תעזרו לי לבחור

YSHVORIN

New member
תעזרו לי לבחור

טוב אז יש לי שאלה אני מתלבטת עליה באיזה מסלול לבחור 1.כלכלה וניהול 2.חשבונאות עם חטיבה מורחבת בכלכלה לגבי החשבונאות האם זה תואר שווה ?? האם הוא שווה לתואר כלכלה בקיצור תנו לי כל מידע ששאתם חושבים שיכול לעזור
 
כלכלה, ניהול וחשבונאות

תואר בחשבונאות הוא בהחלט תואר המוביל למשרות אחראיות ונחשב לתחום מכניס למדי. ישנם תחומים ומשרות משיקות בהן נדרשת השכלה בכלכלה או חשבונאות. ישנם הרבה יותר רואי חשבון עצמאיים מאשר כלכלנים, אם זה משנה לך.בין הארגונים המעסיקים כלכלנים ניתן למנות: הסקטור הציבורי - משרדי ממשלה שעיקר עיסוקם בבעיות כלכליות כמו משרד האוצר, משרד המסחר והתעשיה, אגף התקציבים באוצר, בנק ישראל, מחלקות כלכליות במשרדי ממשלה שונים, ברשויות ציבוריות, בחברות ממשלתיות ועוד. הסקטור הפרטי - חברות כלכליות ומסחריות, חברות חקלאיות, מפעלי תעשיה, חברות תחבורה, ביטוח, חברות העוסקות בייעוץ כלכלי, חברות העוסקות בייעוץ השקעות, בנקים ועוד. בהוראה ובמחקר - החל בהוראת מקצוע הכלכלה במגמות החברתיות בבתי ספר תיכוניים וכלה במכללות ובאוניברסיטאות. השכלה ורקע כלכלי מהויים בסיס טוב לעיסוק בתפקידי מינהל בדרגים שונים ורבים מבין בוגרי החוג לכלכלה עוסקים בתפקידים מנהליים במוסדות, במפעלים, ברשויות ציבוריות ובחברות שונות. רואי החשבון עובדים כעצמאיים או כשכירים בפירמות של רואי חשבון, בחברות עסקיות פרטיות, במשרדים ממשלתיים, במוסדות ציבור, בבנקים וכד´. יש בעלי השכלה בחשבונאות העוסקים בתפקידי ארגון וניהול, והשכלתם משמשת להם כבסיס לביצוע תפקידים אלה. רואה החשבון עוסק בניתוח דו"חות של המוסד בתחום התמחיר, בהכנת דו"חות כספיים שוטפים, בהכנת דו"חות לצרכי מס, בעריכת תחזיות ותקציבים, בביקורת פנימית של הפעילויות הכספיות ובריכוז הנתונים הדרושים לקבלת החלטות בעניינים משקיים וכספיים.
 

משתתפת

New member
למדתי כלכלה וניהול

תואר מאוד נחמד. אבל חשבונאות בימינו מעשי יותר. שאלה מה אוהבים. חשבונאות זה תחום מאוד שונה מכלכלה ובטח ששונה מניהול. אם תרצה להיות רו"ח - אז תבחר בחשבונאות, לדעתי. לפחות היום זה מבטיח הכנסה נאה כבר אחרי תואר ראשון.
 
למעלה