תעודת שוטר

תעודת שוטר

רציתי לשאול האם בעלי תעודת שוטר זכאים לנסיעות חינם בתחבורה ציבורית?והאם יש הבדל בין שוטר מתנדב לשוטר רגיל?

מתנדב

New member
שלא תעיז לנסות....

כי הנהג יכול לעכב אותך ולהזמין ניידת, על התחזות, שלא תקח כזה סיכון, ואל תעשה שטויות עם התעודת מתנדב...

"מתנדב" תירגע

שיצאו מהבסיס מתנדבים של המשמר אזרחי לקורס ית"מ אמר זה שהדריך את הקורס לשאלה שנשאל (האם אפשר לעלות עם התעודה לאוטובוס) - הוא אמר במילים האלה: "תעודה זו אינה מזכה נסיעה חינם אבל אתם יכולים לנסות". ומה יש להתחזות, כאשר הנהג אומר לך מה אתה שוטר, אתה אומר לו שאני מתמי"ד - כמובן שהוא לא יעלה אותך לאוטובוס בחינם - אבל לא התחזית ולא שיקרת אני לא רואה פה שום התחזות

יוני43211

New member
שלום לכם

בס"ד אצלינו מתנדב יצא לאוטובוס בזכות התעודה שלו ונגרע מהמשא"ז על ידי קצין רפ"ק יצחק דדו וזה בדוק!! אני אחפש לכם את המברק שקבלנו ואעלה אותו מצונזר כדי לא לפגוע באותו מתנדב לשעבר חל איסור מוחלט לשתמש בתעודת מנוי מתנדב לנסיעה באוטובוס אם לא קבל אישור לכך מהממונים עליו ואחראים על נושא התחבורה למתנדבים יוני צוות הרי השוף

hafifdalil

New member
תעודת שוטר

שוטרים זכאים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית. אין דבר כזה שוטר מתנדב, מעצם היותו מתנדב הוא לא שוטר, אלא אזרח מתנדב במשטרה. ולגבי ניסיונות לעלות לתח"צ - מדובר בהתחזות לכל דבר ועניין, מעבר לסילוק מהמשא"ז - הדבר יגרור פתיחת תיק פלילי על התחזות לשוטר. והיו (עשרות) מקרים בעבר.

שלום30

New member
בהחלט שאין נסיעות חינם למתנדבים

כמו שכתבו כאן שאר החברים ובצדק - מתנדב הוא לא שוטר וגם בעת פעילות הוא אזרח (מתנדב) עם סמכויות מסויימות כשל שוטר, אך אין זכות נסיעה חינם בתחבורה הציבורית או ברכבת ישראל (ובוודאי שלא במטוסי אל על
). גם נהג האוטובוס אמור לדעת זאת ולתפוס את המתחזים תוך כדי שהוא עלול לעשות להם בושות לעיני כולם ולגרום להעפתם מהמשא"ז או חלילה ליותר מכך...

אפיגר

New member
מה דעתכם? בסוטציה הבאה

האם מותר להשתמש בתחבורה הציבורית בחינם במהלך הפעילות עצמה {לא בשביל סריקת באוטובוס} או בדרכה אליה או בחזרה ? שלכם, אפינגר

tapuach

New member
לדעתי לא ...

התעודות לא מעניקות לנו נסיעות חינם לא משנה מתי, ואנחנו לא צריכים לנצל אותם אפילו לנסיעה לפעילות עצמה או חזרה. יש אפשרות איסוף מהבית, ומתנדבים מסויימים, כמו למשל, מעדיפים ללכת ברגל. ועכשיו שקיבלתי את הרישיון .... חחח

מתנדב

New member
ברור שלא, ולא משנה מה הסיבה....

גם אם אתה מגיע להתנדבות אסור לך לנסוע בתחבורה בחינם, אני גם מכיר מתנדב שהשעו אותו מהמשמר בגלל שהוא ניסה לנסוע בתחבורה ציבורית עם תעודת מתנדב, זה נקרא התחזות לשוטר לכל דבר ורואים את זה בחומרה רבה...

ghost7

New member
מה פרוש "במהלך הפעילות"?

אם במסגרת מלוי תפקיד- אז כמו כל תפקיד אחר. במיוחד כשמי שנוסע- עושה זאת לא על דעת עצמו, אלא לפי הוראה. לגבי בדרך אל ומ- פעילות- לשם כך יש הסעות, וגם החזרי דלק ונסיעה (איפה שיש). דעתי האישית- הדלק והבלאי עבור הסעות בין עירוניות, במקום וזמן שיש תח"צ- עולים הרבה יותר מההחזר על כרטיסים- שבדרך כלל אין.

מתנדב

New member
נסיעה בתחבורה ציבורית למתנדב

יש לי חבר שהוא מתנדב בעיר אחרת מאותו עיר שהוא גר, ועכשיו פגשתי אותו שהוא חזר מקודם ממשמרת באותה עיר, שאלתי אותו מה קורה לגבי נסיעות? אז הוא ענה לי שבהלוך למשמרת הוא משלם את הנסיעות, ואילו בחזור הוא לא משלם והוא נוסע באגד בחינם, שאלתי אותו אם אין שום בעיה עם זה? הוא ענה לי שבמשטרה אמרו לו שבחזור מותר לו היות והוא נקרא בתפקיד עד שהוא מגיע הבייתה, וממילא כשהוא חוזר הבייתה הוא בתפקיד, ואז אין בעיה עם זה, וייתרה מזאת הוא הולך לקבל כרטיס זכאי בינעירוני לאותו קו שהוא נוסע מהבית לעיר שבו הוא מתנדב...

hafifdalil

New member
זה מוזר

מתנדב נחשב בתפקיד החל מרגע שהוא יוצא מהבית לפעילות מתואמת ומתוכננת ו/או עפ"י קריאה. זאת בניגוד למה שאנשים חושבים שאתה בתפקיד רק מרגע החתימה ביומן. לכן זה מוזר שהוא אינו משלם, הוא אינו שוטר ומצבו אינו משתנה בין הליכתו למשמרת ובין חזרתו מהמשמרת,הוא מתנדב בתפקיד, אבל גם אז ככל שידוע לי, הוא לא זכאי לנסיעות חינם. זה חלק מ"תרומת המתנדבים" למשטרה. ד"א, שוטרים נוסעים חינם, רק שכל חודש יורד להם סכום קבוע מהמשכורת לצורך כך. זה לא צ'ופר של אגד, המשרד לבט"פ צריך לשלם והכסף לכך מגיע ממשכורות השוטרים. אז מי יממן בדיוק את הנסיעה למתנדבים ?

למעלה