תעזרוי לי

מ ר ל ה

New member
תעזרוי לי

שלום,קודם כל אני אתחיל בעובדה שאולי נסחפתי קצת עם הכתיבה אבל בבקשה תקדישו דקה ותקראו. אני נערה בת 16,הקשר שלי עם ההורים ממש מצוין, אנחנו מדברים על הכול ואני מיידעת אותם בכל דבר שעובר עליי,ממש הכול. סיפרתי להם על כל מיני דברים שעשיתי עם בנים,שהברזתי,ששיקרתי פשוט הכל. בסך הכול אני ילדה מאוד טובה,אני לא מעשנת לא שותה מצטיינת בלימודים,מקשיבה להורים שלי ובקשר מצוין איתם. הם תמיד אמרו לי שאני מאוד בוגרת לגילי ושההיתי מספרת להם על קשרים שהיו לי עם בני גילי הם היו אומרים לי שזה לא מסתדר לי מכייון שאני רואה דברים בצורה בוגרת יותר וכו' וכו'... במקרה התחלתי להכיר אנשים מבוגרים יותר דרך העבודה 20+,אך לא יצרתי איתם קשרים רומנטיים,ידידותיים בלבד וראיתי שהם יותר מתאימים לי והתייידדתי עם כמה אנשים בנים ובנות.. היה לי חבר בן 20,אבל הקשר לא היה כל כך רציני סיפרתי להורים ש לי על הקשר ועל העובדה שחוץ מלהתנשק אנחנו לא עושים כלום,והם ידעו שאין לי רגשות לבחור.הם האמינו לי כי תמיד היה ביננו אמון ואף תמכו. באותו הזמן התחלתי להתנדב במועדון נכים והכרתי קצין בן 24,גם איתו התיידתי והקשר הלך והתחזק ,לו היתה חברה בת גילו ואני עדיין יצאתי עם בן ה20,עאם הזמן מצאתי את עצמי מתחברת איתו ואחריי חודשיים של ידידות החל להתפתח הקשר החלה להיות משמ חזק,ושנינו ניתקנו את הקשרים שלנו. ההורים שלי ממש "התאהבו" בבחור,אשכנזי חמוד עם ערכים כאלו,ואפילו מאוד תמכו בקשר.בתחילה ,העלתי את נושא המין והבחור הבטיח לי שהוא לא יעלה את הנושא ,ושברגע שאני יהיה מוכנה אני אגיד לו ושאין לי מה לדאוג בכלל או להרגיש לא נעים עם זה. סיפרתי את זה להורים וגם הם הפסיקו לדאוג. האמת שלא ראיתי את עצמי מודנה לזה,הרגשתי ממש רחוקה מהכול. אבל הקשר התחזק ונהיה מאוד אינטנסיבי,כלכ ך חזק שאנחנו מבלים כמעט 24 שעות ביממה,הוא ישן אמלי ובבוקר אני הולכת לבית ספר והוא לצבא ושוב אנחנו ביחד,באמת כל הזמן ובקשר שלנו מאוד חזק ,פתוח ,כנה. שנינו הקרבנו הרבה בישביל הקשר מכייון שאף אחד לא אוהב לראות זוגות שלא בנורמל,ובאמת הבחור לא העלה את נושא המין בכלל,עשינו דברחם אחרים והכל היה בקצב שלי.כבר 7 חודשיים שאנחנו ביחד ובאמת שהכל מושלם. אעני יודעת,נראה לכם שאני ילדה בת 16 תמימה כזאת שלאר מבינה כלום מהחיים שלה,אבל תנו לי אתץ הקרדיט,באמת שאני לא. היום סיפרתי לאמא שלי שכנראה אני לא אחכה עד גיל 17 כמו שתכננתי ושאני מאוד מוכנה,רוצה ומאוהבת קשות בתומר. אמי התנגדה בחריצות,ונראה שזו גחמה,שביקשתי לשמוע טענה משכנעת היא פשוט חזרה ואמרה שככה יהיה.אני לאט יודעת מה לעשות! וזה לא דבר מוזר,אולי אתם לא יודעים אבל הגיל הממוצע לקיום יחסי מין הוא 16,וזה לא דבר חריג ,הרבה חברות שלי עשו את זה עם בחורים שהם בקושי הכירו או עם בחורים שהם הכירו הרבה פחות זמן ועם קשר הרבה יותר חלש משלי,פשוט שהן לא מספרות את זה להורים שלהם. אני פשוט לא יכולה להסתיר את זה,בתור הורים...מה לעשות?!

אמנם לא הורה, אבל

לא ממש הבנתי את המצב והדילמה. את רוצה לקיים יחסי מין עם תומר, אבל נמנעת מכך כי הדבר לא מוצא חן בעיני הורייך? הגיל הממוצע, אגב, הוא (או לפחות היה לנפי שנתיים) 18 וחודשיים.

מ ר ל ה

New member
אכן

זאת הבעיה! אני מנסה לדבר איתם,האמת שאבא בחו"ל אבל ניסיתי לדבר עם אמא שלי והיא פשוט מתעקשת,לא נותנת לי אפילו נימוק הגיוני...אני לא יודעת אם אולי לחכות עם זה עוד למרות שאני ממש מרגישה מוכנה ואני באמת רוצה,או שאולי להסתיר את זה או שפשוט לנסות ולהמשיך לשכנע למרות שזה פשוט מתיש אותי.. ויכול להיותץ שאני טועה אם הממוצע אולי זיכרוני מטעה אותי

השאלה היא

למה את מראש מבקשת ממנה רשות? למה את מנסה לשכנע אותה? את מבקשת מאמך רשות על כל דבר שאת עושה?

מ ר ל ה

New member
זהו ש...

העד היום הקשר שלי עם ההורים היה יותר קשר חברי,ויותר סיפרתי להם הכול.. הם לא היו צריכים להיות הורים כי אני ילדה טובה כזאת,לא בישבילם פשוט אוהבת להיות "בסדר",ולכן פשוט שיתפתי אותם בעניין אך הפעם נתקלתי בהתנגדות,ומאוד קשה לי לעשות את זה בלי בתמיכה שלהם במיוחד שהם תמיד נתנו לי את החופש שלי ואת העצמאות שלי אני מרגשיה קצת "חייבת" להם,אולי את צודקת אולי אני צריכה להסתיר,אבל לא ידועת זה מרגיש לי לא טוב

אני לא אמרתי שאת צריכה להסתיר

שאלתי למה את מרגישה שאת חייבת לתת דין וחשבון. נניח שיחסי מין מלאים לא היו העניין (וממש מגוחך... בהנתן שאתם ישנים יחד ועושים "דברים אחרים"), אלא שפתאום אמא שלך הייתה אומרת לך שהיא גם לא מוכנה שתתנשקו (אם לא מספיק אבסורד בשבילך אני יכולה למצוא דברים יותר אבסורדיים), מה היית עושה? זה באשר אליך. באשר לאמא שלך, אני מסכימה עם לורליי שזו כנראה פשוט התגובה המידית שלה.

מ ר ל ה

New member
מכייון שזה א אבסורד

נועה,אני מקשיבה ואכפת לי מתמיכתה או אי תמיכתה של אימי מכיוון שאני מעריכה אותה,אני מבינה את זה שהיא לא רוצה ש"בת הקטנה שלה" תעשה סקס,כי זה נראה לה "טו מאץ",לעומת זאת אם זה היה משהו כמו נשיקה לא ההיתי מעריכה אותך וחושבת שאין בדבריה הגיון וכנראהש הקשר ביננו לא היה כזה... אז אתם בטח שואלים,אםא ת רואה בזה הגיון למה את מתווכחת?! אני מבינה למה היא מרגשיה ככה אבל היא כנראה לא מבינה אותי ולא באה לקראתי,ולא מעריכה את זה שאני משתפת אותה.

הבת הקטנה שלה כבר עושה סקס

(עם כל הכבוד לקלינטון שטען שמין אוראלי הוא לא מין...) לראייתי, ההבדל הוא שמבחינתך נשיקה זה ברור מאליו ואילו כאן יש לך איזהשהו מחסום פסיכולוגי. גם לה. אולי תזמי איתה שיחה רגועה והגיונית על זה, ותדברו על זה יחד? אם כל מה שהיא מוכנה להגיד לך זה "לא! לא! ולאאא!!!!!" אז התגובה הראויה מצדך זה שאם ככה היא מתנהגת, מתעלמת מצרכייך ולא מוכנה לכבד אותך אז כנראה שאין לך אלא להפסיק לשתף אותה. לשיחה בוגרת ופתוחה יש צורך בנכונות מצד שני הצדדים, גם מהצד שלה. אחרי הכל, זה באמת לא דבר שאת זקוקה לרשותה בשביל לבצע.

noa128

New member
נועה, רק דבר אחד יש לי לומר לך

אני מאחלת לך, מכל הלב - שיום אחד תהיה לך בת שתנהג בדיוק כפי שאת מייעצת כאן לנהוג.

מ ר ל ה

New member
חח :)

את האמת אני מקווה שהבת שלי תפעל כמוני ותשאל אותי.. אבל אני מבינה את נעה מכיוון שבגיל הזה אנחנו כבר די בוגרים וזה קצת מעצבן שמחליטים עלינו מה לעשות,זה לוקח מאיתנו את כל העצמאות.

אבל עובדה שאת מאפשרת לה

"להחליט עליך" ולא מודיעה לה שתעשי זאת על אפה ועל חמתה. על מה זה מעיד?

לורליי43

New member
על ניסיון לשמר ערוץ תקשורת פתוח

שזה בהחלט מראה על בגרות. במקום להגיד- "שברו את הכלים ולא משחקים", היא כן מנסה ללכת לקראת אמה.

אבל, שוב,

אילו היה מדובר לא ביחסי מין מלאים אלא בנשיקות (אם זה לא מספיק אבסורד, אני משערת שאני יכולה לחשוב על דברים יותר אבסורדיים, אבל אני מאמינה שהרעיון הובן), האם גם אז היא הייתה נותנת לה "להחליט עליה" (לדבריה, האמא לא ממש משתפת פעולה עם שיחה פתוחה אלא פשוט שוללת בכעס) או מודיע לה שעם כל הכבוד לזה שהיא אמא שלה ודעתה והקשר איתה חשובים לה והכל, עד כאן? לי היו הרבה שיחות פתוחות, נעימות ואינפורמטיביות עם ההורים שלי על הנושא. ממש, אבל ממש, לא עלה על דעתי לבקש את רשותם (או שהם יביעו התנגדות...), זו הרי החלטה המבוססת על התחושה שלי. לעומת זאת, מי שלא כ"כ בטוח בעצמו נוטה להיות פחות נחוש. כל שאני אומרת הוא שיש כאן מחסום פסיכולוגי (ועם כל הכבוד, לפחות בעיני, די מטופש...) הן של האמא והן של הבת.

לורליי43

New member
מאוד לא הייתי רוצה יחסים כאלה עם בת

"שיחות פתוחות, נעימות ואינפורמטיביות עם ההורים שלי על הנושא. ממש, אבל ממש, לא עלה על דעתי לבקש את רשותם (או שהם יביעו התנגדות...), " למרות דעתך הנחרצת, לדעתי בגיל הזה המתבגר עדיין מתבגר. עדיין אין לו בשלות לראיה לעתיד. אני מאוד שמחה שהבת שלי לא מודיעה לי בצורה כזו על התוכניות שלה.

כלומר,

את היית מצפה שהבת שלך תקיים יחסי מין רק בהסכמתך? "למרות דעתך הנחרצת, לדעתי בגיל הזה המתבגר עדיין מתבגר. עדיין אין לו בשלות לראיה לעתיד" כיצד זה רלוונטי? איזו החלטה הרת גורל יש כאן?

לורליי43

New member
לא כלומר ולא ממש ולא כאילו

את שוב יוצאת מנקודת הנחה שבגיל 16-17 ידעת הכל. אם אני אומרת שאני מצפה לתקשורת, אז אני מצפה שבגיל 16-17 הבת שלי לא "תודיע" לי דברים (בנחישות ורגישות
). זה לא בהכרח קשור להסכמה שלי, היא כבר עשתה דברים שאני הייתי מוותרת עליהם- אבל זה היה אחרי שבדקנו יחד את כל האספקטים שהיא לא בהכרח חשבה עליהם. זו האחריות שלי כהורה.

ידעתי מה טוב לי לזמן נתון

ובטח לא הייתי מקבלת כתורה מסיני עמדת מבוגר זה או אחר, רק כי זה "מנסיונו" (ונסיונם של רוב אלו מסביבתי ברוב העניינים (הנדון בשרשור אינו אחד מהם) היה מאוד לא רלוונטי לי). לשמוע הייתי מוכנה גם אז וגם עכשיו, אבל רק כעצה שמותר לי להחליט בעצמי אם לקחת או לזרוק. בקשת רשות פירושה שלהורה המילה האחרונה בעניין, ובעניין כזה זה נראה לי מאוד לא לעניין.

מעבר לכך,

את חושבת שבכלל יכולת למלא את אחריותך כהורה זו אלמלא הרגישה בנוח להתייעץ איתך?

מ ר ל ה

New member
כן,את צודקת

האמת שהתגובה האטומה הפתיעה אותי,אבל נראה לי שהיא פשוט ניסתה להראות לי שבתחום הזה היא לא תתרכך,אני חושבת שאמא ליש חוששת שהיא נתנה לי יותר מידי חופש. מצד שני יצאתי לא רע בכלל,אני יודעת אין הטבח מעיד על עיסתו אבל באמתש אני ילדה טובה,כך שבכל מקרה החינוך שלה הוביל למקום טוב... יש לי ביטחון,אני מאושרת,שמחה כנראה שהחינוך שלה היה טוב.... אבל היא חוששת ונראה לי שהיא ניסתה לשים גבול ,אולי להראות לעצמה שיש לה עוד את הכוח והסמכות "להשתלט" על חיי.. רק חבל שזה בה על חשבוני ול טובתי,לפחות כך אני חושבת

למעלה