תעודות מניה וחוב

• פותח הנושא pelly
  • פורסם בתאריך

pelly

New member
תעודות מניה וחוב

ברשותי תעודת מניה של בנק המזרחי מ1936 של הקמת הבנק, בנוסף שתי תעודות חוב על סך חמש לירות ארץ ישראליות של בנק זרובבל. כל שלוש התעודות עם חלק מהבולים המחוברים. האם מישהו יודע על ערך אספני לדברים הללו? אולי לפי מכירות פומביות בעבר? תודה, פלי.

תעודות מניה ואגרות חוב

שלום פלי, אני אספן תעודות מניה ישנות, ישראליות וגם ממדינות חו"ל שיש בהן נושא ישראלי או יהודי. התעודות של בנק זרובבל, (גדולות, ירוקות) אינן מענינות אותי, אבל של בנק המזרחי, אם היא במצב טוב אני מוכן לקנות במאה שקלים. אם יש לך ענין נא חזור אלי. אם תרצה לדעת משהו בנושא איסוף תעודות המניה (השם הוא סקריפופיליה, כמו איסוף בולים זה פילטליה) תוכל לפנות אלי וברצון אשכילך. בברכה, צבי.

רוזן71

New member
פלי שלום.

בס"ד. בנק זרובבל לא קיים לכן למניותיו אין ערך כספי אלא אספני (יכול להיות הרבה יכול להיות מעט). אני לא חזק בתחום הזה. בקשר למניית בנק המזרחי לא הייתי מיעץ לך למכור עד שתברר עם יש לו ערך כלכלי מעבר לערך האספני. האם המניה היא למוכ"ז או על שם? כדאי לך לברר בבנק המזרחי. לי יש מניות של אוצר מפעלי ים וכמעט מכרתי, עד שמישהו פקח את עיניי והתברר שיש למניות גם ערך כלכלי ניכר (יחסית). דוגמא בולטת נוספת מניות של הריבוע הכחול שרצו לתת עליהם לא מזמן כ-500 ש"ח, והיום לאחר מאבק משפטי שווים עשרות אלפים. רוזן.

rachelea

New member
שווי תעודות מניה

לתעודת בנק זרובבל ערך מועט. יש תעודות רבות בשוק. גם אספנים יתנו בעדן מעט. לתעודת בנק המזרחי ערך כלכלי כלשהו. אם התעודה שבידך היא על שם, לא תוכל לממשה. רק המוטב הרשום בה, או יורשיו, יוכלו לפדותה. אם ברצונך לדעת שוויה הכלכלי של התעודה, תוכל לסרוק התעודה או לשלוח לי צילומה בפקס. כך תוכל לדעת האם ההצעה שהוצעה לך ע"י האספן לעיל - כדאית.

beni165

New member
מניות של אוצר מפעלי ים

רוזן שלום איפה ביררת את השווי של מניות אלה? והאם אפשר לממש אותו? תודה בני

למעלה