תעזרו לי

תעזרו לי

אני כותבת כאן כי נידמה לי שמשתתפי הפורום הזה הם בעלי ניסיון בנושאי גירושין ואין חכם כבעל ניסיון. אז ככה : נוצלתי מינית במשך שנים רבות עד להתבגרותי מאבי. לא סיפרתי לאף אחד מעולם. אני גרה אצל הורי. את הבית הזה אבי קיבל בירושה לפני שלוש שנים ולכן אימי לא רשומה. אני יודעת שאבא שלי הוא פסיכופט ואם אספר למישהו או חס וחלילה אסבך אותו עם המשטרה אז הוא יכול להוציא אותי ואת אימי מהבית. אני פוחדת על אימי מאוד כי היא דאגה לניקיון הבית וגידלה אותנו ועבדה בניקיון כדי לפרנס אותנו במשך שנים רבות ולכן לא יכלה לחסוך כלום כך שאין לה שום קורת גג חוץ מהבית הזה. הוא אדם קמצן וידע שהכספים שהוא חוסך במשך הנישואין יהיו משותפים גם לאימי ולכן הוא דאג להסתיר את חשבון בנק ולבזבז את כל הכספים. הבית היחיד הוא הבית הזה שאנו גרים בו ולפי החוק המטומטם של המדינה רכוש בירושה לא משותף לצד השני. לכן אני נישארת בפחד כבר שנים רבות שהוא יוציא אותנו מהבית. ולמעשה שלמות המשפחה מותנת בזה שלא אספר את הרוע וההשפלה. אבל אני סובלת וניזכרת . אם החוק היה צודק ולא היה נותן לחלאת אדם שיהיה רשום רק על שמו אז לא הייתי מהססת ומספרת על מה שקרה. אבל זה לא כך. אני חייה בתקווה שאם הוא ידפוק אותי שוב, בכך שכשימות יכתוב צוואה לא לאמא שלי, אז אני אתנגד לצוואה ואגולל בפני בית המשפט שידע מי היה אבי המנוח שהרס לי את חיי ואז יבטלו את הרצון האחרון של האבא המכוער הזה. אבל פתאום שמעתי היום שיש התישנות . רציתי לדעת האם לקבוצת התמיכה שאני הולכת, יש תוקף של עדות לניצול ? והאם אפשר לרשום במשטרה שהתלוננתי אבל מבלי שיפעלו נגדו כרגע כי אם אתלונן עליו ואגיד את שמו אז פתאום יעצרו אותו לחקירה ואז הוא יוציא את אמא שלי מהבית ובכך יגרום לי שוב לסבל. האם אפשר לעשות משהו עכשיו שיתן לי הוכחה לעתיד שאבי ניצל אותי מינית מבלי שיפעלו נגדו עם מעצרים ובלי שידע על זה בהווה ?

את חייבת לבחור ולהחליט

לפני המשך תגובתי אפנה אותך לשני מקומות ברשת: אתר מקום - אתר לעזרה ותמיכה לנפגעות/י תקיפה מינית. פורום "דיני משפחה וירושה" כעת אומר לך מה דעתי. מעבר לכך שאת יכולה להתפלל שהדירה שירש תעבור יום אחד (רצוי בעתיד הקרוב) בירושה ממנו אליכן אין לך לדעתי בסיס חוקי לנשל אותו מירושה שקיבל בדין, לא משנה כמה סבל גרם לך ולאימך או מהו מצבו הנפשי. מטומטם או לא, זה החוק לא רק בישראל אלא גם במדינות נאורות רבות (במדינות הלא נאורות גם הרכוש המשותף שייך לגבר בדרך כלל). חשוב שתתמקדי לא בדירה וברכוש, אלא במסכת ההתעללות שאת עברת ואולי עדיין עוברת ובשיקומך ממנה. את שמה כעת את עצמך במקום בעייתי ביותר בהיותך מתגוררת בביתו, כדי לשמור על אימך. אביך תמרן אותך לשתיקה כאשר אימך היא בת הערובה. נסי לחשוב כאילו לא ירש דירה - מה היית עושה אז. אני מניח שהמחשבה על חלקכם העתידי ברכושו של אביך לא היתה מסיטה את מחשבותייך מהעניין העיקרי של חייך ושיקומם. התמקדי - עם כל הכאב הכרוך בכך - בשיקום של עצמך וביציאה מהמסגרת המאיימת של אביך. אולי אם יהיה לך טוב, תהיה בכך נחמה לאימך. אולי עם הזמן תוכלי לתמוך בה בהתמודדות שלה עם אביך. כיום לא נראה לי שאת מסוגלת לקחת את תיקון כל העולם על כתפייך וגם אם אימך לא תזכה להגנתך (שאינני יודע אם היא בכלל אפקטיבית - אביך מתמרן אותך כאשר אימך היא בת ערובה ואת אימך כאשר את בת ערובה) יהיה עדיף שאת תעמדי על רגליך ותשתקמי מאשר שתיכן תקרסו תחת עולו של האיש. אם את מתכוונת להעיד נגדו ולספר על מעלליו, אל תמתיני לצוואה שיכתוב כי עליה תדעו אולי רק לאחר מותו ועד שתדעו עליה תמשיכו לסבול כאשר ה"פיצוי" המפוקפק הוא הדירה. אם יש עניין של התיישנות ואינך רוצה להפסיד אפשרות לפעול - עם כל המחירים האפשריים - אל תהססי ופעלי. כמה שהאיש פסיכופת בעיניך, ברגע שמשטרה תהיה מעורבת ובתי משפט, הוא יאבד מכוחו עליכן. בררי בפורומי המשפט ועם עורכי דין, אבל לא נראה לי שהוא יכול לזרוק את אימך מהבית באופן שרירותי (חוק הגנת הדייר, ועוד אשתו). תופתעי לגלות אולי שהוא יהיה זה שיורחק מן הבית ויהיה מנוע בצו בית משפט מלמכור אותו כל עוד אימך מתגוררת בבית - אבל זה מותנה בשבירת השתיקה. כואב לקרוא את הודעתך. אני מקווה שתראי את האפשרויות שלך באור אחר ותעניקי פחות עוצמה לרשע של אביך. בהצלחה ושתדעי בעתיד רק אושר.

adam33

New member
מורכב

וכעת לא נדבר במושגים משפטיים אלא על בני אדם. את בעצם מדברת על שני נושאים 1. על הרצון לחשוף את מה שהוא עשה לך. 2.על הרצון לשמור כעת על קורת גג. 3.על התקוה שמשהו ישאר לך לעתיד . לפי דעתי את צריכה להחליט מה הכי חשוב לך בחיים אם זה להמשיך ולקוות שהירושה תהיה לך או להמתין ולקוות שאם תספרי שהוא לא יעשה משהו דרסטי בנוגע לך או לאימך אם אני היתי במקומך היתי משוחח עם אימך מברר מה קורה איתה כי כל מה שתעשי זה לא קשור רק לך אלא גם בה ולכן את חייבת להכין אותה בכל מקרה גם אם הוא יזרוק את אימך מהבית היא תמיד יכולה לפנות לבית משפט ולהטיל עיקול בכדי להבטיח את העתיד שלה לקורת גג ומזונות ממנו ולכן צעד צעד..

למעלה