תעודת לוחם בקבע

kaduri101

New member
תעודת לוחם בקבע

שלום לכולם, אני קצין לוחם - קיבלתי תעודת לוחם בתוקף עד תאריך השיחרור המקורי. הבעיה: בגלל שאני קצין - חתמתי לשנה נוספת בצבע (קבע). השאלה: האם אני זכאי לתעודת לוחם חדשה עם תוקף עד סיום הקבע ? אני שואל, כי השימוש העיקרי שלי בתעודה הוא נסיעה על אזרחי - חברה שלה גרה בצפון (ואני במרכז), אז אני נוסע אליה בסופ"ש על אזרחי ובחינם. אני חושב שנהגי אוטובוס וברכבת לא יתנו לי כרטיס חינם אם התעודה לא תיהיה בתוקף (אפילו שיש לי תעודת קצין). תודה

מ ס ט י ק

New member
לא מבינה בתעודות לוחם אבל אני מניחה

שאתה צריך להוציא תעודה חדשה עם תוקף עדכני - בדיוק כמו שעושים עם חוגר שניגמר לו התוקף.

Erezb84

New member
גם אצלנו יש בדיוק את אותה בעייה...

אני גם נכנסתי לקבע עכשיו..ויש לי תעודת לוחם בתוקף עד השחרור משירות חובה..(3 שנים מהגיוס) ואומנם לא לוקחים את התעודת לוחם כשאתה נכנס לקבע (אפילו כשאתה משתחרר היא נשארת אצלך) אבל לפי מה שאני יודע אתה לא יכול להשתמש בה בלי תעודת חוגר בחובה. נכון - זה אחד הדברים היותר דפוקים ששמעתי...כאילו מה ברגע שנכנסתי לקבע, אני כבר לא לוחם?? צה"ל..לך תבין...

kaduri101

New member
לא הגיוני ...

באמת נשמע לא הגיוני ... יש לכם מושג מי בצבא במטפל בזה? והאם זה קשור לאגודה למען החייל ? (נשאל גם אותם)

outer

New member
תעודת לוחם היא לחיילים בחובה בלבד

או ככה לפחות נענתי במת"ש בפעם האחרונה ששאלתי באגביות. שווה בדיקה, איפה הבחור משלישות ישיר?

RKIL

New member
אני מטפל בזה.

לא קשור לאל"ח. מי שמתעסק עם התעודות זה מדור חובה, שגם הם שייכים לאכ"א פרט. בכל מיקרה התעודה תקפה לשירות החובה בלבד. חוץ ממספר קבוצות שיכולות להנות מהתעודה למשך השנה הראשונה בקבע. יש לי את הרשימה אבל בגדול אני אתן דוגמאות לתפקידים: צוללן, ק. שיריון/נ"מ/צמ"ה/הנדסה/סער ועוד. בנוסף יש גם בנוסף יש גם יחידות כמו א+/א/צניחה פעילה/טיסה פעילה וצלילה פעילה שגם כן תוכל להנות מהת.לוחם

aner18

New member
קצין בקבע\סדיר חייב לנסוע על מדים

תשמור את התעודת לוחם שלך שלפחות יהיה לך עד הסיום 3 שנים

deathcaster

New member
תגובה

רוצה לנסוע על אזרחי ? תשיג ט' 327 , תעודת לוחם היא לחובה בלבד.... אתה בקבע ? תלבש מדים .

למעלה