תעזרו לי

Bodom-child

New member
תעזרו לי

אנשים...... אני מנגן על גיטרה חשמלית G&L LEGACY שקנו לי כל המשפחה לפני שנתיים בערך עוד כשלא הבנתי כלום בגיטרות. אני מתכוון לקנות בקיץ גיטרה חשמלית חדשה ואני מתלבט בין IBANEZ RG לבין GIBSON SG משומשת במצב טוב מאוד ודי זולה שאחד שאני מכיר מוכר. מה אתם חושבים שעדיף לקנות ?

KamikazA

New member
מה אתה עושה עם הג`י אנד אל?

תלוי איזה אר ג`י אתה מעוניין ליקנות ואיזה אס ג`י

wiz

New member
תלוי מה אתה מנגן...

אם אתה אוהב מטאל ורוק כבד, אז ה- RG תתאים יותר. אבל זה מאוד תלוי איזה RG אתה מתכנן לקנות. אני ממליץ ללכת על RG520 ומעלה, כי הדגמים עם המספר הנמוך יותר, פחות טובים מהאחרות. אם בלוז ורוק קלאסי יותר מעניינים אותך, לך על ה- SG. אני ניגנתי כמה פעמים על כמה דגמים כאלה, אבל הם לא התאימו למה שאני מחפש. אני מציע לך ללכת לחנות ולנגן על כל דגם, ולהחליט מה יותר מדבר אליך. וחוצמזה, אני יותר אוהב לקנות חדש. ככה אתה בטוח שלא מוכרים לך איזה לוקש, ושאתה מקבל גיטרה עם האמינות והאחריות של החנות. אבל גם ככה, ה- SG לא יקרה יותר מדי, אני ראיתי ב- 3000 שקל, לפני שנה בערך. ואולי תנסה את האיבנז S... סידרה מעולה, אחלה צליל ונוחות, ומחיר לא בשמיים.

Bodom-child

New member
אוקיי, אז ככה.

אני מנגן בעיקר מטאל, אבל לא המטאל החדש אלא בעיקר להקות אייטיז וסבנטיז. מה ההבדלים העיקרים בין ה RG ל S ? ובקשר לגיבסון, ה SG לא אמורה להיות גיטרה טובה למטאל ?

wiz

New member
ה- SG אמורה להיות....

זה גם מה שאמרו לחבר שלי כשהוא קנה את ה- SG שלו... אבל לדעתי איבנז עושה כלים שיותר מתאימים למטרה הזאת. אבל בכל זאת, אם אתה אוהב את הסאונד של האייטיז והסבנטיז, אז נראה לי שהגיבסון הכי תתאים (זאת גם הגיטרה שהיתה הכי נפוצה אז...). ובקשר ל- S ול- RG... הגיטרות ממש שונות, מבחינת מבנה וסאונד. הגיטרות די דומות מבחינה של חלקים (כמובן שלכל אחת יש פיקאפים שמתאים לגוף ולעץ), הצווארים אותו דבר, המפתחות, וכו`. השוני העיקרי הוא בעצים שהגיטרות עשויות מהם. ה- RG עשויה מ- Basswood, שזה עץ קל, שהרבה גיטריסטים של מטאל ורוק אוהבים... אני לא יודע למה, אבל בטח זה בגלל שהצליל שיוצא יותר מתאים למטאל. ה- S עשוייה ממהגוני, שזה עץ יותר כבד, ויותר דחוס. זה גם העץ שהגיבסון מיוצרות ממנו. זה נותן סאונד יותר קלאסי ויותר וינטאג`י, ובגלל זה אני חושב שכדאי לך לנסות את הגיטרה. בהצלחה !

הRG יותר קלה

וגם יותר מתאימה לנגינה מהירה ואם אין לך מגבר חזק היא טובה. הS מתאימה גם לנגינה מהירה, אבל אם רוצים להוציא מגיטרות של גיבסון את הכל אז צריך גם מגבר (גם הפיקאפים של S יותר טובים)

Bodom-child

New member
לפי מה שאתה אומר

ללא אפקטים, עם צליל נקי ה S יותר טובה מה RG

wiz

New member
אני התכוונתי ל-S של איבנז

ולא ל-SG של גיבסון... אני חושב שהסאונד שלה (S) על נקי יותר טוב מה-RG... אבל בטח יהיו מלא שלא יסכימו איתי...

Alexi Laiho

New member
מממ

אז ככה אין בכלל מה להשוות ... הSG היא אחת הגיטרות הכי טובות בעולם ... והRG (היפניות /קוראניות) הם גיטרות זבל יחסית לSG ובקשר לכבדה יותר .... זה תלוי במגבר דמט ! הקיצר הSG היא גיטרה פצצה .... כל דגם של SG הוא הרבה יותר טוב מכל דגם של הRG לפי דעתי לפחות ...... אגב AC/DC מנגנים על הSG ולדעתי הם מספיק כבדים ....

kartmazov

New member
בהחלט הגיבסון.

ועומר - אלה הם הדגמים המסויימים. מה יכול להיות יותר ברור מגיבסוןSG?

למעלה