תעזרו לי...... בבקשה.....

infected0

New member
תעזרו לי...... בבקשה.....

רכשתי מקל לפני 3 חודשים ואתמול בטיפשוטי בשעמום קל ניקיתי אותו וסידרתי את הטיפ הטיפ מצויין, אך את השאפט שיפשפתי עם סטוקש ברייד כזה של כלים בצבע כחול זה הרס את העץ מבחינת הברק ובנוסף נתן לו גוון כחול, הוא נראה יבש וחסר ברק, לאחר עיון קל באינטרנט התברר לי שזו היתה טעות.. יש לציין שהמקל הוא מקל דיי איכותי (כ-1500 ש"ח) ואני יותר מאשמח להחזיר אותו למצבו הקודם, קראתי באינטרנט ששמן מיוחד יכול להזין את העץ אך קשה מאוד להאמין שהברק יחזור, קראתי גם שחומץ יכול לעזור .... מה לעשות??? תודה....תודה....תודה....

eVeR WiSH

New member
היתי מציע לך ללכת

אם המקל לחנות מקצועית ולבקש מהם עזרה כי הם ידעו מה לעשות

9ball master

New member
לא לאל לא !!!!!

שלא תעיז ללכת לשום חנות!!! הם לא מקצוענים ולא בטיח!!! ובטח שלא ידעו מה נכון לעשות.... איזה מקל מדובר, האם השאפט הוא ממייפל כמו של מקלות פול (ולפעמים סנוקר) או האם זה שאפט מ ash כמו של מקלות סנוקר? אני אדע איך לעזור לך לפי סוג העץ.

9ball master

New member
עזרה ראשונה... ../images/Emo193.gif

ash זה עץ שיש לו נקבוביות פתוחות ולכן הוא נהפך כחלחל מפני שסיבים מהסקוטש' נכנסו לתוך הנקבוביות שלו, בנוסף לכך הסרת את הפוליש של העץ בגלל החיספוס של הסקוטש'. ישנם כל מיני תכשירים לניקוי מקלות אך לא ניתן להשיג אותם בארץ, אז בוא תנסה את השלבים הבאים (בעזרת מה שכן ניתן להשיג בארץ...):
קח מטלית לחה (שים לב - לחה לא רטובה) ותעבור על השאפט, הרטיבות תפתח את הנקבוביות של העץ, יבש את השאפט.
נקה את השאפט בעזרת מטלית ואלכוהול, זה יוציא את רוב הכחול אבל לא באופן מוחלט.
בעזרת מטלית יבשה ונקייה, נקה את ויבש את השאפט היטב, שפשף במהירות שתרגיש שנוצר חום, החום הזה אומר שהנקבוביות של העץ נסגרות חזרה.
תקנה תכשיר להברקת רהיטים בשם Pledge (יש בכל סופרמרקט), תרסס על מטלית יבשה ונקייה ותעבור על השאפט, יש לשפשף במהירות על מנת לתת פוליש טוב. לאחר מכן יש חזור שוב על השלב השלישי על מנת להסיר חומר מיותר. ספק עם תצליח להסיר את כל הלכלוך הכחלחל שיש על המקל (זה מה שניתן לעשות עם התכשירים שיש בארץ) להבא, לעולם אל תשתמש בסקוטש' או שום דבר מחוספס אחר (גם לא נייר שיוף!!!) לנקות את המקל.

infected0

New member
המון המון...

תודה על ההשקעה בתשובה...אני בטוח שיצא תוצאה טובה, אתה המומחה פה... מלבד הדברים יש הצורך להשתמש בשמן.... להזנה של העץ או אולי להחזיר את הברק,

9ball master

New member
ה pledge יעשה את העבודה...

בצורה סבירה. ניתן להשתמש גם בפוליש של מכוניות, אבל רק במשחה ורק בפוליש טבעי שעשוי מקרנאובה (Carnauba) אני חושב שאפשר להשיג גם בארץ אבל לא בטוח... המוצר שבתמונה הוא דיי טוב אבל עד כמה שאני יודע אין אותו בארץ

infected0

New member
שגיא שוב תודה על הכל...

רכשתי את האלכוהול והתכשיר להברקה, פעלתי לפי ההוראות (כמו ילד טוב וממושמע
) הצבע הכחלכל פשוט נעלם וזה מדהים, אך התכשיר ממש לא עזר לברק.... העץ איבד לגמרי את הברק, אולי שמן יוכל לעזור??

9ball master

New member
אין צורך...

כמו שכבר אמרתי, ash זה עץ בעל נקבוביות פתוחות והוא תמיד יראה פחות מבריק ממייפל, ה pledge נותן לו את ההגנה שהוא צריך. הציפוי שהיה עליו זה לא משהו שניתן לשחזר בבית בצורה מקצועית ואחידה ועל מנת למנוע נזק עדיף שגם לא תנסה. מספיק שהשאפט חלק ונקי, רק תשמור עליו. תעבור עליו עם מטלית לחה ויבשה (כמו בסעיפים 1 ו 3) אחרי כל פעם שאתה משחק. ופעם בחודש תן את הטיפול המלא וזה מספיק.

למעלה