תעלומה??

תעלומה??

שלום אני מנסה לפתור "תעלומה"... אני מניקה, שואבת ונותנת לתינוקת שלי בת ה6.5 שבועות סימילק. כשאנ י שואבת אני מצליחה להגיע בכל פעם לאותה כמות: 55-60 מכל צד. שתי שאלות לי 1. בגילה האם היא זקוקה ליותר מ120 CC? כבר שבועיים שהיא אוכלת את אותה כמות. לא צריך להעלות את הכמות?? 2. לעיתים הקטנה מסתפקת בצד אחד ונרדמת. היא קמה אחרי 3-4 שעות שוב לאכול ואותו הדבר מתעוררת לאכול גם אחרי בקבוק עם 120. האם יתכן שהיא קיבלת "כמות כפולה" רק מצד אחד?? הרי בצד אחד יש 55-60. האם ביניקה היא מצליחה לקחת יותר? תודההההה

Revili

New member
../images/Emo62.gifנפתרה....

שתי אופציות באות בחשבון... כמו כל יצור חי, היא לא אוכלת תמיד תמיד את אותה הכמות, לעיתים זו ארוחת ביניים ולפעמים סעודת שבת. מה שברור, משאבה לא יעילה כמו תינוק ולכן אינה מצליחה לשאוב אותה כמות שהתינוקת מצליחה לינוק. נפתרה התעלומה?

נראה לי שכן אבל

האם אני צריכה להגדיל לה את הכמות בבקבוק?.... בגיל 6.5 שבועות ובמשקל 5 ק"ג ומשהו, האם היא זקוקה ליותר מ120CC? תודה

Revili

New member
אולי בכלל...

להקטין את הכמות בבקבוק ולהגדיל את ההנקה?? זה סתם רעיון כיוון שאיני יודעת למה את מוסיפה בקבוק. לשאלתך, אין כאן כללי ברזל, אם היא מסיימת כליל את הבקבוק, או בד"כ מסיימת, את צריכה להכין יותר בפעמים הבאות.

לא....

אני לא מתכוונת להגדיל את ההנקה...להיפך. אני בשלבי הפחתה. האם ניתן להכין פחות מ180 ויותר מ120? הרי בכל כפית תחליף צריך 60 מים. איך אוכל לתת לה באמצע?... תודה

ציפיק2

New member
כמויות

לא ברור כל הרקע והסיבות לערבובים בכל אופן, כמויות חלב וכמויות תחליף הם בכלל לא אולו דבר חלב אם הוא כולו חלב, לעומת תחליף שהוא, 180 סיסי מים עם תוספת אבקה! בנוסף חלב אם משתנה לפי גיל ומצב התינוק החלב שלך מתאים בדיוק לגיל התינוק שלך לכן מגיל חודש עד גיל 6 חודשים כמויות החלב אם לא משתנות, אלא הרכב החלב משתנה. (הערך הקאלורי עולה) 120 זה כמות בסדר גמור ומצוין לתת הילדה שלי בת 9 חודשים ולא שותה אף פעם יותר מ 120. לגבי הכנת תחליף מסוכן מאוד לשחק עם זה ולנסות להעריך כמה זה חצי מכפית מדידה, אם מכינים תחליף לא לפי ההוראות המדויקות זה יכול מאוד להזיק. פשוט תזרקי את מה שנשאר (לאומת חלב אם שמותר להשאיר) אם זאת, תשקלי שוב אולי את ענין השאיבות/הנקות, יש פה צוות וכותבים שיכולים לעזור להביא למצב של הנקה או שאיבה מלאה. (לגבי זה שהיא אכלה מצד 1 ונרדמה, לפעמים התיאבון משתנה, אם היניקה יעלילה יותר, תלוי בסיבה למה היא לא יכולה לינוק את כל הארוחות)

Revili

New member
זה לא כלכך מסובך...

למדוד חצי כפית לפי העין - זו לא תרופה, בסה"כ תמ"ל...הבדל של גרם אחד לכאן או לכאן לא ממש משנים.

עדיעד

New member
../images/Emo45.gif

גם על הקופסא של הסימילאק רשומה כמות של 90 cc שמחייבת שימוש בחצי כפית. אין בעיה למדוד בעין מול האור את גובה האבקה. אני תמיד הכנתי כמויות "ביניים" לפי העין - (90, 150, 210 cc) ולא נרשמו בכלל בעיות.

The amazing thing about breast milk

is that it changes with the needs of the baby. Babies will not need more than 120-150 cc of this magic liquid ever!! As the baby grows, the volume stays the same, and the fat and calorie content increases. Yet another reason why breastfed babies will not suffer from obesity later in life. They get more nutrition in less volume. I have seen artificially fed babies gulp down 350cc of artificial milk!! Poor baby later in life.​

למעלה