תעודת לידה חסרה

plastikman7

New member
תעודת לידה חסרה

היי,

אני ובת זוגתי מאוקראינה רוצים להתחיל את כל התהליך.

אני אזרח ישראלי משנת 90 אבל לי אין תעודת לידה וגם לא הצלחתי להשיג אחת כזאת(המסמכים נעלמו בארץ הלידה שלי אוקראינה).

לצערי גם לאימי אין תעודת לידה אבל יש לי את המסמכים המקוריים הבאים:

1. תעודת לידה של אבי שרשום שם שהוא יהודי

2. תעודת פטירה של סבתא שלי מצד האמא של הרבנות הראשית שאומרת שהיא יהודייה.

3.תעודת פטירה של סבי מצד האבא ששם רשום שהוא יהודי.

4.תעודת פטירה של סבא מצד האמא ששם רשום שהוא יהודי.

מספר שאלות:
כיוון שבת זוגתי ואני יוצאי חבר העמים נדרש לעבור בנתיב... האם מסמכים אלו מספיקים להוכחת יהדותי בלי שיהיה לי תעודת לידה?

האם בשלב כלשהו אני יצטרך להציג תעודת לידה שלי? רצינו להתחתן בקפריסין שלפי הבנתי שם אין צורך בתעודת לידה.

תודה רבה!

LA2015

New member
עברתי את התהליך גם בנתיב- לא נזדקקתי לתעודת לידה

בכל התהליך שעברתי עם אישתי (יוצאת חבר העמים גם כן)
כולל
משרד הפנים (דורש את תעודת הלידה של הזר)
קפריסין-חתונה (דורשים נסח)
נתיב לשכת הקשר (לא דרשו מסמכים)

מעולם לא נזדקקתי לתעודת לידה- אתה ישראלי ויש לך אזרחות
לא נראה לי שתזדקק

והמנהג הפסול\לא חוקי בעליל בלשכת הקשר שבו בודקים פתאום גם את זכאותך לאזרחות (מבקר המדינה נכנס בלשכת הקשר חזק בעניין הזה) - לא קשור להליך המדורג בכלל
בכל אופן- אני לא נדרשתי לתעודת לידה מעולם

Denisius

New member
מבקר המדינה נכנס בלשכת הקשר חזק בעניין הזה

אתה יכול להרחיב בנושא? מצפה לי ולאשתי ראיון בנתיב בזמן הקרוב והייתי רוצה לדעת מה יש למבקר המדינה להגיד על הארגון המיותר הזה.

AlexShkut

New member
סיכום של הפגישה שלי בלשכת הקשר,

מקווה שיעזור לך להבין פחות או יותר לאן אתה הולך ומה מצפה לך :)

שלום לכולם,

היום עברנו עוד שלב בתהליך המדורג שלנו, בו אני ובת הזוג שלי נמצאים מאז הגעתה לישראל בפברואר השנה. היום, היינו בלשכת הקשר בירושלים (ארגון נתיב).

הוזמנו להיום, יום א', ה-28.5.17, לאחר שהמתנו בדיוק 3 חודשים ממועד שליחת המסמכים על-ידי בת זוגתי אל הארגון הנ"ל. הפגישה נקבעה לשעה 13:00, ואנו הגענו למגדלי הבירה (בהם נמצא ארגון נתיב, במגדל A, קומה 13) בסביבות השעה 11:00. ידענו שהגענו מוקדם מידי ובעצתו של המאבטח הצופה-סורק, חזרנו אל הכניסה למשרדי הממשלה [ארגון נתיב נמצא בתוך קומפלקס ענק של משרדי ממשלה אשר יושבים במגדלי הבירה] עצמם בשעה 12:45. (בינתיים, נהננו מארוחת בוקר במאפיית אנג'ל שנמצאת ממש בסמוך לכניסה אל המגדלים).

נכנסו אל ארגון נתיב בשעה 12:50, בכניסה פגש אותנו פקיד אשר ביקש מבת הזוג שלי את הדרכון שלה וממני את תעודת הזהות שלי, שאל על טיב הקשר בינינו והפנה אותנו לחדר ההמתנה, זאת לאחר שהסביר לנו על התהליך בקצרה (צילום לבת זוג, המתנה קצרה, שיחה עם ה"קונסול", מסירת מסמכים, המתנה קצרה, קבלת מסמכים וזהו). חיכינו לבד בחדר ההמתנה מס' דקות עד שיצאה אישה וקראה לבת הזוג שלי להצטלם, התהליך לקח כ-2 דק' ובת הזוג שלי מיד יצאה והמתנו יחד בחדר ההמתנה עוד כ-5 דקות נוספות. לאחר מכן, יצא ה"קונסול" שקרא לנו למשרדו.

בשיחה עם הקונסול, כמעט כל השאלות הופנו אליי. בת זוגתי נשאלה על שורשים/קרובי משפחה יהודיים, וכן מס' שאלות על איך הכרנו, אולם אלו היו שטחיות למדי. השאלות שנשאלתי אני, היו כולן סביב השורשים שלי, ועל ההצדקה החוקית שבגינה קיבלתי אזרחות במדינת ישראל (אני בן 28, נמצא בארץ מגיל 5, הגעתי לכן עם הוריי ואת האזרחות קיבלנו מתוקף חוק השבות משום שסבא שלי [מצד האבא] הינו יהודי שלם). כמובן, ל"קונסול" היה מידע במחשב על הסבא שלי, על בני המשפחה האחרים שלי, וכן כל מיני מסמכים שהיו אצלו במערכת. אולם אני לא התעצלתי והבאתי המון מסמכים איתי שקשורים לסבא שלי - תעודת לידה, תעודת נישואין שלו ושל סבתא, תמצית רישום ממשרד הפנים (שם מצוין בסעיפי הדת והלאום - יהודי), צילום דרכון של סבא וסבתא רבה שלי (יהודים) וכו'. ה"קונסול" היה מאוד נעים ומסביר פנים, לבסוף הוא שאל אותי אם שירתתי בצבא, אמרתי לו שכן והוצאתי את תעודת השחרור שלי, הוא ראה שאני קצין במילואים וחייך, פנה לבת זוג שלי ואמרה לה: "מריאנה, האישור הזה הוא תעודת ביטוח. אדם יכול להגיע לארץ ללא מסמכים כלל [באופן תיאורטי], אבל אם שירת בצה"ל - הוא מוגן ומאושר מבחינת החוק". כאן פחות או יותר הגיע הראיון לקיצו, ה"קונסול" לקח מאיתנו את כל המסמכים ואמר לנו לחכות בחוץ. יצאנו שוב לחדר ההמתנה, חיכינו עוד מס' דקות, ואחריהן הוא יצא עם כל המסמכים - ארגנו הכל חזרה ויצאנו מארגון נתיב. כל התהליך לקח מקצה לקצה כ-25 דק'. לא היה מפחיד, לא היה מלחיץ, היה בסדר גמור ולגיטימי לחלוטין.

מבחינת המסמכים שבת הזוג שלי הביאה:
1. דרכון
2. תעודת לידה
3. תעודת יושר
4. תמצית רישום
5. מסמכים ותעודות מקצועיים (השכלה+מקצוע)
6. אישור לימודים מהאולפן שלה.
7. אישור לימודים מקורס מקצועי שהיא לומדת.
מכל זה - השתמשו רק בדרכון שלה ובתעודת לידה, על שאר המסמכים לא הסתכלו.

מסמכים שאני הבאתי איתי:
1. תעודת זהות
2. צילום תעודת זהות של - אבא, אמא, סבא (היהודי).
3. תעודת עולה
4. תעודת שחרור מצה"ל
5. 3 תלושי משכורת אחרונים
6. אישור לימודים מפורט מהאוניברסיטה
7. אישורים של סבא (כפי שפירטתי כבר למעלה).
מכל זה - השתמשו בתעודת הזהות שלי, בתעודת השחרור מהצבא, ובמסמכים של סבא. שאר המסמכים לא עניינו אותם.

טיפים:
1. תבואו לבושים בצורה נאותה ומכובדת, המראה שלכם אומר הרבה עליכם. אל תבואו בבגדים קצרים, חושפניים, פרובוקטיביים או בכפכפים - אין שני לרושם ראשוני ואתם לא רוצים להשאיר שם רושם ראשוני גרוע (לדעתי, זה נכון לגבי כל דבר בחיים).
2. תבואו עם כל הניירת מאורגנת - הגעתי עם קלסר מסודר, בו כל מסמך הונח בשקף נפרד, זה מראה על רצינות ויסודיות, מראה על כמה העניין חשוב לכם (וזה באמת חשוב הרי...), הרושם הזה שיוצרים, לפעמים יכול להיות משמעותי מאוד בהחלטות שמתקבלות בעניינכם. וגם אם אתם לא תסכימו איתי, זה לא מזיק.
3. המקום נמצא קרוב מאוד לתחנה המרכזית בירושלים (מרחק של 3-5 דק' הליכה), ככה שאם אתם באים באוטובוס, אתם לא צריכים לקחת בחשבון זמן "ברבור" בתוך העיר. לא מומלץ בכלל להגיע ברכבת לתחנת ירושלים מלחה למשל, זה רחוק מאוד וירושלים עיר פקוקה לעייפה.

מקווה מאוד שהפוסט הזה יעזור למישהו, בהצלחה לכולם.

נ.ב. - הסיבה שבכל משך הפוסט כתבתי "קונסול", היא כי לא באמת ברור לי למה קוראים לו כך. אני ובת הזוג שלי הסכמנו שזה בעיקר מפאת גינוני כבוד.

LA2015

New member
אצלנו זה לקח 4 דקות עם אפס מסמכים

כפי שסיפרתי בעבר
נכנסו פנימה, המראיין שואל את אישתי : יש לך קשר לדת היהודית? אישתי עונה: לא
המראיין: הראיון הסתיים, אתם יכולים ללכת הביתה. נשלח תשובה למשרד הפנים תוך 3 ימים.

המתנו 4 חודישם ל 4 דקות ראיון

למעלה