תעלה צרפתית?

נו באמת4

New member
תעלה צרפתית?

אהלן. אני לא זוכר איפה ראיתי את התכנית, בערוץ ההסטוריה או בערוץ נשיונל גאוגרפיק, אבל הנושא בה היה מלך צרפתי שניסה לקדם פרוייקט עצום- תעלה מים תיכון לאוקיאנוס האטלנטי.. לא מועיל כ"כ, אבל אז כנראה חשבו שזה הדבר הנחוץ. בכל אופן החפירה התבצעה בכמה מוקדים, אך מעולם לא הושלמה... האם יש למישהו פרטים על הנושא? מי היה המלך? באיזה שנים? פרטים כלשהם... אני אשמח לקבל תשובה כי יש לי ויכוח עם מישהו שטוען שלא היו דברים מעולם ואני זוכר שראיתי על זה תכנית שלמה... תודה ושבת שלום.

אני חושב שהפרויקט הושלם בהצלחה ופעיל עד היום

אם תבדוק היטב במפת צרפת אני חושב שתוכל למצוא נתיב מים רציף (עם "שערי מים" כמובן , כמו בתעלת פנמה, אבל זה לא משנה) שבו אפשר לשוט לאורך נהרות צרפת מהחוף האטלנטי לחוף הים התיכון ולהיפך, בספינות עד גודל מסוים, לא ממש גדולות. נתיב השיט הפנימי הזה נמצא ודאי בשימוש גם כיום, ואם נחזור להסטוריה, נדמה לי שהצי הגרמני השתמש בו במלחמת העולם השניה כדי להעביר שייטת של ספינות משמר מהירות ( ה- S-boat המפורסמות, שהיו אויב לילי מהיר מאד חזק וחמקני ) מבסיסן לחוף הים הצפוני ועד לאיטליה, שייטת גרמנית שנלחמה ממש עד הימים האחרונים של המלחמה, כשבסיסה האחרון הוא ונציה, שנמצאת בחוף הצפון מזרחי של ה"מגף" האיטלקי.

טשאפק

New member
אכן הושלם

בשני חלקים, מהים התיכון עד טולוז ומטולוז לבורדו. תעלת שני הימים.

טשאפק

New member
ובקשר לתועלת

נראה שהמטרה העיקרית היא לאפשר שייט מפנים הארץ לחופים. אין מה להשוות לתעלות כמו סואץ ופנמה, כי החסכון במרחק לעומת השייט בים דרך גיברלטר אינו מהותי.

למעלה