תעזרה לי בבקשה

תעזרה לי בבקשה

שלום, אני ממש אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: מה אני צריכה לעשות כדיי להוציא 'פטור' מהצבא וללכת לשירות לאומי אחריי שכבר הייתי בצו ראשון,האם זה אפשרי בכלל? האם זה באמת הרבה יותר קשה מאשר לעשות את זה לפני הצו?.. יש פה מישהו שהתנסה בזה? תודה מראש :] המשך יום נעים וחג שמח =)

Mיקי_

New member
איזה פטור את מנסה להשיג?

זה בהחלט יותר קל לבקש פטור עוד לפני הצו, אך זה לא בלתי אפשרי גם אחרי הצו, וגם אחרי כמה צווים בהם התייצבת. אבל זה חשוב שנדע איזה פטור את מנסה להשיג כדי שנוכל להפנות אותך לעזרה אם היא אפשרית, כיוון שפה בפורום לא מדברים על דרכי יציאה מהצבא, אלא רק על דרכי קבלה לשירות לאומי. וזה לא אותו הדבר... בכל אופן אני אישית הגשתי בקשה לפטור קצת פחות מחצי שנה לפני שהייתי אמורה להתגייס (כשהייתי כבר חתומה על דח"ש כיוון שהייתי בשנת שירות באותו הזמן) ועברתי את וועדת המצפון (דרכה השתחררתי) ביום בו הייתי אמורה להתגייס (כמובן שגיוסי נדחה עד לקבלת החלטת הוועדה ששיחררה אותי. ואני יצאתי על פציפיזם, אולי הפטור "הקשוח והקשה" ביותר להשגה.. ככה שתאמיני בעצמך, יהיה בסדר.

תודה רבה!

האמת שאני לא מבינה בכל הנושא הזה בכלל :\ יש לך אולי מושג איפה אני יכולה לקרוא על זה כדיי לקבל יותר מידע? אני רק יודעת שממה שאני שומעת על הצבא יהיה לי נורא קשה שם ואני יודעת שאני אסבול לפחות בתקופה הראשונה :\ מה זה בדיוק "וועדת המצפון"? תודה מראש,וסליחה על הבורות.

Mיקי_

New member
וועדת מצפון

וועדת מצפון היא וועדה אזרחית המיועדת לסרבניות מצפון (יש וועדה צבאית גם לבנים) המעוניינות לצאת מהצבא מטעמים אידיאולוגיים. הצבא מאשר סירוב שכזה רק במקרים שאת סרבנית מטעמי פציפיזם (אני כזאת) ולא סרבנית "סלקטיבית (אידיאולוגיה שאינה פציפיזם מלואו, כגון סירוב לכיבוש, סירוב על רקע דיכוי נשי, סירוב על רקע זכויות בע"ח וכ"ד שגם הם אידיאולוגיות שאנשים נמנעים בגללן מהצבא אך הצבא שלנו לא מאשא אותן כיוון שהן בעיניו סלקטיביות) אם את רוצה לצאת מסיבות מצפוניות אני מזמינה אותך לורום פציפיזם בהנהלתי, שם גם אוכל לקשר אותך לחומרים לקריאה. אבל אם זו לא הסיבה שלך, אני לא ממש יודעת לאן לקשר אותך, פשוט כי אין לי מידע בנושא. אבל אולי פרופיל חדש שמאמינים באזרוח כללי ובהימנעות כללית, ולווא דווקא בסירוב על פציפיזם יוכלו לעזור לך... במערך הליווי שלהם. וכן, יציאה מהצבא היא סבל לא קטן (אם את לא דתיה), אבל תאמיני לי זה שווה את זה.

למעלה