס"ד. הנושא לא קשור לפורום, אולם מאחר והנושא עלה אני רוצה לספר לכם משהו. לפני כ-20 שנה בהרצאה של פרופסור מפורסם (שעוסק בעתיקות) הוא סיפר (בלי קשר לנושא ההרצאה) שאחרי מלחמת ששת הימים הזמינו אותו וחוקר נוסף לבדוק אוסף מטבעות של מנזר מסוים, ולאחר בדיקת האוסף הם נכנסו בטעות לחדר אחר ושם הם נפעמו לראות יעים מיזרקות ומחתות של בית המקדש! והנזיר שראה לאן נכנסו כעס מאד וממש גירש אותם משם. ואותו פרופסור הוסיף שהוא בדק והתברר לו שהכלים הם למעשה לא אותנטים אלא זיוף של סוחר עתיקות מפורסם מהמאה ה-19 ששמו וילהם מאיר שפירא (מת ב-1884) הפרופסור סירב לפרט ולהרחיב בנושא. אני "נדלקתי" ועשיתי בדיקות משלי ואני משוכנע היום בסבירות גבוהה שהכלים ששני החוקרים ראו הםלאזיוף, אלא כלים אותנטים ששימשו בבית המקדש!! סיפרתי פה ממש "על קצה המזלג" לא המקום והזמן להרחיב, יבוא זמן אי"ה שהנושא יצוף ויעלה ויגמר בטוב. אמנם זה לא נושא הפורום אבל "גירו" אותי להגיב. שבת שלום. רוזן.

dinana4

New member
שמתי לב למשהו מעניין אצלך רוזן .

אתה תמיד עושה מחקרים על כל מיני נושאים .חוקר ברצינות וכו 'פרט הסבר והדגם את התחום הזה בחייך .דינה .

רוזן71

New member
תמים תהיה עם ה' אלוקיך....

בס"ד. רק באמונה בה' אנו מצווים להיות תמימים. ובשאר הדברים איש לפי אופיו, איש לפי אמונתו. והעיקר, שכל אחד יכבד את חברו אפילו שאמונתו שונה, ובודאי שלא לפוסלו. ובקשר להסברים....לא אני הנושא... אלא הנושא עיקר. בברכה, רוזן.

למעלה