תעודת לידה חסרה.

Gosiaa

New member
תעודת לידה חסרה.

שלום, שמתי לב שיש פה הרבה שאלות בנושא, אז אשאל גם.
אבי נולד בפולין בעיירה קטנה במזרח (שכעת היא עדיין חלק מפולין) עלה לארץ ב-48, נולד ב- 1929
לצערי הוא נפטר.
אני ניסיתי לאתר את תעודת הלידה שלו, בפעם הראשונה דרך השגרירות, פעם שניה נגשתי לעריית העיירה באופן אישי, אך קיבלתי את אותה התשובה פעמיים.
הם נתנו לי רשימה של כל האנשים עם שם המשפחה שלי שנולדו שם בין 1925 עד 1934.
לא היו הרבה ואת כל השמות אנחנו מכירים כקרובי משפחה.

אני רוצה להוציא אזרחות. אבי עומד בכל התנאים, לא שירת בצבא (עשה רק מילואים) עלה בשנים הנכונות לארץ וכבר כל המסמכים האללו מוכנים. רק נשאר תעודת לידה שאין לי מושג איך להשיג.
בעיריית העיירה אמרו לי שאין להם את הארכיון של שנת 1929 אחרי שרפה שקרתה.
אך גם את אחיו של אבי שנולד ב 1933 אין ברשימה שקיבלתי.

אני זוכרת שפעם דיברתי עם עורך דין ממולח שאמר לי שהוא יכול להשיג לי את תעודת הלידה. אבל לא סמכתי על זה וגם הייתי רק בת 18 אז לא ממש היה לי כח להסתבך עם עורכי דין.
כעת 8 שנים אחרכך אני נזכרת שוב שאולי שווה להשקיע כרגע, במיוחד אחרי ההסתבכות להסדרת ויזת סטודנט....
מה אומרים יודעי דבר?

Grajdanin

New member
בכל מקרה כדאי דרך עו"ד

ועדיף פולני.
אם לא מצליחים למצוא תעודת לידה, יש סיכוי שגם לא יצליחו למצוא - לא ברור לי איך עו"ד יצליח למצוא תעודה שלא קיימת.
בעיירות הקטנות היו רישומים (מעין אינדקסים) שמפנים לתעודות, אולי האינדקס קיים (ספר לידות לשנת 1929), או שגם הוא נשרף?.

צריך למצוא תעודות אחרות (אולי יש לך אותן) ואז ייתכן שיוותרו על תעודת הלידה (תבררי עם העו"ד, את לא המקרה הראשון של תעודת לידה שנשרפה/נעלמה, זה די נפוץ בעיירות).

כמה רעיונות:
מה קרה בין שנת 45 ל-48 - סבך היה בפולין? אם כן, אני מניח שהוא לא חזר לעיירה אלא הלך לעיר גדולה ושם אולי נרשם (אולי התחתן בפולין? ספק לפי גילו).
הוא ביקש פיצויים מהגרמנים? (גם אם הוא היה פליט בברה"מ, בשנים האחרונות התחילו לקבל, בהנחה שהוא היה עדיין חי ומודע לזה) - אם כן, הוא שלח לגרמניה פרטים על זה שהוא במקור מפולין.

Gosiaa

New member
תודה

תודה על התגובה..
המשפחה שלחה אותו לרוסיה ולבסוף הוא נקלט בבית יתומים בקזחסטן
הוא לא זכאי לפיצויים.

הוא עלה בעזרת שליח של הסוכנות היהודית ושם יש רשומה שלו שכוללת את שמו, שם הוריו ועיר הולדתו. אבל לדעתי זה לא קביל.
אין לו אף מסמך מפולין.

לפני שאני פונה גורם שיעזור לי אני רוצה להבין אם יש לי סיכוי להוציא אזרחות דרך אבא שלי.
אחרת אני אנסה דרך אמא שלי או דרך הסבים. אבל בשני המקרים זה יהיה יותר מסובך מפשוט לאזרח אבא שזכאי לאזרחות מבחינה חוקית (אמא שלי לא זכאית לפי החוק).

xyz111

New member
בדקי היטב את האישור מקצין העיר

אם אביך שירת במילואים (או אפילו רק רשמו אותו לצהל ובפועל לא שירת) לפני שנת 1951 , לפי הקריטריונים היום הוא איבד את אזרחותו הפולנית.
לפי גילו בשנת 48 מאד הגיוני ששירת במילואים או נירשם לפני שנת 1951
אל תשקיעי כסף באיתור תעודת לידה מבלי שבדקת זאת

Gosiaa

New member
1970 הוא התחיל מילואים,

גם אני עשיתי את החישוב ויוצא לו בדיוק גיל גיוס בקום המדינה,
ואני ממש לא מבינה למה הוא לא התגייס... אם הוא היה בחיים זו אחת השאלות שהייתי שואלת.

למעלה