תעזרו לי בבקשה...!

PRETY GIRL

New member
תעזרו לי בבקשה...!

שלום אני בת 21 ורוצה להירשם ללימודים באוניברסיטה השנה. הבעייה היא שהגעתי למצב שאינני יודעת באיזה תחום לבחור- קלינאות תקשורת או ראיית חשבון. אני ממש מרגישה שאפילו הטלת מטבע תעזור לי יותר מהחלטה הגיונית של בחירה שלי. איך יודעים מה לבחור?? זו בחירה שתשפיע על איך שהחיים שלי יראו! חשבתי על תכונות האופי שלי, אולי הן יעזרו לי להחליט את ההחלטה הנכונה- אבל אני לא ממש יודעת. אני בחורה די רצינית שאוהבת מאוד ללמוד, יש לי "תחת" ללמוד - בבית ספר הייתי חרשנית, אני די שקטה, אוהבת להיות עם עצמי, אבל עם זאת אוהבת לעזור לאחרים. אולי תעזרו ליי.....?? בנוסף, בשביל להתקבל לתחומים האלה אני צריכה לשפר קצת פסיכומטרי או בגרות.... יש לי פסיכומטרי 654 אבל זה לא מספיק. אם אני אשפר בגרות מסויימת אני אתקבל לראיית חשבון ולא לקלינאות תקשורת- אבל זה יעלה לי פחות מלשפר פסיכומטרי...... אם אני אשפר פסיכומטרי אני אוכל להתקבל לשני התחומים (רוב הסיכויים שאצליח..) אבל זה יעלה לי יותק- קורס פסיכומטרי עולה הרבה כסף.....!!! מה עושים??

ענבר1

New member
קחי הצעה

תחפשי אנשים שלומדים קלינאות תקשורת ותבררי איתם על התחום ואם ממש בא לך להתעמק תבררי אם את יכולה להיכנס לקורסי הליבה בשביל לקבל נקודת מבט יותר רחבה ובקשר לראיית חשבון 3 שנים לעשות את התואר שנת השלמה במקום בחינות סה"כ 4 שנים עכשיו תוסיפי שנתיים התמחות..6 שנים תחשבי טוב איזה כיוון את רואה את עצמך עושה,ומאושרת

קאיוטי

New member
הייתי מציעה לך להיכנס להרצאה או

שתיים של כל אחד מהחוגים ולראות מה יותר קורץ לך. אולי תראי שהחומר המועבר בהרצאות הוא משעמם?סינית? יותר מדי מתמטיקה? לא בא לך ללמוד קורסי מבוא לרפואה פנימית? תוכלי גם לדבר עם סטודנטים של אותו החוג ולהתייעץ אתם.

prosody

New member
תגובה

בתור קלינאית תקשורת וגם בת ואחות של רואי חשבון, אני יכולה לומר שאין שני מקצועות הרחוקים כל כך אחד מהשני כמו שני מקצועות אלה... אני מציעה לך להיכנס לאתר האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת, לקרוא קצת מידע על המקצוע ולהתרשם מהתשובות שניתנו למתלבטות כמוך בפורום האגודה. אם יהיו לך עדיין שאלות על המקצוע, את מוזמנת לשאול

popik23

New member
שמיים וארץ

קלינאות תקשורת היא תחום טיפולי שבארצנו הקטנטונת עדיין לא מפותח דיו. אני מכיר נשים שעוסקות במקצוע הזה והם מרגישות מתוגמלות מבחינה רגשית אבל מבחינה כספית הם מתוסכלות מאוד. המשכורת שלהם כשהם גם בעלות ותק היא נמוכה מאוד, ונושקת ל5000 ש"ח. הבעיה במקצוע הזה היא כאמור בכך שהוא לא מפותח כמעט בארץ ולכן גם עבודה במסגרת פרטית היא בעייתית מאוד. מצד שני, תחום הראיית חשבון. תגמול רגשי לא בטוח שתקבלי כאן, אבל תגמול כספי די סביר שכן. המשכורת הממוצעת של רואה חשבון היא בטוח מעל 5000 ש"ח ויותר בכיוון 12-11 אלף. רואי חשבון בדר"כ אחראים לענייני הכספים והביקורת של חברות. לבצע ביקורת זה דבר משעמם למדי אבל לדעתי להיות אחראי לענייני הכספים של חברה מסחרית זה דבר מאתגר ויכול להיות מאוד מספק. אם את מתלבטת בין שתי המקצועות הללו אני ממליץ לך לבדוק טוב מה באמת יותר חשוב לך, האספקט הרגשי או הכספי. וחוץ מזה את תחום הראיית חשבון ניתן ללמוד גם במכללות(יש מסלול מעולה במכללה למנהל שהוא הטוב ביותר בארץ אחרי את"א). ולגבי קלינאות תקשורת, תנסי עם הנתונים שיש לך מפני שהביקוש למקצוע הוא בכלל לא גבוה, האוניברסיטה רושמת סף קבלה גבוה בשביל למשוך אנשים טובים כי הלימודים הם די קשים לפי מה שהבנתי.

H20

New member
גם לימודי מתמטיקה והנדסה גרעינית הם

לא קלים, ועדיין סף הקבלה לא מוגבה מלאכותית. למיטב ידיעתי, ההתעניינות של המועמדים בקלינאות תקשורת עולה בשנים האחרונות.

Kiru

New member
וגם...

אני חייב לומר שאם מישהו נמשך למקצוע כלשהו בגלל סף קבלה גבוה, משהו מוזר בתהליך קבלת ההחלטות שלו.

מוזר? לא בהכרח, בעיקר לא פה

כשדברים כגון "מעמד" ו"יוקרה" הם חשובים מאד...לא בהכרח עבורי[למרות שאשקר אם אגיד שזה לא מזיז לי בכלל-בכלל], בהכרח עבור הרבה אנשים. [אלו לרוב האנשים שכדאי להתרחק מהם,מבחינת האופי וההתנהגות שלהם.]

popik23

New member
רקטור אוניברסיטת ת"א אמר זאת

במאמר שהיה איתו לפני תחילת שנת הלימודים הוא אמר שבחוגים מסוימים כדוגמת ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת רף הקבלה מועלה בכדי שיבואו ללמוד את המקצועות הללו אנשים טובים וכך להעלות את היוקרה של המקצועות, כך גם מעלים את ההתעניינות של האנשים במקצועות הללו. לגבי מתמטיקה והנדסת גרעין אנשים יודעים פחות או יותר מהם הכישורים הנדרשים ובתחומים כמו ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת הכישורים הנדרשים פחות ידועים. לפחות לגבי התחום של ריפוי בעיסוק אני בחיים לא הייתי מעלה על הדעת שהשנתיים הראשונות שלהם די דומות לאלה של תלמידי רפואה.

prosody

New member
יכולה לספר מהניסיון שלי

1. יש ביקוש ללימודי הפרעות התקשורת,ומכיוון ומספר המקומות בחוג נמוך ביותר (באת"א מדובר על כ-40 מקומות) סף הקבלה הוא גבוה. עובדה שבשנים האחרונות (לפחות ) לא התקבלו מועמדים שרשמו חוג זה כעדיפות שנייה. 2. כיום יש ביקוש רב לקלינאיות תקשורת. יש יותר משרות מקלינאים . אני יכולה להעיד ממקור ראשון- מדי פעם אני מקבלת טלפונים הביתה ממקומות עבודה שונים בבקשה לבוא לעבוד אצלם... 3. נכון, המשכורות לא מזהירות, אבל אם צוברים מספיק ותק וניסיון ניתן לעבוד גם באופן פרטי ואז ניתן להרוויח לא רע בכלל. בכל מקרה, כפי שאני רואה זאת (ואני כבר מספר שנים בתחום), עדיף לעבוד בעבודה שנותנת משהו לנשמה ושכיף לקום אליה בבוקר מאשר עבודה שאולי מתגמלת כספית אבל לא עושה לך כלום .

PRETY GIRL

New member
אולי זה שטחי אבל

הרבה יותר חשוב לי ההיבט הכספי. אם אתה אומר שקלינאי תקשורת לא מקבל משכורת יפה זה עיניין חשוב. מאיפה הבאת את המידע הזה אם יורשה לי לשאול? האם זה מידע מבוסס? ביררתי גם שבתחום ראיית החשבון אפשרויות הקידום הן רבות מאוד וזה גם דבר חשוב. בקשר למכללות, אני לא רוצה בגלל העיניין הכספי. תודה רבה...

popik23

New member
אמא של ידידה שלי היא

מרצה בחוג לקלינאות תקשורת באת"א, ובנוסף לכך בת דודה שלי היא קלינאית תקשורת. ושתיהם אומרות שכסף גדול לא צמח להם מזה וגם לא יצמח להם מזה. אבל מי שנכנס לתחומים הללו יודע מלכתחילה שהכסף הוא עניין משני והעיסוק הוא מתוך כוונה לתת ולתרום לזולת. לא הכרתי מישהו שהלך ללמוד מקצועות פארא-רפואיים מתוך כוונה להתעשר מהם. החוגים לריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת וסיעוד אלה הם חוגים שהעוסקים בהם באים לדעתי בשביל ההנאה של לטפל באנשים ומתוך שליחות והכסף הוא לא מה שחשוב בעיניהם. מצד שני רואה חשבון בא בשביל מטרה אחת-כסף! אלה אנשים שאוהבים להתעסק רק עם כסף. דוגמא מהמילואים האחרונים שלי, שיחה שלי עם רואה חשבון בן 33(בדרך לאילת אם זה תורם)-"אז אתה רוצה להיות פסיכולוג קליני?" הוא שואל, ועניתי לו שכן. "הפסיכולוג של אישתי לוקח 440 שקל לשעה, תחשוב כמה הוא מרוויח המניאק!", ואני שאלתי "הוא גם עוזר לה?", הוא ענה "היא אומרת שכן, אבל תחשוב כמה המניאק מרוויח" ואז הוא מתחיל לחשב לי כמה יוצא לפסיכולוג שלה להרוויח בחודש כולל ניכוי מס במקור וכל מיני עניינים כספיים שאין לי מושג בהם. לא עניין אותו כלל מה בכלל עושה הפסיכולוג בשביל אישתו, הוא רק חשב על כמה ה"מניאק", שאחרי הכל עוזר לאישתו, מרוויח.

Kiru

New member
../images/Emo6.gif זה עניין של point of view

המרצה שלי באחד הקורסים בהתנהגות אירגונית מלמדת בנוסף לנו (מינהל עסקים) גם סטודנטים לתקשורת וסטודנטים למדעי ההתנהגות. היא סיפרה לנו שגם כשהשאלה זהה ("מה תפקידו של אירגון?" או משהו דומה) אפשר להבין ע"פ התשובות מה לומד כל אחד מהעונים. סטודנטים למד"ה עונים, כמובן, שאירגון מתאפיין בתרומה שלו לחברה ולפרטים שבה. סטודנטים לתקשורת עונים שאירגון נמדד באינטראקציה שלו עם גופים אחרים, ובצורה שבה הוא ניתפש בעיניהם. ומה עונים סטודנטים למינהל עסקים? נחשי...

בחירת מקצוע

קיבלת התייחסויות מאד טובות. ברצוני לחזק את מה שנאמר לך: שני המקצועות שציינת שונים מאד הן מבחינת תכני העיסוק והן מבחינת התכונות האישיות הנדרשות. רואי חשבון עובדים עם נתונים כספיים. יש מעט עבודה עם אנשים. הם נדרשים לחישובים, ניתוחים לוגיים וכיוב'. קלינאי תקשורת עוסקים במתן עזרה. המקצוע מתאים למי שמתעניין בתחום המדע (כמו רפואה, ביולוגיה, פיזיולוגיה) ובתחומים של מדעי החברה והרוח כמו פסיכולוגיה ובלשנות. עליך לברר לעצמך מה את רוצה. מה מתאים לך, איפה העניין האמיתי שלך. וכך להחליט. אם את מרגישה "תקועה", יתכן שתהליך של יעוץ בבחירת מקצוע עשוי לסייע לך.

למעלה