תעזרו לי בבקשה...

תעזרו לי בבקשה...

אני לא מעשנת אבל חבר שלי מעשן. ושלא תגידו כמה סיגריות ביום.. הוא גומר לפחות קופסא שלמה ביום. וזה מפריע לי בעיקר מהעובדה שאני דואגת לו מאוד. אני מדברת איתו על זה אבל הוא בטוח שהוא יפסיק לעשן כשיגיע לגיל 30 (הוא בן 18) ואני יודעת שהוא רק חושב שזה נכון... הוא גם מושפע מאוד מחבר טוב שלו שמעשן הרבה יותר ממנו. אני מאוד רוצה לעזור לו להפסיק ולא יודעת איך.... למישהו יש הצעות???

עדגלים

New member
היי בובה...

בתור מעשנת לשעבר אני יכולה להגיד לך שהחבר שלך יפסיק לעשן רק כשהרצון להפסיק יבוא ממנו. כל עוד הוא מדחיק את נזקי העישון- אין סיכוי לשכנע אותו. המון שנים לחצו עלי להפסיק לעשן ושום דבר לא עזר, כי לא הייתי מוכנה לזה עדיין. מה שכן עזר לי, זה כשהבת שלי התחננה בפני שאפסיק לעשן כי היא פחדה שאחלה ואמות והיא תישאר ללא אמא. זו הייתה הפחדה רצינית בשבילי, שטילטלה אותי מאוד, ולקח לי עוד כמה שנים להחליט להפסיק... מצטערת להגיד לך, אבל לא נראה לי שיש לך הרבה השפעה על החבר שלך. הפסקת עישון היא החלטה אישית, וכשלא רוצים להפסיק, פשוט אוטמים את האוזניים לבקשות של הסביבה. ככה זה היה אצלי, בכל אופן. מקווה בשבילך ובשביל החבר שלך שהוא יעשה את ההחלטה הנכונה. ודרך אגב, גיל 18 הוא גיל בעייתי מהבחינה הזאת, כי אצל הרבה נערים הדיבורים על בריאות וחולי לא ממש מזיזים משהו. רק כשמתבגרים מתחילים להפנים את החשיבות של אורח החיים הבריא. ושוב, ככה זה היה אצלי...

תודה רבה!

אני פשוט מיואשת.. לא יודעת מה לעשות. ביקשתי שלפחות יעשן פחות.. אפילו שלא יפסיק לגמרי רק שיוריד את הכמות. הוא הבטיח לחשוב על זה ואמר שהוא ישתדל.. אבל אין.. לא עוזר! עדיין גומר קופסא ביום. אני מפחדת עליו פשוט.

למעלה