תעודת LRC GMDSS לסקיפרים

rbehar

New member
תעודת LRC GMDSS לסקיפרים

שלום וסוף שבוע טוב עקב פניות חברים - בנושא קשר הרדיו בהפלגות לטווח ארוך : באנגליה ורוב ארצות אירופה -נהוגות 2 תעודות GMDSS למשיטי יאכטות SRC דומה לתעודה vhf gmdss הנהוגה אצלנו(חובה)- מתאימה לאזור A1 בלבד LRC תעודה למפליגים מעבר לאזור A1 (כל העולם)- הכוללת את הידע הנרכש בתעודת ה-GMDSS VHF -ותוספת ידע חיוני ביותר בנושא תקשורת רדיוטלפון SSB לטווח ארוך ותקשורת לוונים- התוספת בהכשרה מסתכמת בכ 10-12 שעות הדרכה מקצועית בלבד - תעודה זו אינה נהוגה עדיין בארץ- אבל אם יש התענינות אני מאמין שלא תהיה בעיה לישמה אצלנו- תעודת LRC אינה חובה -ומוכרת לצורכי קבלת תעודת סקיפר- לבדיקת הרחבת האפשרויות בנושא הקשר הימי - אבקש את התיחסותכם רוג'ר

rbehar

New member
בארץ לא קיים - תהיה דרישה ינפיקו

אם תהיה דרישה לתעודת LRC - סיכוי סביר מאוד שמנהל הספנות ומשרד התקשורת יאשרו סילבוס וינפיקו תעודות

שינפיקו קודם תעודות פלסטיק עם תמונה כמו רשיונות רכב וכמו רשיונות ממשלתיים אחרים. לזה בוודאות יש דרישה רבה יותר מאשר תעודות LRC. אני בספק אם הם יטרחו להנפיק תעודות LRC גם אם תהיה דרישה משום שהן להן שום משמעות מבחינת המשיטים הישראליים ומשרד התקשורת לא מחוייב להן.

rbehar

New member
מה הקשר בין ידע לתמונה בתעודה??

התעודה אינה חובה - אבל כוללת תעודת ה-VHF וידע נוסף חשוב מאוד מאוד לבטיחות השייט למפליגים בין לאומית מחוץ לאזור A1 -ובמאמץ קטן - אם כבר עושים קורס אז למה לא מורחב??? אני חושב שהאנגלים ושאר מדינות אירופה יודעים מה הם עושים..... לא תהיה בעיה לשכנע את מינהל הספנות ומשרד התקשורת

ידע זה דבר מצויין. אבל חוץ מבריטניה ובוא נדייק - RYA בעצם, אין הרבה מדינות באירופה שמעניקות LRC. עיקר פערי הידע בין התעודה הישראלית הקיימת הם (ותקן אותי אם אני טועה) HF-SSB, קשר לווינים והרחבה על מטענים ומצברים. להרחיב את הידע זה תמיד דבר טוב, אבל אחרי שאנשים למדו והבינו את עיקרי ה LRC צריך לספר להם שני דברים עיקריים, שאותם מגלים בסופו של תהליך: -לעבוד ביעילות ב HF-SSB כלומר לבצע תקשורת, נדרשת מיומנות של עשרות אם לא מאות שעות תקשורת ובחירת התדרים המתאימים, שלא לדבר על ההתקנה המסובכת של הציוד עם פוטנציאל אפשרי להפרעות מ/ל כל מכשיר אלקטרוני בספינה. זה פתרון יחסית זול ($3000) אבל לא פתרון נוח. -קשר לווינים - כל מערכות הלווינים (אינמרסט ומערכות אחרות) הן מחוץ להישג ידם של יאכטונרים רגילים ולא בגלל המחיר, אמנם המחירים ירדו בצורה דרסטית. לשייט במרינה הרצליה זה לא ממש נחוץ, לשייט בים התיכון אפשר להסתדר בלי, ומי שחוצה אטלנטי הדאגה הראשונה שלו היא מתפיל מים אמין ולא מע' תקשורת לווינית במהירות די מקרטעת. אם יהיה לו חָסָר הוא ישקיע ב EPIRB וטלפון נייד (כמו אירידיום ומתחרים טובים אחרים). תעודה ובחינות LRC - נכון להיום אין בישראל שום בחינה או תעודה ממשלתית רישמית ל LRC. ויש לזה סיבה מצויינת: את תחום אוניות הסוחר מכסים הכשרות ROC GOC ן REO. בתחום הסקיפרים לכלי שייט קטנים (עד 24 מטר) - אין דרישה וצורך בתעודה כזו בישראל. וביננו, 98% מהסקיפרים הישראלים לא צריכים את התעודה. מי שירצה לרחיב השכלתו, ירחיב בכל תחום וימצא כל דרך אפשרית (באופן אישי אני ממליץ לעבור קודם קורס הנצלה וקורס כבוי אש), ובמקרה של השלמה ל LRC- אפשר לפתוח ספר (4 פרקים), או לחליפין אפשר להשקיע 3-4 ימים ו300 לישְ"ט בקורס ברחבי בריטניה. או לחליפין הצעה לא ממש פרועה; להעביר 2 ערבי עיון בנושא LRC למשתתפי הפורום, כמו שכבר עשינו. ואם הזכרנו את הבריטים, שאותם אני מכיר מקרוב, אנחנו מדברים בעצם על איגוד השייטים המלכותי (RYA) וMCA על פיהם יישק דבר בתחום הימי. אז עם כל הכבוד לנו הישראלים - אומה בעלת מסורת ימית ארוכה, הבריטים לוקחים כאן ובגדול. גם כלי השייט וגם דרך ההכשרה היסודית מטפלות בכמויות אדירות של כלי שייט ומשיטים. צריך לזכור שהם (בריטניה) כבר באוקיינוס, משם מגיעות יותר ספינות לקריבים מאשר כל מדינות הים התיכון כולו.

rbehar

New member
יש לתת אופציה של LRC לסקיפרים

צדקת: התעודה לא קיימת בארץ- והידע הנדרש מסתכם ב ידע ב SSB HF ותקשורת לווינים -והרחבת מה בידע הטכני - אבל תוספת ההדרכה מסתכם בכ 10 -12 שעות בלבד מעבר ל VHF -ולדעתי הידע הנרכש חיוני לכל סקיפר - ואם לומדים למה לא לקבל תעודה??? מקמ"ש SSB/HF קיים עשרות שנים - והיה חובה בארץ לפני הVHF למי שזוכר.....כיום המכשירים די זולים יחסית ופשוטים להפעלה מערכות אינמרסט לכיסוי כלל עולמי - ליאכטות מחירם בירידה מתמדת - ויעילות מאוד ויש לתת אופציה זו(LRC) לסקיפרים - וחופש הבחירה לא הזיק לאף אחד

lizardie

New member
אם בסוף מקבלים תעודה בינלאומית

כולל SSB אז רק תגיד מתי...

rbehar

New member
כן כולל SSB ותקשורת לווינים

שמח על הצטרפותך לרעיון - ומקוה שיהיו עוד סקיפרים מעוניים

sailor1

New member
בהחלט מעוניין!

אני חושב שזו התעודה הנכונה ובתנאי שתהיה מוכרת גם בחו"ל.

zina71955

New member
אני עשיתי בשעתו במסגרת הקורס

הרגיל,לפני שנתיים, הרחבה ל Restricted Operator Certificate (ROC/GMDSS) שזה עדיין במסגרת אזור A1 וקיבלתי תעודה בין לאומית. הנושא של התוספת ל SSB תחייב את הרשויות לנפק תעודה בין לאומית כפי שעשו לגבי ה ROC/GMDSS. אחרת זה לא יוכר על ידי רשויות בחו"ל.

rbehar

New member
ROC =תעודת GMDSS לאזור A1

ROC היא התעודה הבינלאומית המקצועית לספינות צי הסוחר (300GTומעלה) לאזור A1- תעודת ה VHF שלנו לסקיפרים היא בזיקה לGMDSS ומוכרת. תעודת LRC לסקיפרים דומה במקצת לתעודת GOC של הGMDSS לאזורים A2-A3-A4 רוג'ר

מאיר ריבא

New member
LRC, GOC

רוג'ר כפי שכבר כתבתי לך - אני בהחלט מעונין בהרחבת הידע לרמת ה - LRC כיוון שהנושא חשוב לכל מי שיוצא מתחומי A1. נכון שאפשר ללמוד לבד פרט לשני היבטים: בקורס מסודר יש הרבה יותר אפשרות לשאול ולהרחיב וגם אופציה לתרגל. וכאן האלה - האם יש לך ציוד לתרגול אמיתי /דמו? בנושא אחר - האם זה נכון שבאנגליה תעודת ה - GOC אינה מוגבלת רק לאנשי צי הסןחר וכל אזרח המוכן להקדיש את הזמן והכסף יכול לקבל תעודת GOC? מה בעצם אעפת למשרד התחבורה/תקשורת בארץ?

rbehar

New member
תעודות ROC/GOC/REO GMDSS

לפי האמנה הבינלאומית התעודות הנ"ל מיועדות לימאים רשומים- מה שצריך לעשות הוא לקבל הכרה ממינהל הספנות שבעלי תעודת סקיפרים יוכרו כימאים לכל דבר ויהיו זכאים לגשת לתעודות הנ"ל - לסקיפרים מקובלות 2 תעודות (לא עפי אמנה בינלאומית) SRC ו LRC בהתאם לתקן האנגלי שכולם מעתיקים בצורה זו או אחרת

link3

New member
אני בעד

רוג'ר המיוחד, תודה על השיער המיוחד בזכותו עברתי את הבחינה . אני בעד רשיון שכזה . לא רק שהוא מרחיב לך את האשרות הבינ"ל אלא אני בטוח שהמידע הנלמד בקורס שכזה תורם רבות לידע הכללי בנושא השייט יתרה מכך חלק לא קטן מחברי הפורום מפליגים בכל העולם , אז..... י.ג

למעלה