תעזרו לי רגע.!!!

fatmait

New member
תעזרו לי רגע.!!!

אני במשפחה אומנת...עליתי מרוסיה בגיל 5 ..1995 ספטמבר..אני בת 16 וחצי כיום..!! אמא שלי (החורגת)..אמרה לי שהייתה הסכמה עם איזו ממשלה..שכל היהודים באותה תקופה יעלו לארץ ישראל.. וכך עליתי לישראל...אמ...על אמא שלי הביולוגית אני לא יודעת עליה כלום..ואמרו לי שהעלו אותי לישראל מבלי שאבא שלי ידע... אני זוכרת את אבא שלי..אבל לא ממש..!! אמא שלי החורגת הייתה צריכה לבקש מההורים שלי אישור לאמץ אותי..אבל בישביל זה היא הייתה צריכה לטוס לרוסיה..והיא לא יכלה..אז אני במשפחה אומנת..אני נחשבת כתיירת בארץ.!! אמ... בגיל 18 אמרו לי שאני יכולה לפתוח תיק אימוץ..אבל בישביל זה צריך הסכמה של ההורים..וגם אמרו לי שאני צריכה לפתוח אותו ברוסיה..ואין לי כוח לטוס עד לשם..בישביל זה..!!! מה לעשות???????? האם אמא שלי החורגת אומרת את האמת..שהעלו אותי בלילה עם עוד כמה ילדים..מבלי שאבא שלי ידע.????

jackie simon

New member
סליחה על התגובה המאוחרת...

ובכן, המקרה בהחלט מורכב. וחסרים גם פרטים.אני מאמינה שאמך האומנת אומרת את האמת. במקרה שההורים הביולוגים נמצאים בחו"ל המצב הוא הרבה יותר מורכב. בכדי להעביר ילד לאימוץ צריך את חתימת הויתור שלהם על הילד. כפי שהבנתי האם האומנת (החורגת כפי שכתבת) רוצה לאמץ אותך אך אין אפשרות מכיוון שאין אישור מההורים הביולוגים. האם גדלת באותה משפחה 11 וחצי שנים? אני צריכה לבדוק מבחינת החוק מה קורה כשלא ידוע מקום המצאם של ההורים הביולוגים. האם אז מותר לאמץ באופן חוקי. האם שאלת את העובדת הסוציאלית שלך? אחזור אליך עם תשובה . בענין פתיחת התיק בגיל 18, יש לך עוד זמן עד אז. את כותבת ש"אין לך כח בשביל זה" אבל בכל זאת זה מטריד אותך וזה טבעי. אני מאמינה שכל אחד מאוד רוצה/סקרן/פוחד לדעת מי הם ההורים הביולוגים שלו. כשתגיעי לגיל 18 תבחני מחדש את המצב. מכיוון שאת תיירת האם תוכלי להתגייס לצבא? האם את רוצה? האם את יודעת מה היה מקום מגוריך ברוסיה? האם יש פרטים על חמשת השנים הראשונות לחייך?האם יש תמונות? אני הייתי מייעצת לך, לדבר עם אמך האומנת בגלוי על כל הנושא. לקבוע איתה פגישה ולשאול שאלות אפילו אם הן קשות. בכל זאת אם הבנתי נכון היא גידלה אותך כל השנים האלה. אז שתהיה שבת שלווה, ונשמח לראותך כאן עוד הרבה.

fatmait

New member
תקשיבי....

קודם כל..לפי דעתי לא צריך אישור מההורים הביולוגים בישביל לאמץ...כי זאת אומנה..זה לא אימוץ..!!! אני רוצה להיתגייס..ושאלתי אם אני יכולה..ואמא שלי אמרה לי שאני יכולה..אני אני יהיה "חייל בודד"..ואני יקבל הרבה הנחות..והרבה כסף..כי אני חייל בודד..קיצר.. אני מחכה לתשובתך...

jackie simon

New member
ברור שבמקרה של אמנה ...

אין צורך לקבל אישור מההורים הביולוגים. את כתבת בפעם הקודמת שאת רוצה שאמא שלך תאמץ אותך, ואז , במקרה כזה נשאלת השאלה אם על פי החוק צריך לקבל אישור ואם בכלל אפשר לאתר אותם בשביל לקבל אישור. אם יאמצו אותך באופן רשמי, אז לא תהיי חיילת בודדת. אם תישארי כילדה במשפחת אמנה כמו שהיית כל השנים, כאשר תתגיסי, תהיי בסטטוס של חיילת בודדת עם כל הזכויות. אני מחכה לתשובה ממשהו שיותר מעודכן בפרטים של אימוץ במקרה כמו שלך. שיהיה לילה טוב ג'קי

fatmait

New member
תשובה....

אני קודם כל לא יודעת..את את\ה בן או בת... בנתיים אתייחס אליך כבת... תקשיבי...אני מגיל 5 אצל המשפחה שלי האומנת..כבר 11 שנה..!! עכשיו תקשיבי טוב, נראה לי שלא הבנת. את אומרת לי שלא צריך לבקש אישור מההורים הביולוגים שלי בשביל שאני אפתח את התיק האימוץ שלי, בסדר היבנתי את זה. אבל אני אומרת לך שאני יהיה חייל בודד.. כי אני באומנה ויש לי את כל ההנחות האלו..ואני לא ירצה..להיות באימוץ..כי אני ירצה את כל ההנחות האלו..!!! אני גם אקבל משכורת יותר גבוה מי של כולם.. ככה אמרו..! עכשיו, יש לי עוד הרבה שאלות.. נגיד...מתי אני מוציאה רשיון..אני בת 16 ו 6 חודשיים.אמרו לי שמוציאים ב 17 וחצי..או ב 17..ואמרו לי שאני כבר יכולה..!! זה מאוד מטריד אותי בזמן האחרון..!! וההוצאת תעודת זהות.. שכולם יוציאו לפני...ואני לא...כי אני במשפחה אומנת..! ואני ארגיש נבדלת מכולם.. פשוט חרא כזה.!! ועוד משהו קטן..אני מקווה שאת יודעת מה אומרת לי..ומה את מציעה לי.כי אני סומכת עלייך...וכי לא היה לי מקום אחר לפנות.!! אז אני ממש סומכת עלייך...לא בכל ההצעות שלך..אבל בחלקן..!! ואני חייבת לציין שטוב לי במשפחה..!!! אני בכלל לא מרגישה שהם לא הביולוגים שלי..!! יש לי שניי כלבים וחתול...חח ..ו את כל מה שביקשתי עד עכשיו היביאו לי..כי הם אוהבים אותי מאוד.!! ואני יודעת שמבחינת כספית קצת נמוכה אצלי..אצלם..אבל עדיים אנחנו שורדים..!! אשמח לשמוע את תגובתך..!! תודה.!!!

אורי ז

New member
היי

אולי ננסה חלק חלק, מה הבעיה עם תעודת הזהות? מה הקשר בין היותך במשפחה אומנת לבין תעודת הזהות? לגבי תיק אימוץ, מכוון שאת במשפחה אומנת בעצם אין תיק אימוץ כו ליד מאומץ. הפרטים צריכים להיות בלשכת הרווחהוסביר שבגיל 18 תוכלי להתחיל לחפש אותם מפני שמצבך באמת לא רגיל. ובאמת בגיל 18 לא תצתרכי אשור מאף אחד. לגבי חייל בודד באמת מגיעים לך כל התנאים של חייל בודד מכוון שלפי החוק בעצם בגיל 18 את עצמאית לחלוטין. יכול להיות שההורים האומנים יצתרכו קצת לשחק ולהגיד שהם לא רוצים שתגורי אצלהם.

אורי ז

New member
אופס

שכחתי משהו חשוב בנושא תעודת הזהות, מכוון שאת במשפחה אומנת, ברגע שתוצאי תעודת זהות שמות ההורים יהיו שמות ההורים הביולוגים כולל שם המשפחה עד כמה שידוע לרשויות במדינה.

fatmait

New member
תודה רבה, אבל......

אני רציתי להוציא תעודת זהות בגיל 16..כמו כל ילד רגיל.!!! ואני כבר בת 16 וחצי..ואני לא מוציאה..כי אני נחשבת כתיירת בארץ. כי אני במשפחה אומנה.!!!!! אמ... אני רק שואלת.. אם אפשר לפתוח תיק אימוץ..או אומנה..בגיל 18..ולא לבקש אישור על הפתחיה מההורים הביולוגים שלי..!!! כי אני לא יודעת איפה הם...! ולגביי... רשיון..מתי אני עושה רשיון.? אמרו לי בגיל 16.. ואמרו לי בגיל 17 ..או 17 וחצי.. אשמח לשמוע את התשובות..הם מאוד חשובות לי..!! תודה.!

jackie simon

New member
אורי, תודה על עזרתך...

בהחלט שאלות קשות. וברור לי שאתה יודע ומכיר את החוק יותר ממני. בכל מקרה פניתי לאנשי מקצוע ועדיין לא קיבלתי תשובות. בקשר לרשיון נהיגה, מותר להתחיל ללמוד בגיל 16 וחצי ולקבל רשיון בגיל 17. אח"כ חייבים לנהוג בעזרת מלווה במשך 3 חודשים. בכדי לקבל רשיון נהיגה צריך תעודת זהות ושוב חזרנו לאותה בעיה. מקווה לחזור עם תשובות יותר מדוייקות מחר או מחרתיים. לילה טוב לכולכם

אורי ז

New member
לדעתי

את צריכה לפנות לרווחה ולבדוק מה בדיוק הזכויות שלך אם את נחשבת תיירת ולא מגיע לך תעודת זהות, אז אינך צריכה להתגייס לצבא וכמו שנכתב גם לא תוכלי ללמוד נהיגה.

fatmait

New member
אבל...

זה גם קצת מפחיד אותי, שאני לא אוכל להיתגייס.. בכל אופן אמרו לי שאני יכולה..!! וגם להוציא רשיון... אני כבר אבדוק את זה..!! תודה רבה..!!! רגע..כל נער מתחיל ללמוד רשיון בגיל 16 וחצי לפי החוק..? בכללי..?

את צריכה לפנות לעובדת סוציאלית

במקום מגוריך ותפקידה יהיה לעזור לך, אם יהיה צורך היא תפנה ללשכה שהיתה מעורבת בהליכי האומנה. כל זה מאוד גלוי וסביר להניח שהתיק עדיין נמצא בלשכה למעשה לא עבר כל כך הרבה זמן.

למעלה