תעודת זהות

supercalifragi

New member
תעודת זהות

שלום אחרי כמעט 4 שחיכינו לפגישה בשגרירות ועוד 10 חודשי המתנה לדרכון הוא סוף סוף הגיע הדרכון ההונגרי שלי ומשפחתי....
כמה כיף..... מספר שאלות לי כאמור תוקפו של הדרכון פג תוך 10 שנים ואם לא מחדשים צריך לעבור תהליך ארוך שוב נאמר לי שניתן להוציא תעודת זהות הונגרית כמובן שעלי לבוא להונגריה לעשות כן. השאלה שלי היא מה נדרש ממני להוצאת תעודת הזהות? האם אני חייב לגור באופן קבוע בהונגריה ע"מ להוציא אותה? אם אני רוצה להוציא את התעודה ולא לגור שם האם אפשרי? אם מוציאים תעודת זהות האם מחויב תשלום ביטוח לאומי או כל מיני מיסים אחרים? תודה על העזרה

Nobilis

New member
שאלה רצינית

בשביל מה אתה צריך תעודת זהות הונגרית?

supercalifragi

New member
מה זה משנה

האמת מה זה משנה אבל בשביל העניין שלך פשוט מאוד כדי לא להסתובב עם הדרכון

Nobilis

New member
אז ככה...

תראה, תעודת הזהות שימושית לך בעיקר בשביל להיכנס איתה למדינות האיחוד האירופי ללא צורך בדרכון. לא הטבה ענקית, שכן הדרכון באמת לא שוקל כל כך הרבה. מה שהייתי מציע לך, אם זה באמת חשוב לך, הוא לשאול בשגרירות. נסה לשאול גם בפורום תרבות הונגריה (אם יש כזה). אפשרות נוספת היא לפנות לעו"ד שעוסק בתחום (יש מספר מאלו בארץ).

davidlayba

New member
בוודאי שקיים פורום תרבות הונגריה ../images/Emo13.gif הנה קי..

קישור לפורום : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=584

dotandvir

New member
יש מגוון של תעודות מזהות

אם תעבור למדינה שממירה רישיון נהיגה ישראלי לרישיון מקומי - פינלנד למשל - תוכל להסתובב עם רישיון הנהיגה. בשוודיה תעודה מזהה יכול לקבל כל תושב רשום - אבל זה רק בתאוריה כי בפועל מאוד קשה להוציא פה תעודה כזו. שגרירויות גרמניה לא מנפיקות תעודת זהות גרמנית - לשם כך תצטרך כתובת בגרמניה. בכלל אני חושב שתעודה מזהה מנפיקים לתושב בניגוד לאזרח. דותן

למעלה