תעזרו לי בבקשה

ctshlomo

New member
תעזרו לי בבקשה

אני אמורה להתחיל מחר נושא חדש בגן, אני גננת שנה שניה ופשוט אין לי מושג מה אפשר לעשות. עלה לי הרעיון לעבוד על נושא ה"ספר" מה ללמד אין לי בעיה הבעיה מגיעה כשאני צריכה להיות יצירתית בנושא העבודות יצירה. אשמח לקבל רעיונות לעבודות יצירה או במקביל רעיון לנושא אחר שיש עליו חומר זמין.תודה מראש

gili111

New member
אני מתחילה את נושא "אני וגופי"

אם זה מעניין אותך אפרט יותר. לגבי הספר- מה גיל הילדים. בחובה- הם יוצרים ספרים מספורים שלמדנו. ספרים בחשבון ממספרים מעיתונים, כשבכל דף ספרה אחרת שגזרו ומספר פאיטי מתאים.

ctshlomo

New member
גילאי הילדים הם 2-3

לפני כחודש כיסינו את נושא אני וגופי

עינת ה

New member
אותי מעניין אני וגופי ../images/Emo66.gif

גם אני מתחילה בנושא זה, ראיתי שמישהי כינתה אותו "והילד הזה הוא אני" והתחברתי. אשמח עם תשתפי אותי ברעיונותיך. גם אני אשתף בהמשך, כרגע זה עדין בגדר אוסף של רעיונות, עדין אין תוכנית בנויה. תודה מראש

אלהלה

New member
רעיונות ליצירה../images/Emo20.gif

אם את עוסקת בנושא הספר אפשר לחבר יחד כל הגן ספר חדש. להכין את הכריכה - אפשר עם ציור של הילדים במחשב או ציור ממש, אפשר להכין את הרקע באפקט של מרבלינג (בתוך תבנית עם מים יוצקים מעט צבעי שמן ומערבבים עם שיפוד, מניחים דף נייר ומרימים אותו בעדינות. הצבע נדבק לנייר ויוצר אפקט של שייש.) כל הילדים יכולים להכין כאלה דפים ואח"כ ישמשו לרקע לציור או עבודה אחרת. לחבר יחד סיפור ולאייר אותו, כל קבוצת ילדים יכולה לעבוד על דף אחד ולאייר יחד בהמשכים למשל. אפשר שכל ילד יכין ספרון לעצמו. רעיון לספרון - להכין ספרונים ממספר דפי ציור מקופלים ומחוברים בשדכן. בדף הראשון לגזור צורה כל שהיא עיגול למשל ובדף השני החור העגול משמש חלק מציור אחר. ולהמשיך בדף שלישי לגזור צורה שהיא חלק מהציור של אותו דף וגם של הדף הבא אחריו.... הילדים מאוד נהנים מזה.

ctshlomo

New member
אלה הם רעיונות נהדרים

אך לא נראה שילדים בגילאי שנתיים שלוש יכולים ליישם. אולי יש לך רעיונות ברמה נמוכה מעט , זה מאוד יעזור לי כי אני ממש ברגע זה הופכת את כל החוברות וספרי העזר שלי על מנת למצוא רעיונות.

אלהלה

New member
גילאי שנתיים שלוש

אם את באמת הולכת לעבוד על נושא כמו הספר עם גילאי שנתיים שלוש תעבדו בעבודות יצירה שהם מסוגלים לעשות. כמו למשל צבעי אצבעות ותחברו יחד סיפור פשוט אולי ואת תרשמי.... אני הייתי הולכת על נושא יותר קליל לילדים כאלה צעירים כמו צבעים וצורות אולי. ערבובי צבעים הכרת צורות בסיסיות... לדעתי יותר מתאים לילדים כל כך צעירים ואפשר לשלב סיפורים בהתאם כמו קט כחול קט צהוב ועוד...

ctshlomo

New member
נראה לי שאאסוף חומר ואאעבוד על

הנושא לקראת שבוע הספר העיברי, בינתיים עיינתי לי באנציקלופיה הפעלוטף ויש שם נושא חשוב ביותר שכדאי לעבוד עליו והוא "בואו נעשה שולם" אך גם שם חסרים רעיונות לעבודות עם הילדים. יש המון חומר לשוחח במפגשים אך מה אפשר לעשות בשעת היצירה?

טלגל

New member
כדאי להתחיל לדעתי בנושא שיותר

מתקשר לפורים, אולי על בעלי-חיים, או "זה לא יכול להיות" דברים מצחיקים הפוכים, או דמיוניים כמו חיבור בין גופים שונים וראשים שונים, יום הפוך שהכל קורה בו להיפך......וכן הלאה.......

רותיr

New member
אני התחלתי מכתבים מפליקס

נבקר בערים שונות נאכל מאכלי עמים, נכיר בולים,דגלים, אתרים, שפות ממליצה להכנס לאתר הזה ושם יש המון רעיונות.

אלהלה

New member
מכתבים מפליקס../images/Emo13.gif

בשנה שעברה עסקתי במהלך השנה בנושא העולם והספר המכתבים של פליקס באמת ליוו אותנו. הם מתאימים בעיקר לילדים בגן חובה ומעלה. יופי של פעילויות אפשר לעשות מסביב לעולם בכל התחומים ובהקשר לכל הנושאים בגן.

למעלה