תעזרו לי

Billy Shirs

New member
תעזרו לי

מלך אחד רצה לבדוק את החכמים שלו... הוא העמיד אותם בטור, לחלק הוא שם כובע כחול ולחלק כובע ירוק ואין חוקיות. כל אחד צריך להגיד איזה כובע יש לו, כל אחד רואה רק את מי שלפניו. אסור להם להסתובב מתחילים לשאול מהאחרון עד לראשון. מותר לכל הקבוצה לטעות פעם אחת ז"א שאם שני אנשים טועים כולם מתים- רק למישהו אחד מותר לטעות מכל הקבוצה. איך הם אמורים לגלות איזה כובע יש לכל אחד?

JDOE

New member
פתרון

אני יוצא כאן מתוך הנחה שחייב להיות לפחות כובע ירוק אחד ולפחות כובע כחול אחד (מאחר ואמרת שהוא חילק לחלק ככה ולחלק ככה) ישנן שלוש מצבים 1) האחרון רואה שני כובעים ירוקים במקרה הזה האחרון יודע שהוא כחול השני שרואה רק כובע ירוק יגיד משהו יטעה כנראה והנותר יודע את צבע שני הכובעים שלפניו ולפי זה יידע את שלו 2) כאן האחרון יראה שני כובעים כחולים ההמשך בדומה ל 1 3) האחרון יראה שני כובעים כחול וירוק הוא כנראה יטעה השני יודע כעת שהוא שונה מזה שלפניו ולפי זה הוא יודע את צבע כובעו והשלישי לפי התשובה של קודמו מקווה שהכל ברור

JDOE

New member
טעות שלי

אם ככה זה בדיוק כמו החידה שבה האחרון אומר ירוק אם הוא רואה מספר זוגי וכחול אם הוא רואה אי זוגי ולפי זה כולם עושים את החישוב זה בהנחה שמותר להם לתכנן

JDOE

New member
את זה לא ידעתי

הנה הצעה אחרת האחרון יגיד את צבע הכובע של זה שלפניו מי שלפניו וכל השאר ינהגו כך אם צבע הכובע שלפניהם הוא כחול הם יגידו את צבע הכובע שלהם אחרי שניה אחרת הם יגידו אחרי שתי שניות

Billy Shirs

New member
אחלה תודה../images/Emo13.gif

ובקשר לאחרון זה לא חשוב כי הרי מותר למישהו לטעות... תודה

למעלה