תעזרו לי בבקשה

תעזרו לי בבקשה

לא רוצה להיות כזה אני רוצה לעשות טיפול אני רוצה להיות כמו כולם
החיים שלי קשים אני רוצה טיפול ואני מתלבט
אם יש פה כאלו שעשו טיפול ויכולים להגיד לי מה עושים ואיפה
אז אני רוצה לשמוע

פורטי40

New member
אני רוצה לעוף כמו ציפור ולהיות מנצח תזמורת

אבל מה לעשות שלא נבראתי עם כנפיים, ושהכישורים שלי הם דווקא בהנדסה ולא במוסיקה.
קבלת לימון, תעשה לימונדה. אל תנסה לעשות ממנו סטייק.
מה זה "כמו כולם"? כמו הרוב. אתה ואני לא רוב. אנחנו שייכים למיעוט, כך נולדנו זה גורלנו.
אתה כמובן יכול לבלות את חייך במאבק נגד מי שאתה ומה שאתה, או , מצד שני, להשתמש במה שניתן לך כדי לבנות חיים יפים.
בחר לך.

avitano

New member
טיפול עושים כשחולים, כשצריך לתקן משהו

אתה לא חולה, להיות הומו זאת לא מחלה

אל תשלה את עצמך, אף אחד לא עשה טיפול והפך לסטרייט פתאום
אני מציע לך לנסות גישה אחרת

גש לאיש מקצוע, לפסיכולוג שמתמחה בבעיות זהות מינית
תשתף אותו, תספר לו הכל, הוא יעזור לך להתגבר
תתרחק מאנשים שיגידו לך בוא תעשה טיפול ו"תבריא"

אם אתה רוצה להמשיך לשתף נשמח לשמוע!

אופיר.

גנימדס

New member
ככה הומואים מרגישים בהתחלה

השלב הראשוני מתחיל ככה, לצערי הדברים לא ניתנים לבחירתינו. החיים אולי מערימים קשיים , בעיקר בחברה הדתית. אך אם נתעקש על לשנות את עצמינו נסבול הרבה יותר.

קשה לקבל את מה שחונכנו לראות כרע ושלילי ומפחיד.

אני מקווה שתצליח להתגבר על הרגשות השלילים לעבר מקום טוב יותר ולקבל את מי שאתה , על כל המורכבות שבענין.

גייניש

New member
גילוי נאות:

לא עשיתי טיפול המרה, ואני סמוך ובטוח שהוא לא היה מועיל לי.
זה לא אומר שהוא בהכרח לא יועיל לך. זה גם לא אומר שכן.

מה שאתה צריך לפני הכול זה לפשפש במעשיך. טוב, לא במעשים: פשפש במניעיך. למה, בעצם, אתה לא רוצה להיות הומו? כי זה איכס? כי קשה? כי זה חטא? כי זה סוטה מהנורמות החברתיות? כי אתה נורא רוצה ילדים משלך? כי אתה מכיר מישהי ורוצה שיהיה לאהבה שלכם בסיס יציב יותר? בסופו של יום, אם הגורם לרצון הזה שלך הוא חיצוני - החברה, ההורים, אלוקים, רב - יש סיכוי גבוה שהוא רק סתם יכניס אותך לתסכולים ולכעסים, אבל שינוי זה לא יביא. הרצון שלך הוא בכל מקרה לגיטימי, אבל אם הוא באמת שלך יש לו הרבה יותר סיכוי להתגשם.

העניין הוא כזה: הרבה הומואים נורא נורא רוצים להשתנות, מכל מיני סיבות סבירות יותר או פחות, אני לא שופט. אבל אני בהחלט כן שופט שרלטנים שמנצלים את הנואשות הזו, ויש המונים כאלה, ובראשם (מידע מכלי שני, ולא ממקור ראשון, תודה לאל) "עצת נפש" אהובת הרבנים. יש שם בחוץ אנשים שלא יתחייבו לשנות אותך, ואם לא תשתנה הם יאשימו אותך, יאמרו שלא ניסית מספיק. אנשים שידרשו ממך סכומי עתק שאין ביכולת אדם בגילך להשיג. אנשים שיחתימו אותך על חוזה סודיות סופר נוקשה, אנשים שמשתמשים בשיטות טיפול מוגזמות ומצלקות שנאסרו לשימוש על ידי גורמים מקצועיים. אם כבר מדברים על זה: אנשים שיתיימרו לטפל בך בלי הכשרה מקצועית או ליווי של אנשי מקצוע.

לכן השלב הראשון הוא להיסגר על עצמך. אתה לא חייב להיות מאה אחוזים סגור, אבל שברור לך מי אתה פחות או יותר, ומה הכיוון אליו אתה שואף. השלב השני הוא למצוא מטפל, שמצד אחד הוא מקצוען ולא בעל אג'נדה, שהוא פשוט הוא ולא נציג של אגודה כלשהי, ומצד שני הוא דתי או מספיק קרוב כדי להבין את התסבוכת הדתית שבסיפור שלנו. השלב השלישי והחשוב ביותר זה לדעת שלא כולנו יכולים להשתנות. אני חושש שרובנו לא. אולי התמזל מזלך, אולי, אבל אם מתברר שאתה הומו - זה לא סוף העולם. כולנו פה גילינו שאנחנו הומואים, ובחרנו להיות דתיים ומאמינים, ואפשר, אפשר לחיות ככה בלי להשתגע ובלי להתפקר.
ואת זה, את האופציה המרתקת הזו, יש לכולנו פה הרבה מה להשמיע ולשמוע, אתה מוזמן להישאר ולהצטרף. בנושא של טיפולי המרה כולנו פשוט מניפסטים מהלכים, ולא באמת יודעים שום דבר. אלה שמנסים ועולה בידם, עוזבים את הפורום שלא על מנת לחזור.

שיהיה לך טוב, ושירווח, ובקרוב,
גייניש.

אל תוותר על האושר

שלום,

אני מבין שלא קל לך. אתה רוצה להיות "כמו כולם" – תן לי לתקן: רובם, לא כולם , כי יש הרבה מאוד כמוך. אתה מרגיש אולי רע לגבי עצמך, לגבי הסיכויים שלך להיות מאושר. זה מובן , כיוון שהחברה – בכלל, והדתית בפרט – לא מקבלת וסובלנית כפי שהיא צריכה להיות; כפי שמגיע לך ולכולנו שתהייה. זה מצב לא קל, אבל יש תקווה. זה שפנית לעזרה זה הצעד הראשון. לשמחתי פגשתי רבים מהמגזר הדתי שהם גם בעלי נטיות הפוכות, והצליחו לבנות חיים טובים, גם לאהוב את עצמם כפי שהם, גם לשתף את סביבתם, גם למצוא אהבה. רבים מהם גם נשארו בחיק הדת. אני לא יודע איך תגדיר את עצמך , ואילו בחירות תעשה - אבל יש הרבה אפשרויות פתוחות בפניך. רק זה תהליך ולוקח זמן.
אני רוצה לציין שהתורה אינה אוסרת במפורש על הנטייה , אלא רק על חדירה בין גברים. זוגיות עם גבר, מגע – כל אלו אינם פסולים ד'אורייתא. רבנים כגון הרב רון יוסף, שהוא הומוסקסואל מוצהר וראש קהילה, ורבנים מובילים: ליכטנשטיין, בני לאו, יובל שרלו – מחפשים פתרונות הלכתיים וקוראים לחברה הדתית לתת יחס הולם ומכבד לבעלי כל הנטיות, כבני אדם ראויים וטובים.
אני מצטרף לעמדתו של גייניש לגבי "טיפולי המרה". מתוך ידע מחקרי, וגם על פי הסתדרות הפסיכולוגים הישראלית, טיפולים אלו יכולים להיות בלתי מקצועיים ומסוכנים ממש, ואינם מומלצים בשום אופן.
הייתי רוצה להפנות אותך גם לארגונים של הומואים דתיים, אם עוד לא שמעת עליהם - הו"ד וחברותא. הארגונים האלו מקיימים מפגשים חברתיים, בהם תוכל לפגוש אנשים עם אותן התלבטויות כמוך, וכן מאפשרים לחשוב ביחד ולהתייעץ . ארגון הו"ד מנוהל ע"י הרב יוסף, שהזכרתי קודם. אלו הכתובות באינטרנט : www.hod.org.il www.havruta.org.il . המספר של הרב רון יוסף :
050-9098699.
בנוסף, אתה מוזמן להתקשר אלינו ב"יש עם מי לדבר", הקו של הקהילה הגאה, כדי להתייעץ וגם בשביל אוזן קשבת. אנחנו פועלים בשעות 19:30-22:30 בכל יום א'-ה' והמספר הוא : 03-6205591 – כמובן בסודיות מלאה, וללא צורך למסור פרטים.
כמה קשה שזה לא נראה עכשיו, דברים יכולים להשתפר אם תהייה סבלני, ואתה תוכל למצוא את האושר שלך, איך שלא תגדיר אותו.
בהצלחה,
עמיר
"יש עם מי לדבר"
קו הקשב והמידע של הקהילה הגאה

למעלה